Spring til indhold
Tilbage til Cases

Mega-leverance sikrer effektiv behandling på Danmarks første supersygehus

Alene i 2017 leverer og installerer Atea 4000 pc’er med dertilhørende dobbeltskærme samt 1100 laptops til det nye supersygehus i Skejby.
Aarhus Universitetshospital
Sundhed og velfærd

Mørtlen er lige knap størknet mellem murstenene på Det Nye Universitetshospital i Aarhus. Alligevel røber it-setuppet i de lyse rum ikke, at der er tale om kun få måneder gamle bygninger. Spritnye pc’er med dobbeltskærme – leveret og installeret af Atea – i samarbejde med AUH Sundheds-It og den regionale It-afdeling, står i tusindvis klar til det sundhedsfaglige personale, der frem til udgangen af 2019 gradvis vil indtage det nye supersygehus.

 

Omkring 10.000 ansatte sygeplejersker, læger, lægestuderende, portører, laboratorieteknikere og andet personale vil have deres daglige gang på det nye supersygehus – eller det der svarer til mere end Ribes samlede befolkning. Og med en projekteret behandling af 800.000 ambulante patienter årligt kommer de mange hvide kitler til at løbe hurtigt. 

Læger skal ikke bruge tid på pc-kabler 

Med det enorme antal patienter in mente er det ifølge Sundheds-it Chef, Ivan Damborg, helt afgørende at alle afdelinger, så snart de indtager supersygehuset, ikke skal bruge tid på at forbinde kabler til pc’er og skærme og andet lavpraktisk it-arbejde. 

”Vores bærende princip er, at al it – maskiner og software - skal være på plads og køreklar inden de kliniske afdelinger flytter ind og tager de nye bygninger i brug. Hvis det ikke fungerer, går det ud over behandlingen og dermed vores patienter”

— Ivan Damborg, Sundheds-it Chef

Lastvognstog med hardware 

Levering og installering af de mange tusinder nye pc’er og laptops – 4000 pc’er og 1100 laptops alene i 2017 – står Atea for. Og selvom den logistiske opgave med at levere og klargøre det, der svarer til adskillige lastvognstog fyldt med hardware, er gigantisk, er der tale om en fleksibel og gnidningsfri arbejdsgang, fortæller Sundheds-it Chef, Ivan Damborg.

 

”For os er det helt afgørende, at Atea hurtigt kan rykke på leverancerne i takt med, at bygningerne bliver færdige. Fra det færdige byggeri til den funktionsdygtige operationsstue er der kun et vindue på seks til otte uger. Derfor er det vigtigt, Atea har kapaciteten til, løbende, at skrue op eller ned for ressourcerne.”

Om det nye Universitetshospital i Aarhus

  • Danmarkshistoriens største hospitalsbyggeprojekt, Det Nye Universitetshospital i Aarhus, skal bygges sammen med det eksisterende Aarhus Universitetshospital, Skejby, til et nyt, samlet hospitalskompleks.
  • Det nye supersygehus bliver på størrelse med en dansk provinsby, som for eksempel Ribe eller Skagen. Samtidig kommer det til at huse den største arbejdsplads i Aarhus Kommune.
  • Atea står for levering og installering af al hardware til det nye supersygehus. Indtil videre har Atea leveret og installeret ca. 3000 pc’er samt opsat 3200 skærme.
Tilbage til Cases
Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer