16-12-2020

Værdiskabende videndeling er alfa og omega

arbejde kontor

Af Søren Haven, Vice President, Atea Security 

It og tech udvikler sig med en sådan fart, at selv de dygtigste eksperter på området har svært ved at følge med. Der er ellers nok at se til, for malware-angrebene er støt stigende både i mængde og kompleksitet. Det sætter en fed streng under behovet for visibilitet på tværs af it-infrastrukturen, hvor det i dag ikke længere er nok at have fokus på enkelte områder som fx brugerkonti, endpoints og mail.

Security-udfordringerne står nærmest i kø, og løsningsmulighederne er så mange, at det kan være svært at danne sig det fulde overblik. Det er lige præcis derfor, vi hos Atea er initiativtagerne bag Security ERFA.

Security ERFA er et åbent forum, hvor blandt andre teknikere med ansvar for sikkerhedsprodukter eller CISO kan udveksle viden og erfaringer i forsøget på at optimere deres indsats på området. Dialogen går på tværs af producenterne, og du kan deltage, uanset om du er ny eller meget erfaren på området.

I tirsdags afholdt vi det første ERFA-møde med flere end 50 deltagere, og her var temaet visibilitet på tværs af platforme med udgangspunkt i Microsofts sikkerhedsportefølje. Vi tog blandt andet et kig på Microsoft Defender-produkterne – tidligere kendt som ATP-produkter – herunder, hvordan XDR-korrelering, AI og automation hjælper it-afdelingerne med at prioritere deres indsatser i dagligdagen.

Derudover fik deltagerne også en præsentation af Azure Sentinel samt en gennemgang af muligheder, der findes i et moderne SIEM-værktøj. Mange står overfor den vanskelige opgave at forsøge at beskytte virksomhedens digitale ejendom, og den udfordring er ikke blevet mindre af, at mange medarbejdere nu arbejder hjemmefra. Uanset organisationens størrelse og branche, så kan man hurtigt blive genstand for sikkerhedstrusler og -angreb.

Spørgelysten var stor, og det fremgik med stor tydelighed, at it-sikkerhed – ikke overraskende – er på radaren i mange organisationer. Dagens ERFA-møde bekræfter os også i, at vi gennem udveksling af informationer og erfaringer kan opkvalificere den viden, vi hver især besidder på området. Og ikke mindst at vi kan lære af hinanden – også når det handler om tidsforbrug og økonomi.

Vi gentager successen igen i det nye år, hvor det næste ERFA-møde finder sted den 16. marts kl. 9-12. Her vil vi endnu engang bringe spændende eksperter og cases, der kan være med til at udfordre det gængse syn på it-sikkerhed, til bordet.

Men fortvivl ikke – jeg er tilbage med endnu en blog i januar. Indtil da vil jeg ønske jer alle en glædelig jul og et godt nytår!