Laddar meny

Teknik og Miljø

Kom rotterne til livs – effektivt og uden gift

Med RATMO lærer I ”fjenden” at kende i en grad ikke tidligere muligt. RATMO IOT device indsamler en række data omkring rotterne og fangsten, f.eks. færden, aktuelle vejrforhold, rottetype, type af lokkemad mm. Data indsamles, gemmes, og efterbehandles i IBM Watson’s kunstig intelligens løsning. Med data som beslutningsgrundlag kan rotterne bekæmpes proaktivt, og da løsningen ydermere er giftfri, understøtter RATMO to vigtige områder i den nationale rottestrategi.

Den enkelte fælde giver besked, når den skal tømmes, og det effektiviserer indsatsen, da man dels undgår forgæves kørsler og dels sikrer, at fælden er klar til en ny ”gæst” med det samme.

Indlægsholder: Rune Barslund, Arctic Systems og Ole Lysholdt, Atea

Odense Kommune

Kravet om nye og endnu bedre services til borgerne lægger et stort pres på kommunernes økonomi, infrastruktur og de processer, som understøtter den daglige drift.

Set på tværs af en kommune er der et kæmpe potentiale i at optimere driften og skabe intelligente byløsninger. Men det kræver indsigt i status quo og samarbejde på tværs af de forvaltninger og de funktioner, der dagligt sørger for at trafikken flyder, som den skal, at skolernes arbejdsmiljø er optimalt, eller at borgerne har uhindret adgang til byens kulturelle tilbud.

På denne session giver Atea et indblik i, hvordan vi samarbejder med kommuner om at samle data fra diverse kilder på tværs af byens funktioner og dermed gøre kommunerne i stand til at træffe beslutninger baseret på fakta frem for fornemmelser.

Indlægsholdere: Martin Lopdrup og Bjarke Bolding Rasmussen

 

Har du spørgsmål?
Lise Pedersen
Partner Engagement Manager, Digital Business Solutions
Tilmelding
Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer