4. It mangler ord

54 % af it-folkene efterlyser direkte adspurgt hjælp til at råbe topledelsen op – hjælp dem med den gode businesscase, der kan accelerere it’s stigende indflydelse i virksomheden.

De to følgende citater beskriver tilsammen meget præcist et problem, undersøgelsen klart kortlægger: 1)”Topledelsen gør ikke noget uden først at tænke it. It er helt afgørende for vores kerneforretning”; 2)”Nej – jeg sidder faktisk ikke med i direktionen – men det gør vores CFO selvfølgelig”. Generelt er forventningen til de digitale forretningsmuligheder store fra både topledelse og it. Men it har stadig udfordringer med klart at kommunikere de mest opdaterede forretningspotentialer til en ledelse, der næppe har modvilje, men mangler at se teknik tydeligere omsat til besparelser og gevinster. Kort sagt ser it selv potentialet, men kun 12 % af de danske it-folk er så tilpas tilfredse med deres evne til at råbe ledelsen op, at de ikke efterlyser ekstern hjælp til den udfordring.

Råd til at få it på agendaen

  • Vær agendakomplimenterende: Kend din virksomhed, og sikr dig, at de projekter og løsninger, du arbejder med, komplimenterer jeres virksomhedsstrategi.
  • Lad dig inspirere af andre, og sæt dig ind i cases fra andre virksomheder, så du er klar til at gribe bolden når den kommer. 
  • Tal højt og lad folk forstå fordelene ved it ændringer. Det er svært at forstå den tekniske snak, så vær god til at oversætte ændringer til konkret værdi.

Tynget af historien

”It får en større vigtighed for kerneforretningen. Men vores it har tidligere bare været et serviceorgan, så de struggler stadig med at komme foran forretningen.”

Download rapporten 

Få den fulde rapport med alle indsigterne hér

 

 

Hent rapporten

info telefon grafik

Har du brug for mere information?

Vil du gerne høre mere, eller snakke om hvordan vi gør jeres it-hverdag bedre, så kontakt os.

 

 

partner logo

 

Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer