Spring til indhold
Tilbage til Cases

Luft til at investere i forretningen

En årlig fordobling af virksomhedens datamængde gjorde, at Cheminova skulle skifte til en mere skalérbar og fremtidssikret storage løsning. Løsningen blev finansieret gennem en leasingmodel, der i dag frigiver penge til forretningsprojekter i stedet for at binde dem i isenkram.
Cheminova
Finansiering

”Vi har virkelig en følelse af, at der er højt til loftet på performancedelen i det nye storage setup. Og det var det, der var afgørende for os, inden vi gik i gang med at implementere den nye storage-løsning. Der er stadig ­masser af luft, og oplevelsen af, at vi kan skalere op og ud, er meget vigtig for os.” Ordene er Henning Kjer ­Christensens. Han er Vice President IT hos Cheminova i det nordvestligste Jylland. Sammen med sin kollega IT Operations ­Manager, Jan Stausholm, har han stået for projektet med udskiftningen af den gamle ­storage løsning til en ny og fremtidssikret version.

 

I forbindelse med udskiftningen undersøgte Cheminova tre forskellige løsninger. Indledningsvis var de meget nysgerrige på Storage as-a-service, men de endte alligevel med at vælge en leaset løsning gennem Atea Finans, fordi den tilbød de bedste muligheder inden for de tre vigtigste parametre: fremtidssikring, skalerbarhed og pris.

 

”Vi har haft rigtig meget fokus på finansieringen af løsningen. Den frie kapital, vi opnår gennem en leaset aftale med en fast månedlig pris, bruger vi på at investere i vigtige forretnings­projekter i stedet. Og det er langt bedre end at have pengene bundet i nogle store maskiner. Når vi leaser løsningen, betaler vi den af, mens vi bruger den. Investeringen bliver blot spredt ud over for eksempel 48 måneder. Det giver en række fordele,” siger Henning Kjer Christensen.

 

Jan Stausholm er hurtig til at supplere: ”Det er en meget fleksibel og gennemskuelig løsning. Samtidig tilbød Atea Finans at frikøbe vores tidligere leasingaftaler, så vi kun har én samlet leasingaftale – og endda med store besparelser. Ud over at det har lettet administrationen, så er det også en stor fordel økonomisk. Det har virkelig været en gevinst at bruge Atea som sparrings­partner både på det tekniske og det finansielle.”

Halvering af svartiderne

Cheminova har siden 2009 arbejdet på at centralisere hele deres it-løsning i Lemvig. I dag er der rullet ud til 14 lande, og en del lande mangler fortsat at komme på løsningen – endnu en årsag til, at skalerbarhed er vigtigt. ­Cheminova i Danmark servicerer dermed andre Cheminova produktions- og salgssites i lande som England, Tyskland, Australien, Syd- og Nordamerika og Indien. Derfor er svartiderne på it-løsningen også afgørende.

 

”Når vi kommer ud på de lange afstande, er svartider endnu vigtigere, fordi der kommer latency oveni. Det dur ikke, at vores kollegaer på den anden side af jorden får et ’gummitastatur’. Svartiderne med den nye løsning er helt i top. Den totale hastighedsforbedring sammenlignet med vores gamle løsning er cirka en fordobling. Det vil sige, at svartiderne er blevet halveret,” forklarer Jan Stausholm.

 

Cheminova leaser også alle deres pc’er over 36 måneder gennem en ramme­aftale fra Atea Finans. Derved får de nye pc’er hvert tredje år samtidig med, at det frigiver likviditet. Knap 200 ­servere kører på systemet i Danmark sammen med 45 servere ude i verden. Cheminovas it-system understøtter 1.800 brugere globalt, hvoraf de 800 sidder i Danmark.

 

”Det er ikke altid normen, når vi taler store it-implementeringer, så er det faktisk ret fantastisk, at det hele bare er kørt efter planen. Vi er virkelig tilfredse. Det er kørt snorlige, resultaterne lever fuldt ud op til forventningerne, og finansieringen er med til at give luft til at kunne udvikle forretningen,” runder Henning Kjer Christensen af med at sige.

 

Om Cheminova

  • Cheminova udvikler og producerer plantebeskyttelsesmidler, der markedsføres globalt under egne varemærker.
  • Landmænd over hele verden bruger Cheminovas produkter til at beskytte deres afgrøder mod ukrudt og angreb af insekter og svampesygdomme. Kemisk plantebeskyttelse er med til at øge udbyttet fra landbruget og dermed sikre produktionen af fødevarer, dyrefoder, plantefibre og biobrændsel.
  • Cheminova har hovedkvarter i Danmark, produktionsanlæg i Danmark og Indien, og datterselskaber i de vigtigste landbrugsmarkeder.
  • Cheminova er ejet af Auriga Industries, som er børsnoteret på NASDAQ OMX Copenhagen. Hovedaktionæren er Aarhus Universitets Forskningsfond.

 

Fordele ved leasing

  • Frigør likviditet og fastholder kreditmuligheder
  • Forenkler administration og budgettering
  • Muliggør indkøb på rammeaftaler – én godkendelse, løbende bestilling
  • Giver fleksible betalingsmuligheder med stigende eller faldende afdrag
  • Mulig tilpasning af udgift til ROI
  • Frigør ressourcer
Tilbage til Cases
Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer