Spring til indhold
Tilbage til Cases

Virtualisering sikrer kunderne digital adgang 24/7

Stabil drift og garanti for oppetid er ikke kun et spørgsmål om god service. Det er også et vigtigt konkurrenceparameter i forsikringsbranchen, der bliver mere og mere digital. Derfor har Forenede Gruppeliv valgt en redundant aktiv-aktiv storage løsning fra EMC med udvidet diskplads og auto-tiering.
Forenede Gruppeliv
Cloud

Forsikringskunder i dag er digitale, og de vil selv kunne udfylde en helbredserklæring eller anmelde en kritisk sygdom elektronisk på nettet, uanset hvornår på døgnet det måtte være. Det ved Forenede Gruppeliv, og derfor har de siden 2012 drevet et kundesite, der gør det muligt for kunderne at håndtere flere og flere sager elektronisk.

 

Sitet bliver mere og mere populært blandt kunderne, og med den stigende brug steg også behovet for optimering af driften af det efterhånden fem år gamle storage system. Løsningen blev en virtualiseret storage løsning med dubleret VNX5200 SAN og to indbyrdes redundante VPLEX VS2 på toppen fra EMC. Det sikrer stabil drift, fordi alle data bliver skrevet på begge VNX’er.

 

”Vores tidligere SAN-enhed var ved at være fyldt, og vi havde behov for mere plads, blandt andet fordi vi logger mere i dag i takt med den stigende brug af sitet. Desuden ville vi gerne have en løsning, hvor vi kunne opdatere firmware uden at skulle lukke systemet ned, sådan som vi tidligere har været nødt til at gøre hvert halve år.

 

Det kan vi med det nye storage system, og det er med til, at vi i dag har garanteret oppetid. Det er rigtig vigtigt for vores serviceniveau over for kunderne, at vi hele tiden er tilgængelige,” fortæller Pierre Mathias Kodiak, der er it-medarbejder med ansvar for it-drift og hardware i Forenede Gruppeliv.

 

Med det nye SAN er det muligt at opdatere firmware uden at lukke alle serverne, fordi der er to controllere i hver VNX, således at Pierre Mathias Kodiak og hans kolleger i dag kan lukke og opdatere én VNX ad gangen.

Ingen nedetid med aktiv-aktiv

Konkurrencen er benhård i forsikringsbranchen, og derfor er det vigtigt, at kunderne kan have tillid til, at deres forsikringsselskabs kundesite altid fungerer optimalt. Den garanti kan Forenede Gruppeliv nu give, blandt andet fordi den nye redundante storage løsning er aktiv-aktiv.

 

I praksis betyder det, at hvis den ene VNX eller VPLEX er utilgængelig, planlagt eller uplanlagt, så kører systemet videre, da den anden er online med det samme. Dermed er nedetid på SAN’et nu noget, der hører fortiden til.


”Når et traditionelt SAN med i en aktiv-passiv løsning er utilgængeligt, går der typisk et stykke tid, inden det redundante SAN opdager det, og det fører til uheldig nedetid og et system, der er ude af drift. Det undgår vi nu ved, at begge vores VNX’er og VPLEX’er er aktive,” forklarer Pierre Mathias Kodiak, der valgte løsningen i samarbejde med Atea efter en fælles workshop om behov, forventninger og mulige løsninger.

 

Atea har efterfølgende stået for montering, kabling, opsætning, tests og undervisning af medarbejderne hos Forenede Gruppeliv, som i dag selv står for driften.

Hastigheden sat i vejret

Med den nye løsning har virksomheden desuden udvidet diskpladsen fra 5 terabyte til 9,5 terabyte med hele 25 diske a 600 gigabyte, SSD og ekstra read/write cache i hver af de to VNX’er, så der fremover er plads til mere data, som kan afvikles endnu hurtigere end tidligere.

 

Den nye løsning indeholder også auto-tiering. Det betyder, at data, som bruges ofte, automatisk lægges på de diske, der hurtigst kan tilgås, hvorimod data, som bruges mindre hyppigt, gemmes på billigere og mere langsomme diske. Det bidrager til bedre udnyttelse af diske og dermed forbedret hastighed. Ligeledes giver det en bedre økonomi i løsningen, da der kun benyttes den diskteknologi, som passer til det aktuelle behov.

 

”Det nye system er langt hurtigere til at reagere end det tidligere. Det er et punkt, hvor medarbejderne tydeligt kan mærke forskel, fordi de nu langt hurtig­ere kan tilgå data i vores systemer i hverdagen,” siger Pierre Mathias Kodiak.

 

Han tilføjer, at den nye løsning også åbner for muligheden for på sigt at implementere Virtual Desktop Infrastructure, således at medarbejderne kan tilgå en virtuel pc på serveren, uanset hvor de befinder sig. Det vil som sidegevinst lette it-driften endnu mere for it-afdeling­en, fordi det dermed bliver nemmere at styre, hvornår programmer hos medarbejdernes pc’er skal opdateres.

Om løsningen

3 fordele ved VNX5200

– ifølge Forenede Gruppeliv:

  • Væsentlig forbedret hastighed
  • Dubleret hardware, der sikrer drift med minimal nedetid
  • Mere dataplads

 

Om EMC VNX

  • Markedsledende storage platform - ifølge Gartner (general purpose disk array)
  • Next generation storage platform optimeret til Flash
  • EMC VNX konsoliderer den samlede storage infrastruktur på ét unified system

 

Om EMC VPLEX

  • Markedets eneste ægte aktiv-aktiv storage virtualiseringsløsning
  • Data-acceleration via global cache
  • Meget bred understøttelse af storage fra andre producenter

Om Forenede Gruppeliv

Forenede Gruppeliv administrerer gruppelivsforsikring for seks livs- og pensionsforsikringskoncerner. Der er ca. 1,8 mio. forsikrede i Forenede Gruppeliv. Den årlige præmieindtægt var i 2014 på ca. 5,2 mia. kr. Forenede Gruppeliv tæller i alt 35 ansatte.

Tilbage til Cases
Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer