Spring til indhold

Minimering af miljøpåvirkningen gennem logistik

Hos Lenovo optimerer vi løbende vores logistikprogrammer og stræber efter at anvende den miljømæssigt mest ansvarlige måde til forsendelse af vores produkter. Vi samarbejder med EcoTransIT World – som er et af verdens bedste værktøjer til beregning af CO2-udledning i logistiksektoren. Og vi udforsker mulighederne for konsolidering under havtransport for at reducere antallet af containere, der sendes ud af vores produktionsfaciliteter i Kina.

 

 

Vores resultater i 2018/19 omfatter:

Siden 2018 har Lenovo samarbejdet med EcoTransIT World om beregning af emissioner fra vores produkttransport. EcoTransIT er et af verdens bedste værktøjer til beregning af CO2-udledning i logistiksektoren. Rapporteringen omfatter al global international transport i luften, på havet og via jernbaner, og det omfatter også indenrigstransport i Kina.

Samarbejde med vigtige transportselskaber om at rapportere deres eget CO2-fodaftryk og sikre, at de har effektive bæredygtighedsprogrammer på plads.

Vi begyndte i 2018 at anvende elektriske lastbiler til levering i Kina, og 10 % af Lenovos samlede antal lastbiler er nu af denne type. Derudover er 50 % af vores gaffeltrucks i Lenovos kinesiske distributionscentre elektriske.

Promovering af miljøvenlige transportformer er ved at blive et af de vigtigste beslutningsgrundlag i den globale logistiksektor.

 

Lenovos Global Logistics-team foretrak proaktivt jernbanetransport til forsendelser fra Kina til Europa, og de sendte over 2800 containere til Europa med jernbane pr. kvartal i regnskabsåret 2018/19, hvilket er en stigning på 58 % i forhold til regnskabsåret 2017/18.Indenrigs i Kina blev ca. 62.000 kubikmeter sendt via jernbane, hvilket er 7 % af vores samlede transportmængde i Kina.

lidtmere

Global Logistics-teamet arbejder videre på målet om at reducere CO2-udledning..

..og fortsætter med at udforske mulighederne for konsolidering af havtransport for at reducere antallet af containere, der sendes ud fra produktionsfaciliteter i Kina.

Lenovo deltager i regionale initiativer for at udbrede de bedste fremgangsmåder inden for transport. I Asien og Stillehavsregionen er Lenovo et grundlæggende medlem af Green Freight Asia (GFA). GFA's mål er at fremme og forbedre brændstofeffektiv godstransport og mindske luftforurening i Asien - for både afsendere og transportselskaber. Lenovo opfordrer også vores vigtige transportselskaber til at melde sig ind i GFA.
I regnskabsåret 2018/19 blev fire transportselskaber i Kina og et transportselskab i Indien medlemmer af GFA.

Lenovo er også godkendt EPA SmartWay-partner i USA.
SmartWay-transportpartnerskabet er et innovativt samarbejde mellem transportbranchen og det amerikanske miljøbeskyttelsesagentur EPA, som fremmer forbedringer af brændstofeffektiviteten og samtidig reducerer udledningen af drivhusgasser markant.