3 smart-teknologier, der vil forandre dit personlige helbred

2017-07-25

Bevidstheden om vores personlige sundhed er i disse tider stigende, og vi søger ihærdigt efter råd og oplysninger om kost og gode sundhedsvaner. Samtidig ønsker vi den mest hensigtsmæssige måde at integrere sunde løsninger på i vores travle hverdag. Det er her, IoT (Internet Of Things) kommer ind i billedet.

 

Flere digitale enheder på markedet er i stand til at spore vores adfærd og vaner, og indsamle data fra vores dagligdag. Ved at analysere data direkte fra vores kroppe, fx mens vi sover, spiser eller træner, kan IoT hjælpe os med at forebygge og forudsige eventuelle sygdomme og forbedre vores helbred.

 

Her får du tre nye produkter med indbygget smart teknologi, som kan forbedre grundlaget for vores helbred inden for områderne søvn, motion og ernæring.

Søvn: Smart senge

Søvnløshed er et af de største sundhedsrisici i dag, og forskere kalder det en global nødsituation. I USA alene får over en tredjedel af den voksne befolkning ikke tilstrækkelig søvn regelmæssigt.

Kronisk søvnmangel er skadeligt for vores helbred, og kan i værste fald føre til type 2 diabetes, hjerte-kar-sygdom, fedme og depression. Mangel på søvn er også en almindelig årsag til trafikulykker, industrikatastrofer, medicinske og andre erhvervsmæssige fejl.

Det er umuligt fuldstændigt at eliminere alle de faktorer, der får dig ud af sengen om natten – eksempelvis børn og når naturen kalder. Dog kan nogle nye automatiske smart-senge kan hjælpe med visse forstyrrelser.

Den smarte seng justerer sig til din krop hele natten for øget komfort. Sengen kan endda kontrollere snorken. Hvis det føles som om, at din partner snart begynder at snorke, vil smart sengen automatisk hæve sig i den side, hvor din partner ligger, for at mindske symptomerne.

Automatisk fodopvarmning lige før du går i seng vil kunne hjælpe på din søvnopstart, og med Sleep IQ-teknologien vil alarmen vække dig, når du er i det letteste søvnstadie under det forudindstillede alarm vindue.

 

 

"Skal robotter kunne drages til ansvar for deres handlinger? Læs artiklen her

Motion- og sundhedsovervågning: Tracker Ring

Når det drejer sig om kropsbåren teknologi er komfort alfa omega. I stedet for et bælte eller et ur, introducerer virksomheden Motiv en lys titaniumring. Ringen har de samme fordele som en normal tracker: overvågning af hjertefrekvens, forbrændte kalorier, daglige aktivitet og søvn.

Ringen er både let og vandtæt og synkroniseres med en app på din telefon. Motiv er ikke den første ring-tracker på markedet, men flere anmeldere er enige om, at deres produkt er en af ​​de mest lovende på markedet på nuværende tidspunkt.

Forestil dig, at ringen ikke kun overvågede, men aktivt handlede på din helbredsstatistik. Forestil dig, at din far havde en hjertesygdom. Hvis hans ring opdagede det mindste, kunne ringen informere ham om, hvad der skete, og hvordan han skulle reagere. Ringen kan eksempelvis fortælle ham, at han bør hvile sig eller få et sundhedstjek hos sin læge.

Eventuelle hjerteanfald og andre sygdomme vil blive opdaget tidligere. Ressourcer på hospitaler, såsom ambulancer og hospitalssenge, vil blive reduceret, ligesom den tid, der bruges på hver patient.

 

 

Overblik over din kost: Smarttallerken

Ifølge WHO var omkring 13 % af verdens voksne befolkning (11% af mændene og 15% af kvinderne) overvægtige i 2014. I USA er fedme og overvægt tilsammen den næst ledende årsag.

Der findes flere årsager til vægtforøgelse, men de afgørende faktorer for at kontrollere sin vægt er at kontrollere sine portioner såvel som korrekt ernæring. I stedet for at måle og veje al din mad, scanner den nye intelligente teknologi automatisk din mad og analyserer ernæring, måler kalorier, kulhydrater, protein, sukkerindhold og fedt. Med den nye Smarttallerken kan du få en digital logbog over din kost og ernæring. Desuden kan du synkronisere din Smarttallerken med dine andre kropsbårende enheder, eksempelvis dit pulsur.