Spring til indhold
Et it-produkts levetid begynder i en mine og ender i en skuffe – eller gør det? Vi skal i gang med at tage ansvar for hele it-produktets livscyklus – fra vugge til grav eller til nyt liv!

Vi ved, at virksomheder investerer tid og kræfter i at foretage de rigtige indkøb og i at skabe optimale ledelsesprocesser, der understøtter medarbejdernes brug af it-produkter. Men vi ved også, at der er få virksomheder i Danmark, som har en plan for, hvad der skal ske med de gamle enheder, når de udskiftes.

Beregninger viser, at vi kan hjælpe virksomheder med at reducere Co2-udledningen med op til 43% ved at etablere den rigtige returneringsordning!

Derfor lancerer vi 100% Klubben!

 

100% Klubben er ganske simpelt en klub for virksomheder, der har en ambition om ikke at have defekte tastaturer, ubrugte skærme og andet it-udstyr stående på et lager.

Vi vil åbne danske virksomheders øjne for, at det gør en enorm forskel for klimaet, når der er en plan for det brugte it-udstyr.

Hos Atea mener vi, at bæredygtig genbrug og genanvendelse af it-udstyr er vores ansvar. Derfor kræver vi ikke, at du er kunde hos os – blot at du er villig til at arbejde mod 100% cirkularitet, når vi taler it-udstyr, og accepterer at vi hjælper dig på vej.

IT Livscyklus

Hvorfor har du brug for 100% Klubben?

 

... Fordi elektronisk affald er verdens hurtigst voksende type affald. I 2018 producerede vi svimlende 50 millioner tons e-affald, og mængden er kun stigende. Dette har store konsekvenser for miljøet. Levetiden på vores nuværende enheder er endda i mange tilfælde kortere end tidligere - og der er stor efterspørgsel efter nye produkter.

Men hvor meget støvsamlende it-udstyr har vi egentlig selv? Ifølge undersøgelser fra Norge har vores broderfolk omkring 10 millioner mobiltelefoner i skufferne. Intet tyder på at antallet af mobiltelefoner i danske hjem, som hverken bliver genanvendt eller genbrugt, skulle være lavere. Pc'er, mobiltelefoner og andre type hardware i virksomheder følger ofte samme mønster.

Det skal og kan vi ændre på!

Hvis vi havde formået at genbruge alle vores enheder - dem der bare ligger og samler støv hos virksomheder og hjemme i vores kommoder - er den estimerede værdi på 1 milliard DKK. Derfor er der her et kæmpe potentiale for ren indtjening, som virksomhederne sjældent er opmærksomme på.

Mere end  80% af miljøbelastningen forbundet med en pc kan føres tilbage til produktionen. Dermed er kun 5% forbundet med den faktiske brug - som fx energiforbrug. Det er således helt afgørende, at vi er i stand til at flytte enten hele enheden eller dele af den - altså enkelte komponenter - tilbage til værdikæden.

Bliv medlem af 100% Klubben!

Klar til nogle gode nyheder?

 

Selvom baggrunden er dyster, er der håb! Og det bedste ved den nuværende situation er, at det er muligt at gøre noget ved det. Du og din virksomhed kan være med til at vende den nuværende trend ved at blive medlem af 100% Klubben!

Det lyder godt! Men hvad koster det?

Det koster ikke noget at blive medlem af 100% Klubben. Du behøver heller ikke at være eller blive kunde hos Atea. Det eneste krav er, at du vil gøre noget ved de ubrugte it-enheder, du har i virksomheden, og at du aktivt gør noget for at ændre den nuværende situation. Atea kan selvfølgelig hjælpe dig, men du kan bruge enhver tilgængelig løsning på markedet til genanvendelse og/eller genbrug og stadig være medlem af 100% Klubben.

Vi glæder os til at byde din virksomhed velkommen!