24-08-2020

En webshop med kunden som kompas

Allan Bo Christiansen trækker på sin erfaring fra iværksættermiljøet, når han sammen med sine kolleger skal gøre det nemt og hurtigt for kunderne at handle i Ateas eShop. Et dedikeret kundefokus, lysten til at udfordre og løbende tests er altafgørende.

”Alt, vi udvikler og eksekverer på, er med udgangspunkt i kunden. Og så er det vores opgave at finde ud af, hvad kundens behov er, og hvordan vi opfylder dem”

— Allan Bo Christiansen

Det er kunden, som styrer, hvor vi skal hen. Sådan indleder Allan Bo Christiansen, eCommerce Manager i Atea, sit svar på, hvordan Atea sikrer den bedste kunderejse, når de skal købe hardware- og softwareprodukter digitalt.  

Alt, vi udvikler og eksekverer på, er med udgangspunkt i kunden. Og så er det vores opgave at finde ud af, hvad kundens behov er, og hvordan vi opfylder dem,” siger Allan Bo Christiansen. 

 Den teknologi, vi møder i vores hverdag, er nem og tilgængelig, og det stiller krav til, hvilken webshop-løsning Atea skal tilbyde deres kunder. For selvom det drejer sig om firmaindkøb, forventer kunden en platform, som minder om dem, de handler på privat. Det altoverskyggende mål er at sikre, at kundens oplevelse med Ateas eShop er så personlig som muligt. På den måde skabes den største værdi for kunderne, som dermed ikke skal bekymre sig om, hvorvidt de får det rigtige udstyr og til den rigtige pris.  

Vi leverer en eCommerce-løsning, der håndterer tusinder af virksomheders compliance-regler og på en måde, så den enkelte bruger ikke oplever kompleksiteten. Det er til syvende og sidst det, der skaber den største kundetilfredshed,” siger Allan Bo Christiansen.  

Han understreger, at jo bedre Atea er til at ramme kunderne med det rigtige produkt på det rigtige tidspunkt, jo mere tilbøjelige er kunderne til at komme igen: 

”Personalisering en stor prioritet for os, så vi justerer løbende de viste produkter efter kundens digitale adfærd og den aftale, kunden køber ind på. Det er ikke givet, at alle produkter er tilgængelige for alle, fx kan der være kunder, der ikke tillader produkter fra en bestemt leverandør. Og i tilfælde, hvor kundens medarbejder ikke kan få det, han eller hun drømmer om, så rådgiver vi om det bedste alternativ ud fra, hvad andre med lignende profil og behov har haft glæde af. 

 

Henter inspiration fra iværksætter- og startup-miljøer 

Ateas egne tal viser, at glade og tilfredse kunder omsætter for næsten tre gange så meget som kunder, der er knap så begejstrede. Det sætter krav til, at der tænkes ud af boksen, og at Atea konstant er to skridt foran brugerne. Netop her kan Allan Bo Christiansen og resten af eCommerce-teamet gøre en stor forskel, da de sidder med viden, indsigt og de nye teknologier, der alt sammen sikrer, at de er i konstant udvikling. Personligt søger Allan Bo Christiansen inspiration fra iværksætter- og startup-miljøer, specielt inden for as a service, og prøver at tage den viden med til arbejdet i Atea. 

Som led i den digitale transformation, bevæger Atea sig væk fra at være en traditionel boxmover og i retningen af Atea-as-a-Service. Her kommer min tech-indsigt fra iværksættermiljøet i spil, hvor næsten alt bliver lavet som as a service. Vi skal tænke i nye og utraditionelle baner for at finde løsninger på fremtidens problemstillinger, inden de opstår, hvorfor jeg også fortsat er en aktiv del i netværksgrupper og i advisory boards,” uddyber Allan Bo Christiansen, inden han afslutter med ordene:  

Alt kan lade sig gøre – det umulige tager bare lidt længere tid.”