Spring til indhold

Hybrid infrastruktur giver comeback til den personlige bankrådgiver

Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde.
Jutlander Bank
Cloud

Hvornår har du sidst talt med din bankrådgiver?

Banksektorens heftige digitalisering har igennem mange år gradvis erstattet det personlige kunde/rådgiver-forhold med en palette af digitale selvbetjeningsmuligheder. Men mens den strategi giver plus på mobilitets- og tilgængelighedskontoen, betyder den også, at mange almindelige bankkunder risikerer at bygge deres økonomi på produkter, der ikke nødvendigvis rammer 100% rigtigt. Den situation vil Jutlander Bank ændre radikalt på.

Midlet er den hybride infrastruktur - HPE SimpliVity - der fra to datacenterlokationer driver bankens interne systemer. Den nye infrastruktur tillader Jutlander Bank at sætte turbo på den personlige kunderådgivning ved at automatisere rutineprægede arbejdsopgaver.

Softwarerobotter på hybrid infrastruktur

”Vi bruger vores hybride infrastruktur til at automatisere alle de manuelle processer, som førhen blev løst ved tidskrævende tastearbejde,” siger IT-chef i Jutlander Bank, Kim Meling Christensen, og uddyber:

”I dag kan vores kunderådgivere med få klik oprette skræddersyede bankprodukter, fordi vores skalerbare infrastruktur håndterer de softwarerobotter, der fx sørger for at afsende breve til underskrift samt oprettelse af NemKonto, betalingsservice og kreditkort.”  

Teknologi giver kundefokus

HPE SimpliVity-løsningen bygger på en standard x86 2 U Rack server: HPE Proliant DL380 Gen10, som er markedets sikreste server. Og netop den høje sikkerhed spillede en afgørende rolle for, at Jutlander Bank med hovedsæde i Aars i Vesthimmerland valgte at implementere løsningen i begyndelsen af 2019. For at skærpe sikkerheden er løsningen desuden fordelt på to separate lokationer, hvilket i realiteten svarer til en cloud-løsning, der leverer SaaS-løsninger til bankens interne drift. Derudover har Atea leveret HPE Tape Library, som giver Jutlander Bank en sikker og skalerbar storage-platform for bankens kundedata.

Bag HPE SimpliVity-specifikationerne ligger der en ambition om at bruge teknologien til at gøre Jutlander Bank til ”markedets mest personlige og kundefokuserede bank.” Kim Meling Christensen erkender, at netop målet om at være ekstremt tilgængelig og dialogparat over for bankens privatkunder er en dyr strategi.

”Til gengæld kommer vi langt tættere på vores kunder. Det er en del af vores strategi at tage proaktiv kontakt til bankens kunder og spørge ind til deres drømme. Og faktisk kan vi allerede nu se, at kundetilfredsheden er steget så meget, at rigtigt mange af bankens kunder agerer som vores ambassadører.”

Intuitiv løsning

Set fra et driftsmæssigt synspunkt, er IT-chef Kim Meling Christensen også tilfreds – ikke mindst, når det kommer til samarbejdet med Atea. For i en finansiel verden, hvor stabilitet og compliance 24/7 er altafgørende, er det vigtigt, at it-leverandøren kender forretningen.

”Samarbejdet med Atea og HPE har været fantastisk godt. Derfor står vi i dag med en fremtidssikker løsning i et miljø, som er sat rigtigt op, og hvor vi ikke skal bekymre os om kapacitet og performance de næste år.”

”Og skulle vi på et tidspunkt løbe ind i flaskehalsproblemer, kan vi nøjes med at købe en ekstra node,” tilføjer han.

Kim Meling Christensen fortæller desuden, at der heller ikke kompetencemæssigt er udsigt til flaskehalsproblemer i bankens it-afdeling.

”For faktisk er HPE SimpliVity så intuitivt opbygget, at driften kan varetages af alle vores it-medarbejdere, og det gør os mindre sårbare.”

Bæredygtige besparelser

Det er ikke kun på teknologifronten, at Jutlander Bank oplever reel værditilførsel. For i forhold til den gamle infrastruktur sparer det vesthimmerlandske pengeinstitut ca. 400.000 kr. over de næste fem år på driftsomkostningerne.

HPE SimpliVity er en af markedets mest energibesparende, hvilket i høj grad også kommer miljøet til gode. Fx er kølingen af servermiljøet på de to forskellige lokationer skruet ned med to grader. Derfor sparer Jutlander Bank i årene fremover miljøet for 70 ton CO2.

”Der er ingen tvivl om, at vi både økonomisk, teknologisk og miljømæssigt har fået en attraktiv løsning, der kommer vores medarbejdere og kunder til gode i de næste mange år.”

 

Atea har leveret og implementeret følgende for Jutlander Bank

 

  • SimpliVity - bygger på en standard x86 2 U Rack server: HPE Proliant DL380 Gen10, som er markedets sikreste server
  • HPE Tape library
  • Energitilskud og udarbejdet rapport som sparer Jutlander Bank for ca. 400.000 kr. over de næste fem år i driftsomkostninger
  • Der spares yderligere 293.275 kWh over samme periode, hvilket er lig med 70 ton CO2
  • VMware Vsphere

 

 

I samarbejde med:

 

HPE

Se vores datacenter løsninger her