Spring til indhold
Christian Andersen, Manager for IT Operations & Support hos ISS, lægger ikke skjul på, at virksomheden med Atea-aftalen nu tager sin egen medicin.
ISS
Outsourcing

Den globale koncern, der leverer en lang række serviceydelser til private og offentlige virksomheder, har netop outsourcet de vigtigste it-supportfunktioner til Atea. Den omfattende rammeaftale giver 3.000 it-brugere i den danske ISS-forretning en hverdag, hvor løsning af kerneopgaverne ikke bliver overskygget af it-problemer.

Fremover varetager Atea servicedesk-funktionen, onsite support og kontakten til ISS’ leverandører af forretningsapplikationer. Derudover håndterer den dedikerede servicedesk også fejlmeldinger til 3. parts interessenter - fx netværksleverandører og hardware-producenter.

Digital brandslukning er fortid

Ifølge Christian Andersen betyder Ateas servicedesk kombineret med onsite support på 10 forskellige lokationer i Danmark, at ISS er kommet markant tættere på slutbrugerne.

 

”Når medarbejdere i Jylland oplever, at deres fejlmeldte pc’er nu ikke længere skal forbi Søborg, er det et væsentligt skridt mod højere produktivitet og bedre brugeroplevelser,” siger han og fortsætter:

”Med aftalen har slutbrugerne desuden adgang til servicedesken 24/7, hvilket også forbedrer brugeroplevelsen væsentligt. Nu får vi overskud til at skabe forbedringer fremadrettet, i stedet for at bruge ressourcerne på brandslukning.”

 

”Outsourcing er ikke fremmed for os. Det er jo det, vi selv lever af.”

Overskud til simplificering

For Christian Andersen og slutbrugerne kommer forbedringerne konkret til at manifestere sig som mere smidige og simple processer i hele organisationen.

 

”Fx har ISS med samlet 8.000 ansatte i Danmark et stort og løbende rekrutteringsbehov. Ansættelsesprocessen har hidtil været en tung, manuel proces, men netop fordi support-opgaven nu bliver varetaget af Atea, kan vi koncentrere os om at gøre tingene smartere og hurtigere - til stor gavn for vores mange frontline ledere og medarbejdere.” 

Ikke en spareøvelse

Christian Andersen pointerer, at outsourcingen af de interne it-serviceydelser ikke er en spareøvelse. Snarere tvært imod. Aftalen med Atea er et udtryk for en strategisk satsning hos ISS-koncernen, der skal øge slutbrugernes tilfredshed med it.

 

Derudover har Atea tilbudt nye faglige- og karrieremæssige muligheder til de ISS-medarbejdere, som tidligere har varetaget koncernens it-support.

”Det betyder både, at medarbejderne nu får et fagligt løft, som de ikke kunne få hos os, og at Atea har kunnet trække på deres viden om ISS’ support-setup.

Positive tilbagemeldinger

I dag kan Christian Andersen se tilbage på en kun seks måneder lang og vellykket implementeringsfase – fra april til september 2019 – hvor Atea gradvist har overtaget ISS’ support-infrastruktur. Og de positive tilbagemeldinger fra slutbrugerne begynder allerede at tikke ind, fortæller han.

 

”Lige nu er brugerne især begejstrede for onsite supporten, der før var en reel mangelvare, men som nu sker med et smil på læben.”

 

Fakta

Atea har overtaget ISS Danmarks support-infrastruktur på følgende områder:

  • Single Point of Contact servicedesk, hvor slutbrugerne frit kan vælge mellem web, chat, telefon eller mail
  • Onsite Support på 10 forskellige lokationer
  • fejlmelding til 3. parts interessenter – fx forretningsapplikationer, netværksleverandører og hardware-producenter