Laddar meny

Sådan vælger du den rigtige flash storage løsning

Flash overtager det traditionelle disksystem med roterende diske. Helt logisk for de fleste, er performance en væsentlig del af beslutningen, men overraskende for mange spiller den totale økonomi en større og mere væsentlig rolle. Anvendelsesmulighederne bliver flere og flere, så tricket er at vælge det rette løsning til lige præcis din virksomhed.

Prisen på flash er faldet markant og nye flashteknologier som 3D flash presser yderligere prisen nedad. Kombineres flash med datareduktionsteknologier som deduplikering og komprimering, kan rene flashløsninger ofte udkonkurrere selv hybride disk/flash arrays på den initielle økonomi.

Det er dog ikke nok blot at udskifte SAS 15K diske med nye hurtige flash diske; controllerne i storagesystemerne skal også optimeres således at de ikke bliver flaskehalse ift. det hurtige flash-medie.

EMC tror ikke på ”one size fits all-tilgangen” og tilbyder derfor flere flashløsninger som hver især er optimeret til forskellige behov hos virksomhederne.

DSSD er en performance-specialiseret løsning, som nærmest kan beskrives som en udvidelse af serverhukommelsen. Løsningen egner sig først og fremmest til større databaser med ekstreme performancekrav som eksempelvis in-memory databaser. Det blot 5U store system kan levere 10 millioner IOPS og en svartid på under 100 mikrosekunder (0,1ms).

VMAX All flash er som navnet siger den velkendte VMAX løsning, som med ny arkitektur er optimeret 100% til at kunne udnytte flash. VMAX leverer markedets ypperste datasikkerhed med bla. ægte active-active business continuity samt den stærkeste Copy Data Management-implementering. Senest er tilføjet intelligent data compression, hvilket kan reducere kapacitetsforbruget med 50-75%. Derudover kan VMAX skaleres ud med flere noder og konsolidering er nøgleordet for VMAX. Det er en ægte enterprise-løsning, der nu også leverer super performance med op til 4 mill. iops. Med den seneste ”lille” model, er det blevet billigere at komme på en rigtig enterprise all flash storageplatform.

XtremIO leverer præcis det, som navet antyder - ekstrem høj performance; hertil en enkel administration. XtremIO er 100% designet til at udnytte flash med blandt andet scale-out arkitektur og state-of-the-art inline datareduktion indeholdende både datadeduplikering og data compression. Denne datareduktion leverer særdeles gode kapacitetsbesparelser (ofte bedre end 4:1 reduktion) i virtualiserede miljøer som VDI og virtuelle servermiljøer. XtremIO er også velegnet til intelligent Copy Data Management af kritiske systemer. Det er iøvrigt den mest solgte flashløsning med en markedsandel på mere end 32% i den seneste opgørelse fra IDC.

Unity All Flash er i mindste udgave en opstartsmodel med en prissætning der gør, at en ”all-flash” løsning er opnåelig med et mindre budget. Unity leveres i forskellige modeller fra den mindste 300F op til den største 600F. I tillæg til at være markedets nyeste flashstoragesystem, er Unity formentligt verdens nemmeste flashstorage-løsning, både at installere og at håndtere til hverdag.

Copy Data Management-implementeringen i specielt VMAX og XtremIO giver kunderne mulighed for eksempelvis at kunne ”kopiere” deres database på et øjeblik og gemme 1000-vis af disse hvis det ønskes. Hver af disse virtuelle kopier fylder kun minimalt, og kan desuden benyttes til øjeblikkelig restore af selv mange TB.

Med EMC’s all flash-løsninger (VMAX, XtremIO og Unity) kan du forvente mere med ”Xpect More” programmet (læs uddybende om programmet her).
Xpect More-programmet giver dig bl.a.:

  • Samme årlige supportpris i hele storagesystemets levetid.
  • 3 års ”pengene-retur” garanti, hvis ikke produktet lever op til det aftalte.
  • Flash levetidsgaranti i hele storagesystemets levetid.

Performance er således ikke længere den eneste parameter for at vælge en all flash løsning. Yderligere fordele som reduktion af strøm, køling, pladsforbrug, antal servere, licenser, administration samt forbedret mediestabilitet er med til at sende diskbaserede storage systemer på endelig pension.

Jens Melhede
All Flash Advisory Systems Engineer – Nordics & Baltics

Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer