19-01-2018

Hvordan integrerer man standard videosystemer med Skype for Business?

Hvis I nogensinde har mødt nogle af følgende scenarier og blevet en smule irriteret over, at det skal være så besværligt, så er I ikke alene. Og bare rolig – der findes en simpel løsning.

skypemøde på kontor

Scenarie 1

Man holder et møde i et lokale udstyret med standard videokonference og har pludselig behov for at ringe en kollega eller samarbejdspartner op, men denne har kun Skype for Business. Hvordan virker et videokald fra standard SIP/H323 video-endpoints til Skype for Business? Ikke så godt vel? Det er der naturligvis en løsning på. Vores Unified Communications løsning i skyen, som hedder Atea Anywhere, kombinerer video, IP-telefoni og kontaktcenter i én samlet cloud-løsning. Vi har yderligere lavet forskellige integrationer, bl.a. med Skype for Business, LYNC 2010/2013 og faktisk også Consumer Skype.

 

Hvad betyder det så? Ja det betyder i det givne scenarie, at man blot ringer op fra sit standard video-endpoint direkte til en Skype for Business-bruger, enten ved at taste vedkommendes SIP URI eller finde vedkommende i telefonbogen, som kan være integreret direkte med Active Directory. Ligeledes kan en Skype for Business-bruger lave et direkte kald fra sin klient til et standard video-endpoint uden at skulle tænke på, om brugeren i den anden ende har Skype for Business eller noget andet videoudstyr. Dette gør det let og enkelt for brugerne, for de skal aldrig tænke over, hvilket udstyr modtageren har i den anden ende.

Scenarie 2

Man modtager en Skype for Business-mødeindkaldelse med et link til et Skype onlinemøde, men man er flere, der skal deltage i samme møde og ønsker ikke at sidde hver for sig og deltage via pc. Man går derfor ind i et mødelokale udstyret med standard video, men hvordan trykker man på linket, og vil det virke fra et standard videosystem? Formentligt ikke, vel? Med Atea Anywhere kan man let indsætte linket i vores virtuelle møderum, hvor også standard video-endpoints kan deltage og skærmdele.

 

Vi kan integrere til stort set alt: LYNC 2010/2013, Skype for Business, Consumer Skype, Standard SIP, H323 og faktisk også ISDN-baserede video-endpoints.

 

Af André Philip Tychsen, Network Concept Manager