Tilbage til Vores ansvar

Atea Sustainability Focus

Vi kan ikke individuelt, effektivt løse udfordringerne med bæredygtighed. Derfor samler Atea Sustainability Focus danske og nordiske it-indkøbere, så vi med én samlet stemme kan bidrage til at øge globalt fokus på bæredygtighed i it-branchens forsyningskæde. Ved at besvare en simpel spørgeskemaundersøgelse, kan din virksomhed få indfyldelse på debatten og blive en del af løsningen.

Om Atea Sustainability Focus


Atea Sustainability Focus (ASF) er et netværk, som samler de nordiske it-indkøbere, så de med én samlet stemme kan bidrage til at øge bæredygtigheden i den globale it-branche. Og fordi den globale it-industri anser de nordiske indkøbere for at være blandt de mest progressive og ambitiøse ift. bæredygtighed, kan du som dansk it-indkøber yderligere påvirke den globale forsyningskæde i en mere bæredygtig retning.


Som del af ASF er der ligledes etableret et Advisory Board, som hvert år behandler, udvælger og videregiver en række konkrete, nordiske anbefalinger fra de nordiske it-indkøbere direkte til ledelsen i Responsible Business Alliance (RBA), der med 140 medlemmer, 6 millioner medarbejdere og tusindvis af underleverandører er verdens førende koalition inden for bæredygtighed i it-industrien.

 

 

 

Atea Sustainablity Focus net grafik

Giv din virksomhed en global miljøstemme!


Bæredygtighed i it-branchen er ikke kun et dansk anliggende, og vi er alle en del af løsningen. Udfordringerne med at sikre klimaet, ansvarlig udvinding af mineraler og acceptable arbejdsforhold gennem hele forsyningskæden skal løses på tværs af landegrænser.

Din virksomhed har nu mulighed for at sætte et markant aftryk på it-branchens globale miljøprofil ved at bidrage til vores stakeholder dialogue.

Vi ved, at en fælles stemme fra engagerede indkøbere, med et hjerte der banker for bæredygtige løsninger, kan have en enorm indflydelse på it-industriens standarder og best practices. Så brænder du for bæredygtighed, og vil du have din stemme hørt af it-industrien og derved bidrage til klare anbefalinger til markedstiltag og øget bæredygtighed i hele forsyningskæden, vil vi rigtig gerne modtage dine svar.

 

 

Medlemmer af ASF Advisory Board

 

Catarina Paulson
Head of Sustainability, Alfa Laval

Maria Faergemann Eg
Sustainable Procurement Manager, Nordea

Erik Nilsson
Project Manager Sustainable IT, H&M

Kajsa Nylander
Sustainable Manager, Systembolaget

Ulf Linderoth
IT strategist, Malmö Municipality

Björn Sigurdsson
Climate Strategist, Uppsala Municipality

 

Annika Ramsköld
Head of Sustainability, Vattenfall

Peter Nohrstedt
Head of Sustainability, SKL Kommentus

Maria Greve
Sustainable Procurement Manager, Nordea

Åsa-Pia Folkesdotter
Sustainable Specialist, Ikea

Terkel Nordlund
Senior Category Manager, Tetra Pak

Pernilla Bergmark
Master Researcher Sustainability, Ericsson


Atea Sustainablity Focus medlemmer

Medlemmer af ASF Advisory Board

Sådan ser vores proces ud

Download Atea Sustainability Focus-rapporten

 

Atea Sustainablity Focus

 

Introduktion til rapport for 2019
Anbefalinger til branchen:

  • Få en certificeringsstandard for cirkulær økonomi
  • Cirkularitet skal overvejes allerede i designfasen, fx ved at bruge genanvendt materiale eller gøre produkter lettere at opgradere og reparere
  • One cord only! Branchen bør arbejde for en fælles standard på tilbehør og komponenter 

 

Atea Sustainablity Focus

 

Introduktion til rapport for 2018
Anbefalinger til branchen:

Fokus på transparent rapportering og information om produkters bæredygtighed, for at etablere et stærkt udgangspunkt til at monitorere indsatsers effekt for at opnå fremtidige bæredygtigheds mål.  

  • Fælles retningslinjer for, hvad branchen skal rapportere, ift. deres forsyningskæde omkring bæredygtighed på tværs af indikatorer, udover 1. tier leverandører
  • Fælles KPI’er som skal dække miljømæssige, sociale og governance forhold. Der skal rapporteres på både positiv og negativ effekt

 

Tilbage til Vores ansvar
Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer