Spring til indhold
Tilbage til Graduate

Project Management

I Project Management arbejder vi med projektkoordinering, projektledelse og programledelse primært inden for IT infrastruktur.

I Project Management arbejder vi med projektkoordinering, projektledelse og programledelse primært inden for IT infrastruktur.

Sammen med teamet vil du være med til at sikre at Atea leverer projekt- og programledelse gennem en velafprøvet leverancemodel, hvor ressourcer udnyttes optimalt. Vi sikrer at leverancernes omfang møder kundens krav og forventninger​ og at leverancerne er kvalitetssikrede indenfor aftalt tid og pris.

 

Som graduate i vores afdeling vil du få en varieret arbejdsuge og blive involveret i hele processen fra tilbudsskrivning til projektet sættes i produktion. Du vil få indblik i den store variation af projekter vi kører, lige fra koordinering af mindre opgaver til styring af store programmer. Du vil blive involveret i den daglige eksekvering af projekter og se hvordan projektlederen er bindeleddet mellem kunde, konsulenter, key account manager og underleverandører/producenter. Du vil desuden opleve glæden ved at sætte et projekt i produktion hos en forhåbentlig glad og tilfreds kunde.

Vores graduates rejse i Atea

 

Jakob

Jakob Friis Storborg - Graduate i Project Management

Hils på Jakob i Atea.

Som Graduate i Project Management, arbejder han bredt sammen med hele Atea og koordinerer projekter i samspil med kollegaer, kunder og partnere. 

Hvilken uddannelse har du?

Jeg har en kandidat i Digital Innovation and Management fra IT-Universitetet, som er en uddannelse, der fokuserer på ledelse i primært større organisationer både i den private og offentlige sektor. Hvorfor lige IT-branchen og Atea?

Min akademiske baggrund har været lidt af en rejse, da jeg faktisk startede ud med en bachelor i Æstetik og Kultur, som omhandler moderne kunsthistorie. Det er nok en meget atypisk baggrund for der, hvor jeg er lige nu. Igennem min studietid beskæftigede jeg mig dog en del med antropologi, og blev derigennem interesseret i samspillet mellem mennesker og teknologi. Ud fra det interesseområde søgte jeg hen til IT-Universitetet, så en masse små hændelser og erkendelser har gjort, at jeg er endt med at arbejde inden for IT. Derudover er IT-branchen spændende, fordi det går hurtigt, og der sker meget. Der er ekstremt mange udviklingsmuligheder, og det er en baggrund, der kan bruges internationalt, hvis man har lyst til det. Det er bredden i det og de muligheder i det, som tiltalte mig enormt meget. Jeg kan godt lide, at verden er åben for mig på den måde. Atea specifikt fangede mig, da det er en stor virksomhed. Rigtig mange projekter, der kører rundt omkring i de danske virksomhed, har jo en relation til Atea. Jeg tænkte derfor, at det var et rigtig godt sted at starte for at få et indblik i de forskellige sektorer, forskellige typer virksomheder og forskellige typer af opgaver. Jeg så det som en naturlig del af min uddannelse, hvor jeg kunne forankre teori med praksis, og samtidig få et indblik i, hvad der rører sig inden for IT-branchen.

I store træk, hvad går dit arbejde ud på?

Jeg har fra start mødt rigtig stor villighed fra Ateas side til at lade mig være selvkørerende og prøve nogle ting af i et beskyttet miljø. Jeg har kunnet trække rigtig meget på min leder, og jeg har kørt parløb med en anden projektleder på nogle specifikke projekter. Derved har det været en learning-by-doing-orienteret tilgang, uden at jeg har følt mig helt på egen hånd. Derudover har min rolle lignet mange af de andre projektlederes. Det vil sige koordinering af projekter både internt og eksternt også i forhold til at styre både processen og kontakten til kunden, sørge for at de tekniske ressourcer bliver booket, og at tingene kører ud fra de aftaler, som vi har indgået med kunden.  

Hvad har overrasket dig gennem dit forløb?

Det der har overrasket mig i Atea er, at alle virksomheder siger, at de har en flad struktur. Men i Atea er det sandt, og det er kommet bag på mig. Eksempelvis sidder vores direktør i storrumskontor, så man har mulighed for at prikke hende på skulderen og tale med hende. Denne tilgængelighedskultur synes jeg, er en stor styrke. Det betyder også, at for at kunne klare sig i Atea, så skal man ikke være afhængig af faste procedurer, og at man altid ved, hvordan en opgave skal løses. Man skal turde bruge sin sunde fornuft, og man skal turde prikke sin kollega på skulderen og bede om hjælp, da det i høj grad er en netværksbaseret virksomhed. Jeg har siddet i andre store organisationer, hvor der i langt højere grad var en meget fastlagt struktur. Så for mig var det nyt og noget jeg skulle vænne mig til, da kulturen i høj grad påvirker vores måde at arbejde på. Her skal man turde handle selv. Det synes jeg er positivt.

Hvordan har det været at være en del af et graduateforløb?

Det har været en atypisk tid med corona. Alle graduates har kun en enkelt gang nået at være samlet fysisk til et kursus i DISC-profiler. Her gennemgik vi, hvordan vi er forskellige som mennesker, og hvordan det afspejler sig i vores måde at arbejde på. Vi sidder jo i vidt forskellige afdelinger og med vidt forskellige områder, men vi kan bruge de generelle ting til at spejle os i de andre graduates i forhold til, hvordan det er at være ny i en virksomhed.

Hvad har været det bedste ved at være i Atea?

For det første er opgaverne virkelig spændende. Det er nogle rigtig store projekter, og man bliver skubbet ud i en masse. Det synes jeg er virkelig fedt at få lov til fra start af. Så er der det kulturmæssige, hvilket jeg synes er rigtig forfriskende, da der er en stor lyst til at lære fra hinanden. Det er i høj grad sådan, man kommer i mål. Man støtter sig til hinanden frem for kun til dokumenter eller procedurer. Det er meget dialogbaseret. Det er ligesom det bedste fra to verdener: En stor virksomhed, men kulturen fra en lille virksomhed.Hvorfor skal man skal ansøge om at blive en del af Ateas graduate-program?

Man skal søge, hvis man er forberedt på hurtigt at få ansvar. Ud fra min erfaring er det ikke sådan, at alting bliver ’serveret’ for en graduate i et på forhånd fastlagt udviklingsforløb, når man starter. Man skal selv aktivt opsøge nye udfordringer og springe ud i det. Du er i høj grad selv med til at forme dit forløb, og hvad du lærer i graduate-programmet. Det tror jeg til gengæld, at vi bliver meget dygtigere af.

 

 

Kig rundt på sitet og se alle de andre spændende Graduate stillinger i Atea

Om dig

project management graduate

Vi vil gerne have at du lykkes bedst muligt som Atea graduate. Udgangspunktet for det er, at du besidder følgende kvalifikationer:

  • Du afslutter eller har netop afsluttet en videregående uddannelse på kandidatniveau (fx fra CBS, IT-U, AAU)
  • Du udviser initiativ, selvstændighed og tager ansvar
  • Du har gennemslagskraft og arbejder fokuseret
  • Du har et åbent sind og er god til at skabe relationer 
  • Du når dine personlige og arbejdsrelaterede mål
  • Du er flydende på dansk og engelsk i både skrift og tale

 

Specifikt i vores afdeling vil det desuden være en fordel hvis du:

 

  • Har erfaring med koordinering og planlægning
  • Elsker struktur og opfølgning
  • Kan lide at have en stor kontaktflade i organisationen
  • Kan motivere andre til at yde deres bedste i projektet

Du vil blive tilknyttet vores afdeling i Aarhus eller Ballerup.

 

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Henrik Bjarne Røge på tlf. 30780349

 

 

skills

Tilbage til Graduate
Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer