Spring til indhold
Tilbage til Cases

Når fundamentet på Danmarks næststørste byggeplads skal på plads

Koordinering og samarbejde var nøgleord, da UCC fik etableret et nyt og højteknologisk campus i Carlsberg Byen i København. Atea stod blandt andet for den grundlæggende kabling, der skulle sørge for, at Nordeuropas største uddannelses- og forskningsmiljø på det pædagogiske område kom godt fra start. Det blev til ikke mindre end 58.000 kvadratmeter kabling samt mange andre løbende opgaver på det store projekt.
UCC
Atea Connect
København

Atea har været i gang på byggepladsen siden november 2015 og har blandt andet installeret PDS og fiberkabling, teleslynge, access points, gulvstandere, håndtørrere, speciel belysning, el-installation og brandslukning i serverrum, AV-installation samt udvidelse af eltavler og montering af solafskærmning.

Da UCC Campus Carlsberg i september 2016 slog dørene op til et nyt studieår, betød det samtidig afslutningen på Danmarks næststørste byggeplads – kun overgået af Københavns metrobyggeri. Forinden lå flere år med pulserende aktivitet på byggeplads 8 i Carlsberg Byen, så 800 medarbejdere og 10.000 studerende som planlagt kunne flytte ind på deres nye arbejdsplads og studie.

 

Med en presset tidsplan betød det store krav til hele datacenter-infrastrukturen, som Atea installerede med fiberløsning og datakabling til slutbrugerne. Effektiv installering var essentielt for, at de mange interessenter på byggepladsen kunne komme videre, og man ikke forhindrede totalentreprisens fremdrift i arbejdet.

 

”Vi havde et rigtig godt samarbejdsklima, og der var en villighed og fælles forståelse for, at vi havde en deadline, som bare ikke kunne rykkes. Man kan simpelthen ikke rykke en studiestart for 10.000 studerende.

 

Der er så mange mekanismer der går i gang såsom SU, skemaer og eksamener. Det går bare ikke at overskride deadline, og det var der fuld forståelse for – også selvom det nogle gange betød skæve arbejdstider,” siger Jonas Kjær-Westermann, byggeleder på UCC Campus Carlsberg.

Realisering af både brugere og bygherres ønsker

UCC Campus Carlsberg er en sammensmeltning af mange små og mellemstore institutioner med op til 100 ansatte, og det betød mange forskellige krav, ønsker og forventninger, som skulle gå op:


”Hvis man ikke er med helt fremme, ved man ikke, hvad der egentligt er realistisk og hvilke it-mæssige muligheder, der ligger foran en. Atea var god til at udfordre vores ideer og komme med alternativer, der kunne løfte løsningen yderligere,” fortæller Jonas Kjær Westermann.

 

Særligt Ateas projektleder Denis Benjamin Hansen havde en afgørende rolle i koordineringen og samarbejdet i det komplekse projekt, og han hjalp også til med rådgivning på andre områder, efterhånden som Atea løbende fik flere opgaver på projektet. ”Denis var rigtig god til at få tingene til at glide, og Atea var en rigtig god part, fordi Atea bidrog til en samlet koordinering.

 

Der er mange installationer og tidsplaner, som skal gå op, og det var Ateas medarbejdere gode til at bidrage med konstruktive løsninger til, ” siger Jonas Kjær-Westermann.

God forbindelse til 20.000 enheder på samme tid

Mange går i dag rundt med mere end et device i lommen og tasken, som de går på nettet med, og særligt studerende medbringer både en computer, smartphone og muligvis også en tablet eller et smartwatch. Det betyder udfordringer for det trådløse netværk, hvor Atea installerede 425 access points, der krævede nidkærhed, så de sad strategisk korrekt første gang.

 

”Jeg har selv fire devices, og det er der nok også andre, der har – som udgangspunkt minimum to. Hvis man gør det op, så bliver det rigtig mange devices, så det kræver, at det trådløse netværk er sat helt korrekt op, så de mange access points ikke blokerer for hinanden, men i stedet understøtter hinanden,” siger Jonas Kjær-Westermann.

 

I øjeblikket kører Atea service og drift på UCC Campus Carlsberg, og for Jonas Kjær-Westermann er det en særlig oplevelse af se, hvordan projektet næsten er i hus: ”Det er super fedt at opleve, at det, man har brugt de sidste seks år på at arbejde med, bliver taget i brug, og de tanker og ideer man har gjort sig om, hvordan de studerende ville bruge faciliteterne rent faktisk bliver til virkelighed,” slutter Jonas Kjær-Westermann.

Tilbage til Cases
Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer