Spring til indhold

Flere kvinder skaber diversitet i branchen

 

Vi er 316 kvinder i Atea. Det svarer til ca. 21,5%, og det tal skal højere op! Vi vil ikke gå glip af de mange fordele, der er ved den diversitet, som kvinder automatisk tager med sig ind i it-branchen, såsom mere innovative løsninger, bedre resultater, mere trivsel og en bedre bundlinje. Vi vil gøre op med de fordomme, der er om it og teknologi og vise, at it-branchen bestemt også er for kvinder.

I foråret 2021 undersøgte vi i samarbejde med Voxmeter danske kvinders opfattelse af it-branchen, og det gav os en vigtig indsigt i branchens udfordringer. Find resultaterne fra undersøgelsen længere nede på siden.

 

kvinder i it

Myte #1 – For få kvinder

20 procent af danske kvinder finder ikke it-branchen attraktiv, fordi der er for få kvinder at spejle sig i. Mød nogle af vores kvindelige medarbejdere, og hør dem fortælle, hvorfor det på ingen måde bør afholde kvinder fra en karriere inden for it.

Myte #2 – For stillesiddende arbejde

53 procent af danske kvinder finder ikke it-branchen attraktiv, fordi der er for lidt bevægelse i dagligdagen. Mød nogle af vores kvindelige medarbejdere og få deres perspektiv på sagen, og hør dem fortælle, hvordan de får bevægelse ind i deres arbejdsdag.

 

Myte #3 – For svært og teknisk

22 procent af danske kvinder finder ikke it-branchen attraktiv, fordi det er svært og teknisk. Mød nogle af vores kvindelige medarbejdere, og hør dem fortælle, hvorfor det absolut ikke bør være en barriere for, at kvinder skal søge til it-branchen.  

 

 

Myte #4 – For stor arbejdsbyrde

18 procent af danske kvinder finder ikke it-branchen attraktiv, fordi arbejdsbyrden er for stor. Mød nogle af vores kvindelige medarbejdere, og hør, hvad de tænker om det, og hvordan de får privat- og arbejdsliv til at gå op i en højere enhed.

 

 

FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling

Ligestilling mellem kønnene er et af FN’s 17 verdensmål, som indgår i udviklingsdagsordenen for bæredygtig udvikling frem mod 2030.

I Atea understøtter vi verdensmålet igennem vores vision om at være ”the place to be” for medarbejdere, partnere og kunder. Vi ønsker at have en positiv effekt i samfundet, og vi opnår dette bl.a. gennem vores interne initiativer, der skaber fysisk, mental og social velvære.

At være frontløber på at skabe diversitet og ligestilling blandt vores ansatte er desuden ét af vores fem konkrete nordiske bæredygtighedsmål for Atea frem mod 2030.

 

De positive forestillinger om it-branchen

 

Udviklingsmulighederne

 

 

Lønnen

 

It er vigtigt for samfundet

 

Teknologiudviklingen

 

De negative forestillinger om it-branchen

 

Stillesiddende arbejde

 

Svært/teknisk

 

Få kvinder

 

Stor arbejdsbyrde

 

*Undersøgelsen er foretaget i perioden fra 15. februar – 28. februar 2021 i forbindelse med Voxmeters ugentlige web omnibus, og der er indsamlet data fra 1.004 nationalt repræsentative kvinder i alderen 18-65år

 

Mød flere af Ateas kvinder her

 

Carina Thomsen

Carina Thomsen

CX Success Manager i Shared Services

"Min rolle er at være ude hos kunderne og hjælpe dem i deres hverdag. Jeg er ikke i tvivl om, at det er det rigtige sted for mig at være med alle de muligheder, der er."

Carina Thomsen, CX Success Manager i Shared Services

 

Christine Wengel

Christine Wengel

Project Manager i NGO-teamet 

”At arbejde sammen med firmaer i andre lande, det kulturelle aspekt, det synes jeg er vildt interessant. Der er noget substans i det job, og jeg er stolt af det arbejde, vi leverer”

 

 

Heidi Barret

Heidi Barrett Fink

Servicedesk Manager for Center of Excellence

På trods af corona-pandemien møder Heidi Barrett Fink, som leder med ansvaret for 27 ansatte i tre forskellige teams, de fleste dage fysisk på kontoret.

Sara Amini

Sara Amini

Senior Vice President for Atea Digital Services

”It er ikke længere bare et middel til, at det hele fungerer, men i langt højere grad et våben, der skal bruges proaktivt og integreres i ledelsens forretningsstrategiske beslutninger”

Katrine Hildebrandt

Katrine Hildebrandt

Graduate, Service Delivery Management

“Jeg har altid haft det sådan, at jeg synes, at den her branche mangler nogle kvinder, og derfor var det også fedt at kunne gøre noget andet, end det man lige havde forestillet sig”

 

Unge kvinder: It-branchen er attraktiv

Man behøver ikke være krumrygget og ligbleg for at arbejde med it

IT-branchen bliver fejlagtigt opfattet som et sted fyldt med kvalkvabsede mænd med hentehår og håndværkersprækker, samt splejsede, ligblege unge fyre med hættetrøje. Virkeligheden er dog en anden. Læs debatindlæg af HR-direktør, Annette Otto i Finans.dk

 


Kathrine Forsberg er topchef og mor til fem

Vores administrerende direktør Kathrine Forsberg er som kvindelig topleder en rollemodel for alle kvinder med karriereambitioner. Hun har været i it-branchen i mere 20 år i forskellige ledende stillinger hos Cisco og TDC, inden hun senest overtog stillingen som administrerende direktør i Atea.

Med mand og fem børn på hjemmefronten har hårdt arbejde og benhårde prioriteringer samt tilvalg og fravalg været en fast del af arbejds- og familielivet.

Læs portræt af Kathrine Forsberg i finans.dk.

 

 

Vil du vide mere om, hvordan det er at arbejde i en it-virksomhed som Atea?