Tilbage til Cases

Ny netværksløsning giver skræddersyet sikkerhed og fleksibilitet

Når it-virksomheden Miracle leverer IaaS til deres kunder, kræver det unikke løsninger. Derfor valgte de en avanceret netværksløsning fra Cisco. Løsningen sikrer data langt bedre uden tab af fleksibilitet og performance.
Miracle
Netværk

Hvem kan egentlig se hvilke data? Er vigtige data beskyttet godt nok? Og hvor dyrt og besværligt vil det blive at gøre det hele både mere sikkert og mere fleksibelt? 

Efterspørgslen efter fleksible, hurtige og super sikre netværksløsninger stiger. Alle døre mellem forskellige servere skal være låst bedst muligt, og kun de rette personer skal kunne se og få adgang til de data, de har lov til.

 

Med Cisco’s ACI-løsning, designet af Atea, kunne it-virksomheden Miracle A/S tilfredsstille behovet fra en stor kunde, der havde behov for en særlig sikker løsning.

”Vi kunne have fortsat den traditionelle tænkning indenfor netværk, men den kan godt være lidt tung at arbejde med. I stedet valgte vi en ny og ret unik løsning. Den betyder, at vi kan sikre vores kunders data bedre og mere målrettet. Den giver os et bedre overblik over vores kunders data og de specifikke behov, hver af dem har for at sikre forskellige typer data. Det gør, at vi sparer tid – og dermed sparer vores kunder penge samtidig med, at de får et mere sikkert system”, fortæller operations manager Thomas Møller fra Miracle A/S.

Hver server sine data

Den traditionelle fremgangsmåde med at lægge data ud på forskellige servere har en række fordele – men også ulemper. Derfor er behovet for nye løsninger vokset. 

”Der har over de senere år været stor interesse for sikre og mere robuste datacentre. Så hvis der sker en katastrofe i det ene datacenter, så har man et ekstra datacenter, der kan drive virksomhedens it-systemer. Men det betyder jo også, at man har skulle sætte regler, processer og politikker op for hver enkelt datacenter og servere. Mange virksomheder og offentlige institutioner skal have kontrol over deres data, og de har typisk bygget deres egne datacentre”, siger team manager Thomas Hejgaard fra Atea.

Mikrosegmentering med ny løsning

Cisco’s ACI vender op og ned på den traditionelle måde at håndtere netværk og datacentre på. Traditionelt set har man typisk sikret datacentre ved at bygge sikkerhed omkring selve netværket. Den tilgang er ofte for ineffektiv og usikker i forhold til at behandle de trusler, der er i dag. Mikrosegmentering er en mere intelligent, moderne og fleksibel måde at sikre datacentre på.

 

”I stedet for at gå ind på hver eneste switch og lægge en lang og indviklet konfiguration på hver af dem, så administreres alle regler i netværket i stedet på en central ACI controller (APIC). Det sparer tid, specielt når man har flere datacentre. Samtidig sikrer ACI teknologien også ensartethed af reglerne i netværksudstyret på tværs af alle datacentre”, siger Thomas Hejgaard fra Atea, der hjalp med design af Cisco’s løsning hos Miracle A/S.

 

Han fortsætter:

”Samtidig kan man i ACI løsningen benytte sensorer, der løbende analyserer netværkstrafikken og flytter automatisk en server til en karantæne netværk, hvis der observeres en sårbarhed i netværkstrafikken”. 

En løsning med perspektiv

Med Cisco’s ACI-løsning kan Miracle tilbyde sine kunder en løsning, der både er billigere og bedre end de traditionelle netværk.

”Vi har allerede leveret løsningen til kunder, som har været meget positive. Muligheden for at levere en netværksløsning, som gør kundernes data meget mere sikre, og hvor de langt hurtigere kan flytte data fra ét datacenter til et andet, det er der store perspektiver i”, siger operations manager Thomas Møller fra Miracle.

Om Ciscos ACI

Ciscos ACI (Application Centric Infrastructure) er en softwarebaseret og intelligent netværksteknologi.

ACI tilpasser sig virksomhedens individuelle applikationer og giver større overblik og råderum på tværs af hele netværket.

Om Miracle A/S

Miracle A/S er et it-firma, der udvikler på en bred vifte af tekniske platforme. Virksomheden leverer projektledere og databasespecialister, tester og hoster løsninger på fysiske servere eller i skyen.

Tilbage til Cases
Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer