Spring til indhold

Pleje og Omsorg

Få mere fleksibilitet i arbejdsgangene med FlexCare TV           

Hvordan får man frigivet plejeressourcer fra rutineopgaver til mere omsorgspleje i plejesektoren? Hør bl.a. hvordan Region Midt, Region Syd og Region Sjælland har fået mere fleksibilitet i deres arbejdsgange og dermed bedre udnyttelse af personalets tid.

FlexCare TV er udviklet specifikt til plejehjem og sygehuse, og inddrager plejehjemsbeboerens eget TV i den daglige pleje og kommunikation. Løsningen indeholder en række funktioner, som hjælper både den ældre og plejepersonalet med at få hverdagen til at glide. Ud over sanse/stimuli TV fra Wavecare, madbestilling og genoptræning via ordinerede fysio-øvelser vist direkte på beboerens TV, kan løsningen sikre aflevering af beskeder og anden kommunikation til den enkelte beboer, og herigennem spare personalet for tid og mange skridt i en travl hverdag. Systemet sørger for opfølgning og bekræftelse på, at beboeren har set beskederne, så personalet ikke behøver at følge op flere gange.

Indlægsholder: Hans Henriksen, Atea og Ole K. Rasmussen, PowerNet

Fremtidens muligheder i plejesektoren ved brug af Internet of Things (IoT) – inspirations-session

Befolkningstilvæksten og den demografiske udvikling stiller større og større krav til både service og effektivitet i plejesektoren. Kommunerne er konstant under pres for at få det optimale ud af hver enkelt krone. Men hvordan gør man det, uden at give afkald på de varme hænder?

IoT åbner op for løsninger, som på tværs af alle de mange forskellige arbejdsområder og -opgaver kan give fleksibilitet og effektiviseringer, uden at gå på kompromis med kvaliteten i services – tværtimod.

Fremtidens muligheder vil blandt andet åbne op for at:

  • Øge livskvaliteten, værdigheden og selvhjælpen for brugerne ved hjælp af KOL-kufferter, patientvarsling, tryghedsalarmer, video-konsultationer, indretning af egne boliger, mm.
  • Øge effektiviteten og dermed kapaciteten hos plejepersonalet med løsninger som digital helbredsmonitorering og opfølgning på medicinering, styring af ressourcer som handicap-hjælpemidler, biler, mm.

Atea kan hjælpe med at bygge en skalérbar, fleksibel og åben løsning, og på toppen skræddersy funktionalitet baseret på kommunens specifikke behov. Det kan være sikkerhedsskabende teknologier, teknologier som støtter den enkelte bruger, velfærds-teknologier el. forsknings- og behandlingsteknologier.

Indlægsholdere: Martin Lopdrup og Bjarke Bolding Rasmussen, Atea

Optimeret kommunikation med de mobile medarbejdere – hør bl.a. hvad Århus og Aalborg kommune har gjort

En medarbejderstab med mange mobile medarbejdere stiller store krav til kommunikationen. Hvordan sikrer man, at information er tilgængelig for alle og ikke tabes på gulvet, eller går tabt i forvirring mellem forskellige dokument-versioner, som det tit sker, når der mailes frem og tilbage? Hvordan opretholder man et højt sikkerhedsniveau, når filer og information deles mobilt og på tværs af devices?

Det gør man bl.a. ved at beholde data i de systemer, der er beregnet til det, men samtidig gøre dem tilgængelige via simple og overskuelige brugergrænseflader – uden at give køb på sikkerheden.

Hør hvordan Århus Kommune fik struktur på kommunikationen og informationsdelingen med deres mere end 5.000 SOSU-medarbejdere, ved at lægge SimplySo oven på deres Office 365 løsning.

Indlægsholder: Kim Svane Pedersen, Atea og Lars Damtoft, SimplySo