Spring til indhold
Få hurtigt svar på, hvordan du som dansk it-indkøber - via ASF - kan påvirke hele den internationale it-branche i en mere bæredygtig retning.

ikon mølle grøn

Hvorfor er det vigtigt?


Med succes følger ansvar. Hele verden ser på Danmarks og Nordens arbejde med bæredygtighedsspørgsmål inden for it. Intet andet sted stiller forbrugerne og indkøbsorganisationerne lige så store krav til miljømæssig og social bæredygtighed i forbindelse med it. Vi ønsker at udnytte denne kendsgerning til at sprede den succesrige danske og nordiske måde at arbejde på til hele den globale it-industri. På denne måde fremskynder og letter vi arbejdet, samtidig med at vi opnår et klart globalt fokus på bæredygtighedsproblemer. Som Nordens største uafhængige it-virksomhed har Atea både musklerne, tilliden og kontakterne med hele it-branchen, hvilket er det perfekte udgangspunkt for hurtig indsamling af information om bæredygtighedsproblemer.

ikon træ grøn

Hvordan virker det?


I slutningen af foråret inviterer Atea alle nordiske it-afdelinger til at deltage i en kundedialog, hvor de har mulighed for at fortælle, hvilke områder der er vigtigst for dem lige nu inden for it og bæredygtighed. Svarene sammenholdes med en bred industri-analyse udarbejdet af Ethos og bearbejdes derefter af et rådgivende udvalg (Advisory Board) bestående af repræsentanter fra nordiske virksomheder og organisationer, der har ledermæssigt ansvar inden for bæredygtighed og digitalisering. Medlemmerne i Advisory Board udarbejder dernæst en rapport, som overleveres til Global IT Industry's samarbejdsorganisation for Sustainability Issues, Responsible Business Alliance (RBA) og andre interessenter en gang om året. Rapporten indeholder anbefalinger til, hvilke foranstaltninger og skridt it-industrien skal foretage fremadrettet. 

ikon natur grøn

Hvem henvender kundeundersøgelsen sig til?


Målgruppen er it-, indkøbs- og bæredygtighedsansatte hos virksomheder og organisationer i hele Norden.

 

ikon bil grøn

Hvad er formålet med initiativet?


Formålet er at hjælpe den globale it-industri med at fokusere sine bestræbelser og dermed øge tempoet i arbejdet med at skabe en bedre verden. Modtagerne af ​​rapporten er primært den globale it-industris samarbejdsorganisation om bæredygtighedsproblemer, Responsible Business Alliance (RBA), men andre organisationer, der arbejder med bæredygtighed, er også velkomne til at læse indholdet af rapporten. Vi håber også, at vi kan inspirere andre brancher til at arbejde på samme måde.

 

ikon bygning grøn

Hvem er RBA?


Responsible Business Alliance (RBA) er en brancheorganisation, der siden 2004 har arbejdet for at øge etikken i it-branchen og gøre dets aktører mere socialt og miljømæssigt ansvarlige. RBA blev grundlagt af otte førende it-producenter og har nu mere end 140 medlemsvirksomheder fra forskellige led i forsyningskæden. Tilsammen beskæftiger medlemsvirksomhederne ca. 6 mio. ansatte. I 2016 ansøgte Atea ASA om medlemskab af organisationen, som blev tildelt.

 

ikon globus grøn

Hvem sidder med i
det rådgivende udvalg?


Atea Sustainability Fokus Advisory Board består af uafhængige repræsentanter fra førende virksomheder og organisationer inden for it- og bæredygtighed i de nordiske lande. I 2019 er Boardet repræsenteret af; Ikea, H&M, Alfa Laval, Nordea, Uppsala Kommune, Malmø Kommune, Systembolaget, SKL Kommentus, TetraPak og Ericsson.

 

ikon sol grøn

Hvordan ser RBA på initiativet?


Ved at inkorporere input fra det nordiske marked i deres forretningsstrategi inden for bæredygtighed, får medlemmerne i RBA mulighed for at drive udviklingsarbejdet om bæredygtighedsproblemer på en helt ny måde - hurtigere end tidligere og med bedre resultater.