18-03-2020

Sådan gearer du din it-infrastruktur til hjemmearbejde

Mange arbejdsgivere stiller i disse dage sig selv det samme spørgsmål: Hvordan sikrer jeg, at mine medarbejdere har de bedste muligheder for at arbejde sammen, servicere kunderne og bibeholde produktiviteten, når de skal arbejde hjemmefra? Svaret kommer helt an på den enkelte virksomheds it-infrastruktur, som kan være mere eller mindre gearet til at konvertere hjemmearbejde til reel værdi. Men hvis du følger vores guide er det heldigvis ikke for sent at opgradere din it-infrastruktur.

laptop

 

1. Kan din it-infrastruktur håndtere et større antal hjemmearbejdspladser?

(også relevant for medarbejdere og virksomheder som i forvejen er vant til at arbejde mobilt) 

Hvad er licenser?

Funktionalitet på langt de fleste løsninger styres i dag af licenser. Dette betyder at en licens giver adgang til noget funktionalitet, mens en anden giver adgang til mere eller mindre funktionalitet. Fordelen ved denne tilgang er, at det ofte er meget nemt at ændre funktionalitet i en løsning, idet der blot skal anskaffes nye licenser.

Hvad er en forretningsapplikation?

En forretningsapplikation kan være ERP systemer, banking systemer, interne systemer til produktionsstyring eller tilsvarende. Disse applikationer er typisk drevet internt i virksomheden og skal derfor tilgås via en infrastruktur, der tillader dette.

Kom hurtigt i gang!

Virksomheder og organisationer, som i øjeblikket er i gang med at opskalere antallet af hjemmearbejdspladser, bliver nødt til at se på, om den eksisterende infrastruktur kan bære det forøgede pres. Her kan der fx være relevant at kigge på VDI- eller VPN-infrastrukturen, da det i de kommende uger oftest er denne, der vil blive ekstra belastet. Oplys derfor dine medarbejdere om, at de kun skal benytte VPN-opkobling, når de har brug for det og luk den efter brug.

Men selv hvis din virksomhed har den rette infrastruktur og de rette løsninger, skal disse - ved opskalering af antal hjemmearbejdspladser - udvides med ekstra licenser eller kapacitet. Dette kan dog gøres relativt nemt og hurtigt. Mange af vores leverandører giver mulighed for at indkøbe ekstra licenser til stærkt nedsatte priser. Disse licenser vil gælde et år og vil ikke efterfølgende kunne fornys.

2. Samarbejdssoftware - gør din hjemmearbejdsplads til en stærk og forbundet enhed

Hvad er samarbejdssoftware?

Samarbejdssoftware giver medarbejdere, der arbejder hjemmefra, mulighed for at dele filer og kommunikere internt og eksternt via lyd, billede og chat-funktioner fra én samlet platform.

Kom hurtigt i gang!

Atea kan indenfor 24 timer fx oprette en gratis løsning til din virksomhed eller arbejdsgruppe. Løsningen giver jer mulighed for at afholde videomøder, chatte og dele filer fra hjemmearbejdspladsen, hvor indholdet nemt kan komme fra fx Office 365 eller andre kilder. Løsningen virker både med interne og eksterne samarbejdspartnere, og giver mulighed for at deltage på alle typer enheder.

Betingelserne og gratisperioden fra de forskellige leverandører af samarbejdssoftware varierer, så kontakt Atea for at finde den rette løsning til jer.

3. Virtuelle møderum – kom tæt på fra alle lokationer

Hvad er et virtuelt møderum?

Virtuelle møderum virker som gateways, så du kan afholde møder, selvom modparten bruger software og enheder fra en anden leverandør.

Kom hurtigt i gang!

Moderne samarbejdsløsninger virker på alle enheder og platforme. Derudover giver flere leverandører mulighed for enten gratis oprettelse af personlige møderumsløsninger eller kan til stærkt nedsatte priser udvide eksisterende løsninger. Fælles for dem alle er, at medarbejderne kan mødes på tværs af lokationer og enheder i simple overskuelige løsninger, og fortsætte deres daglige samarbejde. Husk desuden, at hyppige møder online ofte kræver en større skærm. Er skærmen for lille, vil det opleves rodet og forstyrrende, og man vil gå glip af den gode samarbejds- og brugeroplevelse.