Spring til indhold
Nyhed30-08-2021

Kathrine Forsberg er ny formand for regeringens klimapartnerskab for service, it og rådgivning

Administrerende direktør i Atea, Kathrine Forsberg, er udpeget af regeringen som ny formand for klimapartnerskabet for service, it og rådgivning. Her skal hun stå i spidsen for partnerskabets arbejde med at skabe de bedste muligheder for, at danske virksomheder kan bidrage til den grønne omstilling.

Klimapartnerskabet for service, it og rådgivning samler en bred gruppe af dansk erhvervsliv, og spænder over 162.000 virksomheder. Med 494.000 ansatte i disse virksomheder rummer partnerskabet mere end hvert tredje job og skaber tilsvarende en tredjedel af den samlede bruttoværditilvækst på tværs af regeringens 13 klimapartnerskaber. Dermed har partnerskabet en stor samlet betydning for dansk økonomi og vækst og solide muligheder for at præge den grønne omstilling.

”Det er et vigtigt partnerskab for en sammensat sektor, der ikke selv har den store udledning, men som kan bidrage til at reducere udledningen i andre sektorer. Både rådgivning i energioptimering, Co2-reduktion, datadrevet energistyring og grønne serviceydelser er vigtige for hele samfundets grønne omstilling. Derfor er jeg glad for at sætte mig i spidsen for partnerskabet, der har udarbejdet nogle gode anbefalinger,” siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea.

Erhvervslivet spiller en vigtig rolle i indsatsen for at realisere regeringens mål om en 70 procent reduktion af drivhusgasudledningen i Danmark i 2030 og sikre den grønne omstilling. Derfor har regeringen sammen med erhvervslivet etableret 13 klimapartnerskaber, hvor man samarbejder om tiltag, der reducerer erhvervslivets udledninger af drivhusgas og styrker virksomhedernes grønne konkurrenceevne.

 

Læs om klimapartnerskaberne og deres anbefalinger her

Læs Erhvervsministeriets pressemeddelelse om det nye formandskab her

 

Bæredygtighed i Atea