12-11-2020

Derfor skal du altid være på vagt!

Ny dramatisk podcastserie viser it-kriminalitetens fatale konsekvenser.

Af Søren Haven, Vice President, Atea Security 

It-sikkerhed er rykket helt op på dagsordenen hos danske virksomheder – og det med rette. Cyber- og hackerangreb kan få fatale konsekvenser for både organisationer og samfundMen it-sikkerhed er ikke kun et anliggende for store it-afdelinger. Helt almindelige danskere betaler hver dag en høj pris, når hackere stjæler værdifulde personoplysninger og tiltvinger sig adgang til de allerdybeste hemmeligheder. 

Nyt podcast-samarbejde 

Målgrupperne inden for it-sikkerhed er derfor utrolig forskelligartede og opgaven med at ramme alle – virksomhedernes it-afdelinger og privatpersoner – kan på én og samme tid synes umulig. Men i Atea har vi alligevel tænkt os at give det et forsøg! 

Derfor er jeg meget glad for at kunne annoncere, at vi har indgået et samarbejde med Heartbearts og Martin Hylander, som er manden og stemmen bag den populære podcast ”True Story”. Under formatet True Cybercrime vil vi sammen sætte fokus på konsekvenserne af it-kriminalitet. Formålet er at gøre det tydeligt for enhver, hvorfor vi som privatpersoner, virksomheder og samfund altid skal være bevidstom vores digitale adfærd. 

 

 

Tager ansvar 

Som Nordens største it-virksomhed og it-sikkerhedsleverandør har vi et samfundsmæssigt ansvar for at formidle et utroligt vigtigt og komplekst emne i øjenhøjde med danskerne. Og vi ser podcast-platformen kombineret med true crime-genren som en oplagt mulighed for at nå ud med de vigtige sikkerhedsbudskaber til en langt bredere målgruppe, end vi plejer. 

It-kriminalitet rammer alle

Hvert afsnit tager udgangspunkt i mere eller mindre offentligt kendte it-forbrydelser fra ind- og udland. Fælles for dem er, at de kan ramme os alle. I afsnittene får lytterne konkrete råd af Ateas it-sikkerhedseksperter, der deler ud af deres erfaringer og viden. Formålet er selvfølgelig at forhindre og forebygge livsforandrende it-kriminalitet af den type, som lytterne præsenteres for i podcastserien 

Stopper ikke phishing-mails, men ...

Vi bilder os ikke ind, at en række podcasts kan stoppe phishing-mails eller trojanske heste forklædt som festinvitationer og andre farlige links. Faktisk tror jeg ikke, vi har set toppen endnu. Nej, vi har nok nærmere kun set begyndelsen af en trussel, der vil vokse sig større i takt med at flere dele af vores hverdag digitaliseres. Og det er netop derfor, der er brug for et nyt format og nye fortællinger.

I en vis forstand er podcastens grundpræmis, at privatpersoner, virksomheder og samfund er dele af et samlet bolværk, der kan og skal minimere cyberkriminalitetens skadelige effekter. 

Foreløbigt udkommer podcasten i 10 afsnit. Du kan lytte til de første to afsnit allerede fra den 18. november 

 

God fornøjelse!