Laddar meny

5 gode råd når du går over til Flash

Spørger man EMC’s flash-guru Jens Melhede, er der i dag kun få grunde til ikke at vælge en flash-baseret storage-løsning. Der er dog flere vigtige aspekter at tage med i sine overvejelser, inden man tager skridtet over til flash. Her får du Jens’ 5 bedste tips.

flash: Krav til de vigtigste applikationer

Undersøg kravene og behov for de vigtigste applikationer i forretningen.

Find ud af hvilken betydning, det kunne få, hvis deres svartider kunne forbedres med eksempelvis 5x (hvis rapporter kan køres på 5 min. i stedet for 25 min).

Vælg så en producent, som kan dokumentere dette med eksisterende kunder, som har opnået denne forbedring.

flash: Business continuity

Er der krav om business continuity uden datatab, således at forretningen kører videre selv, hvis en katastrofe slår ned i et datacenter?

Hvis det er tilfældet, skal du gå efter en flashleverandør, som har en løsning med active-active metro-beskyttelse. Husk at sikre dig, at løsningen er enkel at bruge, når det går galt, og at der er den nødvendige support for alle operativsystemer mv.

Flash: Er din leverandør en etableret spiller, der også er her om 3 år?

Vurder om leverandøren for din nye løsning har en sund økonomi - altså er de her også om 3 år?

Har de et serviceapparat, der kan hjælpe dig i kritiske situationer?

Husk, at alle er venner, når det går godt. Men opstår der problemer, så er det her, det rigtige valg spiller ind...

Flash: Arkitekturen er afgørende

Vælg den rette arkitektur. Inden længe er stort set alle lagringssystemer baseret på flash. Ældre traditionelle scale-up arkitekturer bliver i fremtiden en flaskehals og vil ikke kunne hamle op med performance i de hurtige flash-diske. Vælg et system med mulighed for scale-out i stedet, så processor, memory og båndbredde kan følge med, når du skal ekspandere.

Flash: Fakta. Fakta. Fakta.

Fald ikke for leverandørers tomme løfter. Bed dem lave en måling og give dig et faktagrundlag. Få dokumentation for, at systemet også leverer god performance, når du skriver meget data til systemet – skrivning er ofte det svage punkt i mange leverandørers flashløsninger.

Indhent referencer, som uvildigt kan validere om løsningen også fungerer i produktion. Undersøg hvordan systemet opfører sig, når de bruger dataservices såsom datareduktion, snapshots, kloning og restore.

Flash: Konsolidering

Konsolidér mere. Med øget storage performance ved hjælp af flash kan du afvikle flere og ”tungere” applikationer i ét og samme system. Det giver bedre økonomi og bedre resultater for flere applikationer. Fremtiden er her.

Helt flashbaseret lagring er ingen utopi, det findes lige nu.

 

Ups! Det var jo faktisk 6 tips.

Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer