Spring til indhold

35% lavere CO2-aftryk ved ny lodningsproces

Da blybaseret loddemateriale blev udfaset i starten af 00’erne, måtte elektronikindustrien skifte til et loddemateriale med et større indhold af tin, hvilket kræver højere temperaturer under lodningsprocessen. I 2017 opfandt Lenovo en lavtemperatur-lodningsproces (LTS), der kan bruges ved 180 grader i stedet for 250 grader. Dette medfører en årlig reduktion af CO2-udledningen på 6000 ton, hvilket svarer til et 35 % lavere CO2-aftryk.

Lodning ved lav temperatur styrker hele branchen

Lavtemperatur-lodningsprocessen får en stor indflydelse på hele teknologibranchen – og i sidste ende på miljøet. Lenovos ingeniører ønskede ikke at holde den nye fremstillingsproces hemmelig. De ønskede at dele deres viden og løsning med branchen. Da patenterne blev tildelt i 2017, delte Lenovo proaktivt denne innovative teknologi gennem tekniske papirer og konsortieaftaler med andre elektronikproducenter – både partnere og konkurrenter.

I slutningen af 2018 havde Lenovo 10 produktionslinjer med SMT-teknologi (Surface-Mounted Technology – overflademonteret teknologi) med to ovne pr. linje, som brugte LTS-processen. Da denne teknologi er nem at implementere i vores eksisterende produktionsudstyr, kan overførslen af kun 10 yderligere linjer (så der er 20 LTS-linjer i alt) medføre en gradvis reduktion af den årlige CO2-udledning på 6000 ton. For at sætte dette i perspektiv, svarer denne estimerede reduktion af CO2-udledningen til et forbrug på mere end 2,5 millioner liter benzin om året.