Spring til indhold
Tilbage til Cases

Stramme deadlines hele døgnet klikker ikke med nedetid

Med projekter på tværs af tidszoner, stramme deadlines og daglig brug af tunge tegneprogrammer er ­nedetid et absolut ’no go’ hos arkitekt­firmaet Schmidt Hammer ­Lassen. Et overvågningssystem til deres it-­infrastruktur gør det i dag muligt for it-afdelingen at ­forudse ­problemer og komme dem i forkøbet – uanset hvor i verden de sker.
Schmidt Hammer ­Lassen
Outsourcing og it-konsulenter

Der er langt til Kina, når en server eller en harddisk på kontoret i Shanghai eller Singapore pludselig går ned. Det ved de af erfaring hos den ­internationale arkitektvirksomhed Schmidt Hammer Lassen, hvor Michael Nielsen Sode-Olsen har ansvaret for hele it-miljøet på tværs af fire lande.

 

Fra fejlen er sket, til den er opdaget af den danske it-manager og en lokal it-leveran­dør er kontaktet for at fikse problemet, kan meget dyr nedetid være gået.

 

Og det kan have store konsekvenser, hvis tegnestuen er ved at lægge sidste hånd på et projekt til en kunde eller er midt i en vigtig udbudskonkurrence med kort deadline. Når alle døgnets timer tages i brug for at sikre det bedste ­resultat, kan blot få times nedbrud ­sænke arkitekternes arbejde betydeligt.

12 rejsedage om måneden barberet til to

For at sikre sig mod uønskede nedbrud har Schmidt Hammer Lassen, efter rådgivning fra Atea, installeret overvåg­ningssystemet HP Proactive Care på deres it-miljø. Det inkluderer supportfunktionen Inside Remote Support, der er aktiveret på alle virksomhedens servere og storage spredt rundt omkring i verden:

 

”Grundlæggende handler det om at arbejde smartere. Vi har ingen it-folk siddende ude på lokationerne, så derfor er det vigtigt med værktøjer, der hele døgnet kan hjælpe os med hurtigt at spotte fejl på netværket, serverne og storage og forudse fremtidige nedbrud, uanset hvilket kontor der er tale om,” forklarer Michael Nielsen Sode-Olsen, der er it-manager i Schmidt Hammer Lassen, og fortsætter:

 

”Systemet kan forudse, hvornår der vil ske potentielle nedbrud. En besked fra systemet kan for eksempel lyde, at inden for fire timer vil en harddisk gå i stykker. Fejlen rapporteres direkte til HP via en ’phone home’-funktion. Før problemet overhovedet er opstået, er der sendt bud efter en lokal tekniker eller en reservedel. Det hele sker uden om mig, og jeg modtager blot automatisk en besked på min telefon og kan følge med i sagen fra Danmark direkte på mobilen via en support-app,” forklarer Michael Nielsen Sode-Olsen.

 

Før i tiden brugte Michael Nielsen Sode-Olsen meget tid på at rejse rundt mellem de forskellige kontorer for at sikre, at alt hardware fungerede, som det skulle. Og hvis en fejl opstod, modtog han et opkald fra kollegerne på de lokale kontorer – også midt om natten, hvis fejlen skete i Shanghai eller Singapore.

 

”Med det nye setup er jeg gået fra to-tre rejsedage om ugen til ganske få om måneden, og i mit team behøver vi ikke længere skiftes til at være på vagt på alle tider af døgnet.

 

Det betyder, at langt mindre af min arbejdstid i dag går med rejser og drifthåndtering, og derfor kan jeg nu bruge mere tid på at prioritere brugerne og tænke nyt på vegne af forretningen,” siger Michael Nielsen Sode-Olsen.

’Helbredstjek’ hvert kvartal

For at minimere nedetiden så meget som overhovedet muligt og sikre rettidig omhu modtager Michael Sode-Olsen desuden en driftsrapport fra Proactive Care hvert kvartal. Det er en slags ­samlet helbredsvurdering af ­virksomhedens it-infrastruktur.

 

”Når jeg modtager rapporterne, nær­læser jeg særligt de områder, der er markeret med rødt. Det er steder, hvor der potentielt kan være problemer på vej, og jeg har dermed tid til at overveje, om ­noget skal opgraderes eller repa­reres.

 

At have den rapport sparer mig for meget tid og overarbejde. Nu kan mit team og jeg sove bedre om natten,” ­lyder det fra Michael Nielsen Sode-­Olsen, der i øvrigt udelukkende har valgt HP på sin infrastruktur blandt andet for at forenkle it-miljøet og administrationen så meget som muligt.

 

Således har Schmidt Hammer Lassen også valgt HP Store Virtual til virtua­lisering af deres storage samt HP DL servere, og det hele er bundet op på et HP-netværk.

 

Inspirationen til virksomhedens ­tekniske løsninger og måder at arbejde på har ­Michael Nielsen Sode-Olsen blandt ­andet fået fra de årlige ture til HP Discover i Barcelona eller HP democentre, hvor deltagerne kan blive introduceret for de nyeste løsninger og tale med rådgivere og specialister fra både Atea og HP.

Om løsningen

Fordele ved HP Proactive Care Service

  • Døgnovervågning
  • Højere oppetid
  • Problemer spottes, før de opstår
  • Tjek af infrastrukturen
  • Adgang til tekniske eksperter via hotline

 

To råd fra Michael Nielsen Sode-Olsen

  • Tilkøb en supportaftale, så du kun har ét nummer at ringe til, når du skal have assistance.
  • Brug rapporterne fra Proactive Care aktivt, da de forudser problemer, før de sker, og du dermed sparer tid og minimerer nedetid.

Om Schmidt Hammer Lassen

Schmidt Hammer Lassen er en af Skandinaviens mest anerkendte og prisvindende arkitektvirksomheder. Virksomheden blev etableret i 1986 og har i dag 150 medarbejdere fordelt på kontorer i Aarhus, København, London, Shanghai og Singapore. Mere end 50 procent af virksomhedens omsætning hentes på de internationale markeder.

Tilbage til Cases
Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer