Spring til indhold
Tilbage til Disaster Recovery

Katastrofesikring i skyen - en naturlig del af dit fremtidige datacenter

Magnus Backman, Head of Technology for VMware i Norden og Baltikum, fortæller, hvorfor virksomheden har udviklet Disaster Recovery As-a-Service sammen med Atea.

Traditionelt er it-systemer blevet katastrofesikrede ved at investere i dobbelte datacentre. Hvis noget går galt ét sted, er det hurtigt og nemt at skifte til et andet datacenter, hvilket sikrer den daglige drift uden afbrydelser. Det er til gengæld dyrt at have sin it-infrastruktur to steder. Derfor mangler mange virksomheder en god katastrofeforvaltning - især mindre organisationer.

Jeg møder kunder hver anden uge, som ikke har den beskyttelse, de ønsker, og de sover ikke specielt godt om natten. Hvis der sker noget, får de et opkald midt om natten,” siger Magnus Backman, Head of Technology for VMware i Norden og Baltikum.

Cloud løsninger, der sikrer dine data

I dag findes der katastrofesikringsløsninger, som gør, at de fleste virksomheder ikke har brug for deres egne sekundære it-backups. For nylig lancerede Atea og VMware Disaster Recovery-løsningen - et datacenter med VMware-løsninger, som katastrofesikres i skyen. Eller rettere: Løsningen er etableret på virtuelle standby-servere i Ateas datacenter.

 

”Når noget går galt, starter kunden sine systemer hos Atea i stedet for at bruge et andet, sekundært datacenter. Løsningen er nem at bruge og koster betydeligt mindre end den traditionelle katastrofesikring,” forklarer Magnus Backman.

Også tilgængelig for partnere

Han er selv en teknisk sponsor for Disaster Recovery As-a-Service, hvilket betyder, at han er ansvarlig for projektet fra VMwares side og sikrer, at de rigtige ressourcer altid er til stede. Løsningen er baseret på VMwares gennemprøvede teknologi til disaster recovery i skyen, vCloud Availability Services, som først for nylig er gjort tilgængeligt for globale cloud-udbydere og samarbejdspartnere.

 

”Projektet er meget vigtigt for VMware,” fastslår Magnus Backman.

 

”Atea er vores største partner, og de ville også gerne være de første i Europa til at lancere løsningen, så for VMwares øverste, globale ledelse var det derfor et højt prioriteret projekt.”

Slagkraftig lancering

Tiden fra idé til endelig lancering var kort - kun to måneder - og VMware havde flere specialister, der arbejdede med Atea for at få løsningen klar i tide til kundekonferencen VMworld - en af ​​verdens største it-konferencer.

 

"Lanceringen gik rigtig godt, og vi oplevede stor interesse fra kunderne. Potentialet er meget stort, da et stadigt voksende antal organisationer i Danmark bruger VMware," siger Magnus Backman.

 

VMware arbejder tæt sammen med Atea, og Magnus Backman er fast deltager på Ateas forretningsudviklingshold.

 

"Jeg har en lang teknisk baggrund og stor interesse for, hvordan innovation kan påvirke virksomheder og dets brugere," siger han.

Mange interessenter

Men hvilke virksomheder og organisationer nyder godt af Disaster Recovery As-a-Service? Magnus Backman har noteret sig en stor interesse fra små- og mellemstore virksomheder, som i dag ikke har tilstrækkelig katastrofesikring. Men løsningen er også interessant for virksomheder, der ønsker at demontere deres sekundære datacenter.

 

"Faktisk har alle virksomheder brug for katastrofesikring, og jeg vil sige, at næsten 90 procent af de aktører, der ikke har adgang til det i dag, vil have det," siger Magnus Backman.

Sats på innovation

Som begreb er cloudbaseret katastrofesikring ikke helt nyt, men det er først nu, at teknologien bag cloud service-markedet er udviklet nok til at fokusere på enkeltstående systemer.

 

Magnus Backman forklarer, at katastrofesikring i skyen også er en del af en større tendens til at outsource standardiseret it-drift.

 

"I dag arbejder næsten alle it-organisationer i Danmark på at reducere omkostningerne og modernisere deres datacentre. Erhvervsledere er mere tilbøjelige til at investere i at bygge innovative it-tjenester,” siger Magnus Backman.

 

I øjeblikket er der stor efterspørgsel efter cloudbaseret kapacitet, backup, storage og helpdesk, og næste trin er sikkerhed og applikationsmodernisering.

 

”Sikkerhed er generelt et underprioriteret område, og enhver form for innovation kræver en applikation, der skal moderniseres og raffineres regelmæssigt,” siger Magnus Backman.

Hybrid Cloud er fremtiden

Men hvordan ser fremtiden for datacentrene ud? VMware-undersøgelser og omfattende undersøgelser fra store analysevirksomheder viser, at cloud-tjenesterne fortsat vokser i popularitet, og at udviklingen hælder mod Hybrid Cloud - en blanding af egne og eksterne cloud-tjenester. Ifølge store trend-analyser og VMware's interviews med 6.000 kunder forventes halvdelen af ​​alle applikationer at køre via Hybrid Cloud allerede om fire år.

"Set fra dette synspunkt er Disaster Recovery en naturlig tilføjelse til Ateas serviceportefølje."

 

Beskyt dit datacenter i skyen med Disaster Recovery

Katastrofesikr dit VMware-baserede datacenter i skyen, nemt og omkostningseffektivt med Disaster Recovery. Med vores cloud-service beskytter du det vigtigste, du har - oplysninger og forretningskritiske data. Læs alt om Disaster Recovery her.

Tilbage til Disaster Recovery