Spring til indhold
I et år med rødglødende sommerhusmarked kan udlejningsbureauet se tilbage på en perfekt timet cloud-strategi og implementering.
Sol og Strand
Cloud

”Sammen med hele vores O365-økosystem betyder det nye cloud-fundament, at vores egen interne udviklingsressourcer og vores eksterne samarbejdspartnere i dag, parallelt med hinanden, kan producere direkte til Azure-miljøet.”

— Steen Junkerbo ,CIO Sol og Strand

Det hænder, at ydre omstændigheder tilfører endnu mere værdi til virksomhedernes teknologiske løsninger og platforme.

Den situation oplever en af Danmarks største sommerhusudlejningsbureauer, Sol og Strand, netop nu. Coronakrisen og de ikke-eksisterende udenlandsrejser fører i stigende grad danske familier i armene på bureauets eftertragtede kerneprodukt; udlejningsparate sommerhuse.

Den voldsomt stigende efterspørgsel falder sammen med, at Sol og Strand netop har flyttet infrastrukturen bag hjemmesiden og bookingsystemet til Microsofts public cloud-platform, Azure. Ifølge Steen Junkerbo, CIO hos Sol og Strand, giver det nye cloud-fundament nogle helt åbenlyse skaleringsfordele. Livsnerven - hjemmesiden og bookingsystemet - kan med andre ord følge med, selvom flere tusinde feriehungrende danskere logger ind på samme tid.

Producerer direkte til skyen

Men det er dog i ligeså høj grad Sol og Strands reducerede time-to-market, Steen Junkerbo fremhæver som en af de helt store fordele.

”Sammen med hele vores O365-økosystem betyder det nye cloud-fundament, at vores egen interne udviklingsressourcer og vores eksterne samarbejdspartnere i dag, parallelt med hinanden, kan producere direkte til Azure-miljøet,” siger han og fortsætter:

”Derfor er hele vores release pipeline for hjemmeside såvel som webapps til medarbejdere, sommerhusudlejere og gæster blevet væsentlig mere effektiv og automatiseret, hvilket var præcis det, vi gik efter.”

Styr på cloud-rejsen

Som ansvarlig for it og udvikling hos Sol og Strand har Steen Junkerbo et naturligt fokus på kompleksiteten i migreringen til public cloud og skyens forandrende indflydelse på vante rutiner og arbejdsmetoder. Derfor har han arbejdet tæt sammen med Atea, der har hjulpet Sol og Strand med at bygge hele fundamentet for den forretningskritiske hjemmeside i Azure.

Sådan har Atea hjulpet Sol og Strand:

 

  • Indledende dialog om public cloud som fundament for Sol og Strands hjemmeside
  • Migrering og implementering i Azure
  • Synkronisering mellem udviklingsressourcer og ny it-infrastruktur
  • Adoption rammeværk med fokus på governance, sikkerhed, dokumentation og omkostninger

Samarbejdet har også betydet, at der fra begyndelsen har været styr på Sol & Strands cloud adoption rammeværk med fokus på governance, sikkerhed, dokumentation samt omkostningerne ved at gå i skyen.

”Den øgede automatisering og agilitet bunder både i Ateas tekniske forståelse og i forståelsen for vores forretning. På den måde er samarbejdet mellem os og Atea et perfekt match.”

Tracking giver bedre brugeroplevelser

Med det stigende antal danskere, der i øjeblikket og i de kommende måneder, leder efter sommerhuse på sologstrand.dk, får bureauet en unik mulighed for at målrette tilbud og produkter endnu mere præcist fremover. Steen Junkerbo ser i hvert fald frem til at dykke ned i de detaljerede trackingrapporter, som det nye cloud-fundament giver adgang til.

”Med 22 lokalkontorer over hele landet har vi altid vægtet lokalkendskab meget højt. Derfor giver det god mening, hvis vi også online kan servicere vores gæster med informationer, der giver dem en endnu bedre brugeroplevelse.”

Om Sol og Strand:

 

  • Dansk og fondsejet sommerhusudlejningsbureau med stærk lokal forankring
  • Virksomheden blev etableret i 1979 af ægteparret Margit og Kjeld Andersen. I 2019 overdrog ægteparret aktiemajoriteten til den erhvervsdrivende fond ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld”, der har til formål at støtte velgørende og lokale formål
  • I højsæsonen beskæftiger Sol og Strand 1.200 medarbejdere ud fra 22 lokalkontorer
  • Sol og Strand udlejer og servicerer sommerhuse og ferielejligheder overalt i Danmark

Succesrig cloud-adoption kræver en fintunet og veldokumenteret strategi