Tilbage til Vores ansvar
bæredygtighed csr vores ansvar om atea

Atea Sustainability Focus

Vores initiativ 'Atea Sustainability Focus' skal øge fokus og tempo i it-branchens bæredygtige arbejde i både Norden og resten af verden.

Danmark og Norden er anerkendte globale ledere inden for bæredygtighed i it-branchen. Intet andet sted i verden er koncentrationen af virksomheder med fokus på it-bæredygtighed så høj. Dette skyldes, at både forbrugere og virksomheder herhjemme og i vores nabolande stiller ambitiøse krav til bæredygtigheden i forbindelse med it. 

Hos Atea bruger vi aktivt denne kendsgerning som et springbræt til at brede den succesrige nordiske bæredygtighedstanke ud til resten af den globale it-industri. 

Med Atea Sustainability Focus (ASF) fremskynder og letter vi vejen mod bæredygtige initiativer, samtidig med at vi opnår et klart globalt fokus på bæredygtighedsproblematikken. 

 

Øger fokus og tempo

ASF er et initiativ, der skal øge fokus og tempo i it-industriens bæredygtige arbejde globalt. Initiativet giver nonprofit-organisationen Responsible Business Alliance (RBA) og den globale it-branche en platform, der gør det lettere at engagere sig direkte og effektivt med det nordiske marked. RBA, som består af elektronik-, detail-, bil- og legetøjsvirksomheder, er forpligtet til at støtte rettigheder og velbefindende for alle arbejdstagere og lokalsamfund, der er påvirket af den globale elektronikforsyningskæde. 

 

Undersøgelse på tværs af Norden

En af de konkrete ASF-tiltag, som skal hjælpe RBA med at sætte it-bæredygtighed på den globale dagsorden, er en årlig rapport. Rapporten er designet til at indsamle de nordiske markeders indsigt, viden og forventninger til en mere bæredygtig it-branche. Den er målrettet de mest engagerede it-indkøbere i regionerne, der holder bæredygtighedsflaget højest. 

 

Råd analyserer kundernes synspunkter

ASF Advisory Board er et råd bestående af nordiske ledere fra både den private- og offentlige sektor, som er blandt de største it-indkøbere i Norden og digitaliseringsledere inden for deres egen branche. Hver organisation bidrager med deres ekspertise inden for bæredygtighed og it. 

Dette råd har til opgave at analysere og fortolke kundernes synspunkter indsamlet i den årlige ASF-rapport, hvor de skal formulere fokuserede og relevante anbefalinger til RBA og dets medlemmer. Målet med rapporten er for RBA at prioritere og videreudvikle sit bæredygtighedsarbejde og sprede budskabet blandt medlemmerne.

 

Download ASF-rapporten

Den første ASF-rapport så lyset og blev repræsenteret for RBA i februar 2018. 

 

Med det årlige bæredygtighedsfokus vil de nordiske it-afdelinger, trin for trin, hæve niveauet for global bæredygtighed. 

 

”Alone we can take responsibility for our own footprint, but together we can change the world.”

Tilbage til Vores ansvar
Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer