Spring til indhold
29-09-2021

Fra studentermedhjælper til Director for Legal & Compliance

Da Christian Buch som ung jurastuderende blev ansat i Atea som studentermedhjælper, havde han ikke forestillet sig, at han 11 år senere stadig ville være ansat i Atea, og oven i købet nu kan skrive ”Director” på visitkortet.

Christian er født og opvokset i Billund området, og senere som studerende i Aarhus. Det var da også hos Finance i Aarhus, at Christian som studentermedhjælper blev ansat til at hjælpe med bl.a. bogføring og leverandørstyring i 2010. Inspireret af sin ansættelse i en it-virksomhed, valgte Christian at skrive speciale om de juridiske aspekter i forbindelse med cloud løsninger, og tilfældet ville, at da Christian var færdiguddannet cand.merc.jur i 2014, blev der en stilling ledig i Ateas Legal og Compliance funktion i Ballerup.

Den chance snuppede Christian, og han og kæresten rykkede teltpælene op og flyttede til København.

I Legal blev Christian efterhånden specialiseret i større kundekontrakter, særligt på Managed Services, og har deltaget i kundeforhandlinger, når en KAM’er skulle have en kontrakt på plads.

”Gennem årene har kundedialog fyldt en stor del af min dag, og det har være utroligt lærerigt at komme igennem så mange forskellige aspekter i forhold til kontrakter. Jeg blev kastet ud i det fra dag 1, fik hurtigt ansvar og selvstændige opgaver, men jeg havde hele tiden en god fornemmelse af, at min leder havde min ryg, og jeg fik al den sparring og rådgivning, jeg havde brug for” fortæller Christian, og fortsætter:

Jeg har efterhånden en rigtig god indsigt i Ateas forretning, og herudover har processen i forbindelse med ”sagen” og det efterfølgende arbejde ift. compliance og code of conduct også lært mig meget, selv om jeg ikke har været direkte ansvarlig for den del”.

”Jeg blev kastet ud i det fra dag 1, fik hurtigt ansvar og selvstændige opgaver, men jeg havde hele tiden en god fornemmelse af, at min leder havde min ryg, og jeg fik al den sparring og rådgivning, jeg havde brug for”

— Christian Buch

Christian søger desuden inspiration og sparring i flere netværk indenfor it-branchen, udelukkende med et legal perspektiv.

På hjemmefronten blev 2 efterhånden til 4, og Christian og hans kæreste besluttede at vende hjem til Aarhus for at være nærmere familien, og så er det jo ”super at være i en virksomhed, hvor muligheden for at flytte lokation er til stede” som Christian siger.

Pr. 1. juli 2021 blev Christian udnævnt til at stå i spidsen for Legal & Compliance, en opgave, som han glæder sig meget over, især fordi han ved, at det team, som han overtager, og i øvrigt selv har været en del af, fungerer super godt – både samarbejds- og kompetencemæssigt.

 

 

Intern karriereudvikling