Spring til indhold

Bæredygtighedsrapporten for 2023 er nu tilgængelig!

Bæredygtighedsrapport

2022 i korte træk: 

• Rangeret som verdens mest bæredygtige virksomhed i kategorien IT Services Industry for andet år i træk, vurderet af analyse- og medievirksomheden Corporate Knights (Global 100 Index). Atea er rangeret på en 49. plads samlet i det samme vurdering blandt omkring 6.200 virksomheder med mere end $1 mia i omsætning.

• Modtog en Platinum-vurdering fra EcoVadis for den tredje år i træk, hvilket placerer Atea i top 1% af over 100.000 vurderede virksomheder. Bedømmelsen vurderer områder indenfor Miljø, arbejds- og menneskerettigheder, etik, og bæredygtige indkøb.

• Tildelt en CDP A- rating: en personlig rekord for Atea under de ti år, vi har deltaget. Ranglisten måler fuldstændigheden af vores offentliggjorte data, bevidsthed og styring af klimarisici og best praksis i forbindelse med klimastyring, såsom fastsatte ambitiøse og meningsfulde mål for emissionsreduktioner.

 

 

I  Atea  vil vi være med til at bygge vores fremtid digitalt. Men det skal ikke være for enhver pris.   Vi ønsker at gøre det ansvarligt - med fokus på at sikre økonomisk tryghed og under hensyntagen til sociale konsekvenser og vores planets begrænsede ressourcer. Det kalder vi bæredygtig it.   

Hos Atea omsætter vi idéer og visioner til handling og værdi ved at udnytte potentialet i nye teknologier.

 

ASF-rapporten for 2024 er her!

Tilbagemeldingen fra de Nordiske it indkøbere er klar: Det er tid til klimaansvarlighed. Lad os komme i gang og sammen tage ansvar for klimaet.

 

 

 

Vores ansvar qua vores position i forsyningskæden

 

Når vi vil tage et bredt ansvar, er det på grund af vores position i forsyningskæden. Som leverandør søger vi at påvirke både producenter og aftagere i deres valg.

Dette indebærer, at vi er fortalere for ansvarlige indkøb af materialer uden giftig kemi, at vi er med til at sikre bæredygtig udnyttelse af naturressourcer i produktionen og sikrer sund etik og god adfærdsrådgivning.

ASF

 

 

 

Vores plan for fremtiden  

 

I Atea  kan vi bryste os af flere certificeringer, som anerkender de initiativer, vi har igangsat.    Men vores arbejde for en mere bæredygtig fremtid stopper ikke ved os selv. Derfor har vi sat et ambitiøst mål, som også inkluderer vore kunder.     

Nogle af indsatserne i Ateas nordiske 2030 bæredygtighedsplan er:

 

Vi vil opnå et forhold på 1:1 mellem antal solgte enheder kontra genanvendte enheder. 

 

At undervise 1 million mennesker online om bæredygtighed i it.

 

Vi vil hjælpe vore kunder med at reducere CO2-udledningen fra deres it-infrastruktur. Dette i en størrelse, som betyder, at den udledning, der spares, som følge af de løsninger, vi leverer - bliver mindst 100 gange større end den udledning, vi selv genererer.

   

Strategiske partnere

It-branchen udleder hvert år store mængder CO2. Men samtidigt er teknologi også en del af løsningen på klimakrisen. Derfor samarbejder vi med andre store virksomheder i branchen om en række fælles mål, der skal sikre, at den teknologiske udvikling foregår efter grønne og etiske principper.

 

 

Blandt Europas klima-frontløbere

Vi er udnævnt af Financial Times og den internationalt anerkendte markedsdata- og statistikleverandør Statista til at være blandt de 300 bedste europæiske virksomheder, der har reduceret mest CO2 i forhold til virksomhedens omsætning.

 

 

Bæredygtig udvinding af mineraler

Responsible  Business Alliance   

 

Atea  har siden 2016 været medlem af  Responsible Business Alliance (RBA). RBA er en nonprofit koalition af elektronikvirksomheder, dedikeret til at støtte bæredygtig udvikling.

 

 

 

Atea Return

GoItLoop-løsninger sikrer genbrug og genanvendelse af elektroniske produkter, CO2-beregninger og meget mere. I dag håndterer vi mere end 400.000 enheder gennem GoItLoop, hvilket gør os til ledende i Norden. 

 

 

CO2 reducering

2030 er kun få år ude i fremtiden og målsætningen om en reduktion på 70% understreger, at målet ikke bliver nået ved at fortsætte i vores gamle vaner.

 

 

 

 

 

ecovadis platinum

 

Ecovadis 2021