Spring til indhold

Cloud er kommet for at blive! Det er et postulat, men omvendt så taler fakta også sit eget tydelige sprog – der er kraftigere vækst i cloud end i ”klassisk” infrastruktur, og der er ikke tegn på, at det vender. Tvært imod!

Derimod er der tegn på en opdeling eller ligefrem en polarisering mellem dem med og uden cloud. De store it-budgetter kan nemmere finde luft til test og leg i cloud. For mindre virksomheder er den luft ikke til stede på samme vis, og derfor bliver det reelt en større beslutning at flytte hele eller dele af sin infrastruktur og dreje sine kompetencer i en ny retning. For mindre virksomheder er cloud mere en alt-eller-intet beslutning.

Derfor retter vi i denne omgang bl.a. fokus på nogle af dem, der har turde træffe den store beslutning. De fortjener respekt for deres mod, og de kan også bringe nogle af de mest værdifulde erfaringer til bordet – de kaster sig ud på dybt vand, og nogle gange betaler de lærepenge, men hver gang får de erfaringer, vi andre kan lære af.

Vi krydser fingre for, at vi denne gang kan mødes fysisk i både Aarhus og Ballerup, og vi ser frem til at byde jer alle velkommen til næste runde af Cloud ERFA.

Arrangementstid
24. aug. 2021, 10:00 - 14:30
Sted
Hos Atea i Ballerup
Adresse
Lautrupvang 6, 2750 Ballerup
Registrering
Gratis
Tilmeld dig her

Gæstetalere i Ballerup

Navn: Mikael Nilsson

Titel og virksomhed: CEO & Founder, November First

Ikke engang finanstilsynet kunne ikke stoppe November First fra at gå Cloud-vejen

Danske November First lancerede sin betalingsplatform i 2016 med det klare formål, at gøre det billigere for primært små og mellemstore virksomheder at foretage internationale betalinger til udenlandske leverandører. I samarbejde med en stor international bank kunne November First tilbyde virksomheder 20 – 50 % besparelse på valutamarginalen samt markante besparelser på gebyrer.

Men på vejen mod den revolutionerende betalingsplatform skulle November First passere nogle større bump på vejen.

Allerede i 2016 var November First klar med lanceringen af deres FX-tjeneste og på trods af, at man havde valgt at gå den ”sikre vej” med Microsoft Azure, kunne det danske finanstilsyn ikke godkende platformen! November First forsøgte selv at arbejde rundt om problemet – men version 2,0-løsningen blev en monolitisk platform, der primært betød dårlig skalerbarhed.. Og netop skalerbarhed var en af de vigtigste nøgler til succes!

 

Med kommerciel succes og øget efterspørgsel blev ønsket om at komme tilbage i skyen meget udtalt i løbet af 2017 – 2018 i takt med begrænsningerne med platformen meldte sig og i slutningen af 2018 iværksattes en omhyggelig vurdering af forskellige Cloud udbydere, med det formål at få skalerbarhed og agilitet tilbage i platform. Mere specifikt, omfattede de forretningsmæssige krav til løsningen høj skalerbarhed, robusthed, brugervenlighed, overvågning og rapportering, sikkerhed og især compliance.

Compliance samt November First’s valg af techstack blev de altafgørende faktorer for det endelige valg af cloud leverandør. I efteråret 2019 indledte Microsoft og November First derfor et samarbejde om sammen at finde en vej tilbage til Azure for November First, der kunne godkendes af Finanstilsynet og som kunne imødekomme EBA’s (European Banking Authority) guidelines, samt Finanstilsynets bekendtgørelse 877 vedrørende outsourcing for blandt andet Betalingsinstitutter, Kreditinstitutter m.fl.

 Det var en udfordrende, men nødvendig og fremtidssikrende transformation, der skulle til for at kunne levere den bedst mulige service til platformens kunder!

November First’s Founder og CEO Mikael Nilsson vil tage jer med på rejsen fra den tidlige start henover den transformation – både it- og forretningsmæssigt – der skulle til for at lykkes med missionen: At være små og mellemstore virksomheders fortrukne betalingsplatform gennem en veludviklet og agil cloud-løsning.

Navn: Nils Høgsted

Titel og virksomhed: Sekretariatsleder, Danmarks Miljøportal

DevOps er struktur-fascisme…

I det danske Cloud-landskab er Danmarks Miljøportal en af de skjulte diamanter, der i 2010 både var first movers og i tiden derefter har presset grænserne og været med til at forme spillepladen samt best practice.

I dette indlæg deler Nils Høgsted, Sekretæriatsleder hos Danmarks Miljøportal, rejsen fra de første spæde skridt til en ambitiøs Cloud First hverdag.

Fokus i indlægget bliver på den hverdag i Cloud, mange af os jagter og taler om, men som vi af forskellige årsager ikke er nået frem til endnu.

Miljøportalen, og derfor kan Nils dele lidt mere om ”spillereglerne” i den nye verden

  • hvordan man arbejder sammen med underleverandører,
  • hvordan man bevarer det udviklede som sin egen IP,
  • hvordan man får det interne samarbejde til at virke,
  • hvordan man arbejder sammen med andre organistioner og ikke mindst
  • hvorfor DevOps i virkeligheden er struktur-fascisme….

Danmarks Miljøportal har en IT infrastruktur bestående af 1.000 cloud services, hvoraf kun omkring 10% er IaaS. Denne infrastruktur driver i alt 25 IT systemer med over 100.000 brugere og 100 system integrationer. Danmarks Miljøportal har optimeret forretningsudbyttet ved Cloud gennem omlægning af udbudsformer, arkitektur, arbejdsmetoder og organisering.

Sådan fungerer det!

På Cloud ERFA deler vi de erfaringer og den viden, som vi hver især har med vores fælles Cloud-rejser. Vi bringer altid spændende eksperter og keynotes til bordet, der kan være med til at udfordre det gængse syn på cloud. Og uanset hvor du er på din cloud-rejse, vil dette forum være relevant for dig.

Der vil typisk være to oplægsholdere og emner, som vil være omdrejningspunktet for diskussionerne.

 

Agendaen forløber således

10.00 - 10.30: Registrering og let morgenmad

10.30 - 10.45: Velkommen ved René Lange

10.45 - 12.00: November First ved CEO & Founder Mikael Nilsson

12.00 - 12.45: Frokost og netværk

12.45 - 14.00: Danmarks Miljøportal ved Sekretariatsleder Nils Høgsted

14.00 - 14.30: Afrunding og perspektivering ved René Lange

Vidste du at...

 

cloud erfa

Vi er over 120 medlemmer i Cloud ERFA.

 

møde

Vi mødes 3 gange om året

 

key notes

Vi har altid spændende keynotes på agendaen, der er med til at sætte scenen for dagens emner og diskussioner.

Derfor deltager Anders, Henrik og Nicolai

”Hvis man gerne vil høre fra andre virksomheder, som anvender cloud i virkeligheden. Få en god diskussion med dine kollegaer i branchen og konsulenter fra Atea. Og det er i høj grad kunderne, der taler og diskuterer, og det er ”nyt”.​”

— Anders Keis Hansen​ Cloud Architect​ MHI Vestas Offshore Wind​

”Unik mulighed for sparring på et område der endnu ikke er "exact science". Mange gode diskussioner omkring at tage styringen af et område der af natur er "kaotisk", uden at ødelægge den agilitet man forsøger at opnå. Svært, men spændende.​”

— Nicolai Storm Lund, Head of Operations for ISS Group

”Cloud ERFA er en genvej til at opnå faglig inspiration og feed back på egne holdninger og forventninger til cloud. Og så skaber det gode relationer til andre medlemmer med samme interesse.​”

— Henrik Bostrup ​ IT- & Innovationschef (CIO)​ Thy-Mors Energi A/S​

”I Cloud ERFA har vi fødderne solidt plantet på jorden og hovedet i skyen. Der er ingen skjulte salgsagendaer, kun en masse cloud-entusiaster, der uddeler erfaringer og diskuterer aktuelle emner.”

— René Lange - facilitator & VP, Mgd. Services, Cloud & Information Management i Atea