Spring til indhold
Tilbage til Disaster Recovery

Gør dit it-miljø sikkert med Disaster Recovery

Data, der spejles i skyen, giver virksomheden driftssikkerhed i en verden, hvor cybertrusler og ekstreme vejrforhold bliver mere og mere almindelige. Med Disaster Recovery har mindre virksomheder nu mulighed for at sikre deres it-miljø.

Jonas Emilsson siger det ikke. Men han udstråler det meget tydeligt: ​​"Endelig!". Jonas er forretningsudvikler med fokus på datacenter-løsninger, og han har lige præsenteret en service, der længe har været efterspurgt af mange kunder, ikke mindst de mindre virksomheder. Disaster Recovery As-a-Service beskytter virksomhederne mod konsekvenserne af skadelig indblanding i deres egne datacentre ved hjælp af en såkaldt katastrofesikring.

”I praksis kan du oprette en spejling af dit eget datacenter i skyen på vores servere. På den måde kan du fortsætte med at arbejde, selvom dit eget it-miljø er under angreb, eller hvis der af andre grunde er afbrydelser,” forklarer han.

Første leverandør i Europa

Atea er den første leverandør i Europa, der tilbyder lige præcis denne form for Disaster Recovery. Til gengæld kører løsningen i et miljø, som allerede dominerer virksomhedernes datacentre; VMware's virtualiseringsplatform, vSphere. Det er derfor meget nemt at bruge, forklarer Jonas Emilsson. Fx kræver løsningen ikke, at kunden investerer i nye værktøjer og programmer.

Opdateret spejling af alle ressourcer

Disaster Recovery, eller katastrofesikring på dansk, kan lyde mere dramatisk, end det er. Kort sagt handler det om at have en opdateret spejling af alle ressourcerne i dit eget datacenter eller dele af det, som efterfølgende kan aktiveres på få minutter. Den spejlede version opdateres næsten i realtid.

 

”Du kan vælge mellem aktiveringsintervaller på mellem 15 minutter og op til 24 timer. Hvis du vælger den korteste tid, mister du kun de oplysninger, der er produceret inden for det seneste kvarter,” forklarer Jonas Emilsson.

Forretningskritiske beslutninger

Skiftet fra eget datacenter til den spejlede, cloudbaserede version kan finde sted på få minutter. Men det sker ikke automatisk ved afbrydelser, men er noget, der skal vælges aktivt. Ifølge Jonas Emilsson skyldes dette ikke tekniske begrænsninger.

"At lave en såkaldt failover, der lukker virksomhedens eget datacenter til fordel for det spejlede cloud-miljø, er en forretningskritisk beslutning. Derfor skal beslutningen træffes på ledelsesniveau, og det er normalt ikke noget, som en tekniker eller en it-chef kan beslutte på egen hånd,” forklarer han.

Brugerne bemærker ikke noget

Når virksomhedens eget datacenter er genoprettet, går processen den anden vej. Alle ressourcer og alle oplysninger fra "reserve data hall" returneres. Hele processen er færdig, uden at brugerne bemærker meget mere end en mulig, kortere afbrydelse.

 

For at forhindre at fx den skadelige computervirus, der har forårsaget afbrydelsen, gør yderligere skade, er det muligt at ’spole’ sikkerhedskopieringen tilbage til en tidligere, ubesmittet version. Hvis virksomheden ikke straks registrerer virus i it-miljøet, ville det være ret ubrugeligt at skifte til den spejlede kopi, eftersom den indeholder den samme virus. Ved at vælge tidligere versioner, såkaldte snapshots, vil det være muligt at gendanne sit it-miljø fra den seneste "virusfri" tid.

Flere cyberangreb

Behovet for katastrofesikring øges hele tiden. ”Desværre”, tilføjer Jonas Emilsson. Truslen handler i vid udstrækning om cyberangreb af forskellig art. Det forøgede antal trusler samt den stigende kompleksitet gør det stadigt vanskeligere at opdage og forhindre angreb.

 

"Det er en stærk drivkraft for denne type tjeneste. Og det er desværre en drivkraft, som ingen virksomhed virkelig kan styre. Med Disaster Recovery er det under alle omstændigheder muligt at sikre adgang til vigtig information og kritiske ressourcer, således at virksomhedens gener minimeres.”

Flere typer af trusler

Men det handler også om andre former for trusler end dem, der kommer fra cyberkriminelle. Fx oversvømmelser og afbrydelser i strømforsyningen.

 

”Ekstreme vejrforhold bliver mere almindelige, og en naturkatastrofe kan få ligeså alvorlige konsekvenser som skadelig kode,” siger Jonas Emilsson.

Tilgængelig for mere

Katastrofesikring har længe været en faktor hos især store virksomheder. I dag er forskellen at små virksomheder, der tidligere ikke havde råd til at oprette et sekundært datacenter, og som ikke kunne betale de høje licensomkostninger som konventionelle katastrofesikringssystemer koster, nu kan være med

 

"Vi har prissat tjenesten, så alle har råd til det. Derudover er det selvfølgelig muligt kun at beskytte de mest følsomme og værdifulde ressourcer for at tilpasse omkostningerne," forklarer Jonas Emilsson.

 

Beskyt dit datacenter i skyen med Disaster Recovery

Katastrofsikr dit VMware-baserede datacenter i skyen, nemt og omkostningseffektivt med Disaster Recovery As-a-Service. Med vores cloud-service beskytter du det vigtigste, du har - oplysninger og forretningskritiske data.

 

Læs om Disaster Recovery her

 

Tilbage til Disaster Recovery