Spring til indhold
Tilbage til Cases

For Topdanmark er det afgørende, at al data ikke ligger i kælderen

Backup i skyen: For Danmarks næststørste forsikringsselskab handler den rigtige backup-løsning i sidste ende om at prioritere stabilitet, sikkerhed og gode kundeoplevelser.
Topdanmark
Cloud

Et stigende antal trusler mod datasikkerheden og en skærpet lovgivning for forsvarlig data-opbevaring har bragt backup-løsninger til tops på dagsordenen i dansk erhvervsliv. Backup af forretningskritiske data er en forsikring, danske virksomheder i dag ikke kan leve uden.

Topdanmark, der lever af at forsikre danskerne mod alt fra stenslag til oversvømmelser, har for længst implementeret en innovativ backup-løsning – innovativ fordi Topdanmark i modsætning til de fleste andre virksomheder i den finansielle sektor har valgt at outsource virksomhedens backup-drift.

Og det er der ifølge Thomas Panduro Petersen, serviceejer for it-infrastruktur i Topdanmark, én bestemt grund til.
”Vi spurgte os selv, om det var forsvarligt, at vi både havde vores servere og backup-løsning på én og samme lokation,” siger Thomas Panduro Petersen.

Cloud-backup giver kunde- og datasikkerhed

Hensynet til datasikkerheden og forretningsstabiliteten førte i 2015 til, at Topdanmark outsourcede backup-driften til Ateas cloud-backup platform, som er redundant placeret i flere datacentre.

”Ved at outsource backup-driften til Atea har vi sikret os, at vi ved hjælp af Ateas Disaster Recovery-service altid kan gendanne data, uanset hvad der sker hos os.”

Disaster Recovery-servicen betyder, at Topdanmark er garanteret hurtig gendannelse af en anseelig mængde data pr. time, i fald de fysiske servere i forsikringsselskabets to datacentre skulle være ramt af systemsvigt. Forretningen - og dermed kunderne – bliver derfor generet mindst muligt, selvom Topdanmark skulle blive ramt af et større it-nedbrud.

 

”Topdanmark sælger ikke flere forsikringer, fordi Atea har ansvaret for vores backup-drift. Men det giver os en stærk stabilitet og datasikkerhed, som indirekte betyder noget for vores kunder”

Data-tilgængelighed hjælper it

Ud over akutberedskabet påpeger han også, at Topdanmark med backup-driftsaftalen imødekommer de til stadighed skærpede krav om arkivering af de hastigt stigende datamængder.

 

”99% af de arkiverede data bliver ikke brugt, men vi skal til en hver tid kunne føre bevis for, at vi har data-backup, der nogle gange skal gå fem år tilbage,” siger han og fortsætter:

”Der er ingen tvivl om, at Topdanmark som finansiel virksomhed har nogle specielle forpligtigelser i forhold til at overholde den nye persondatalovgivning. Ateas backup-drift hjælper os med at gøre den opgave til noget, vi kan løfte i praksis.”

 

Om løsningen

  • Atea har siden 2015 haft ansvaret for backup-driften af Topdanmarks data, herunder daglig opfølgning og rådgivning til forsikringsselskabet it-afdeling
  • Fundamentet i backup-løsningen er den førende Spectrum Protect teknologi fra IBM (tidligere kaldet TSM/Tivoli Storage Manager), som tilbyder enterprise-grade backup og recovery-integration
  • Teknologien sender backup af Topdanmarks infrastruktur til Ateas cloud-backup platform, som er redundant placeret i flere datacentre 
  • Derudover har Topdanmark adgang til Ateas Backup Service Webportal, der giver et simplificeret grafisk overblik af det gældende performance- og serviceniveau på backup-driften
Tilbage til Cases
Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer