Spring til indhold
Tilbage til Cases

Tunge regnemaskiner forklædt som bærbare

Tunge ­programmer og intensiv regne­kraft kræver typisk stationære og ikke særligt fleksible computere. Hvad gør man så, når virksomhedens DNA kræver fuld fleksibilitet og flyvende arbejds­pladser? DIS fandt en løsning sammen med Atea.
Dansk Ingeniør Service

Hos den rådgivende ingeniørvirksomhed DIS er alt hardware fra HP. Det gælder også virksomhedens i alt 65 nye HP ZBook 15 mobile workstations, der har erstattet deres oprindelige HP Elitebook ­workstations, som efterhånden havde et par år på bagen.

 

”Vi har altid benyttet HP, blandt andet fordi de er solide og stabile produkter. Da vi stod over for at skulle udskifte vores daværende workstations, ville vi derfor gerne fortsætte med HP, men det var vigtigt for os, at de nye indeholdt kraftigere grafikkort og processorer,” fortæller Niels Bakraie, der er it-chef hos DIS og fortsætter:

 

”Vi har mange specialiserede medarbej­dere, der skal bruge computere med høj regnekraft og stor RAM-kapacitet i det daglige. For os er de nye workstations gode ’all round’-maskiner, fordi de kan håndtere vores forskellige tunge programmer samtidig med, at de er bærbare og nemt kan flyttes rundt.”

Pålidelig drift af tunge ­programmer

En af de specialiserede medarbejdere hos DIS er Rene Holmgaard, der er maskiningeniør. Han bruger ofte tunge tekniske programmer som Ansys eller CAD-programmer til at foretage numeriske beregninger for virksomhedens kunder, for eksempel hvis maksimal­belastningen af en stålkonstruktion skal testes.

 

Sådanne beregninger kan tage tid, og derfor har det betydning, at alle komponenter i computeren er kvalitetstestet, og at den er designet til at kunne være i drift hele døgnet:

 

”Det sker ofte, at jeg lader min bærbare lave udregninger i løbet af natten, så jeg har resultaterne om morgenen. Derfor dur det selvfølgelig ikke, hvis den pludselig går ned og efterlader mig en dag bagud,” lyder det fra Rene Holmgaard, der er en blandt i alt 200 medarbejdere hos DIS fordelt på kontorer i Danmark, Norge og Tyskland.

Ingen faste pladser

I en konsulentvirksomhed som DIS har fleksibilitet og mobilitet stor betydning, fordi medarbejderne ofte er ude hos kunderne eller arbejder hjemme på kontoret på tværs af teams afhængigt af projektets karakter. De arbejdsforhold skal løsningen derfor kunne leve op til:

 

”Det er en del af vores virksomheds­kultur, at vi arbejder i projektgrupper, og derfor har vi ikke faste pladser i det daglige. Derfor fungerer det godt for os, at man bare kan sætte sin bærbare i en dockingstation hos det team, man nu skal arbejde i. Det sikrer en høj grad af fleksibilitet,” fortæller Rene Holmgaard.

 

DIS har løbende behov for at få leveret nye workstations, og nogle gange med ganske kort varsel. Derfor har de i stedet for en skræddersyet løsning valgt en standardversion af virksomhedens workstations:

 

”Vi oplever vækst i øjeblikket og ansætter løbende nye medarbejdere. Derfor har vi valgt en standardløsning, så vi hurtigt kan få leveret en ny workstation, når et behov opstår. Til gengæld kan den enkelte medarbejder selvfølgelig løbende få udvidet sin RAM-kapacitet, som vedkommende har brug for. Det tager ikke lang tid at klare,” forklarer Niels Bakraie, der har stået for valget af de nye workstations efter rådgivning fra Atea baseret på en dialog om konkrete behov og ønsker.

Om løsningen

Hvad er en workstation?

En workstation er en bærbar computer med stor computerkraft specialdesignet og certificeret til at køre tekniske eller videnskabelige applikationer. Derfor bliver workstations ofte anvendt af ingeniører, investeringsvirksomheder, videnskabsfolk, filmfolk og andre, der har behov for bærbare med høj performance.

 

HP ZBooks – det kan de:

  • Håndtere tunge programmer på grund af stor computerkraft
  • Tages med på farten eller plugges til stationær skærm via dockingstation
  • Er en løsning, som giver tryghed – bygget til at køre 24/7
  • Kan nemt opskaleres efter dine behov
  • Indeholder Thunderbolt teknologi
  • Har professionelt ISV-certificeret grafikkort, der er designet til de mest krævende programmer
  • Med HP Performance adviser kan du konfigurere din HP ZBook til optimal ydelse

Om Dansk Ingeniør Service

DIS er en danskejet rådgivende ingeniørvirksomhed med kontorer i Danmark, Norge og Tyskland. Virksomheden blev grundlagt i 1997 og tæller i dag omkring 200 medarbejdere, hvoraf størstedelen har base i Danmark. 

Tilbage til Cases
Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer