Spring til indhold

Inden du åbner pakken med din nye pc, mobil eller tablet, har udstyret været på rejse gennem en af de mest komplekse forsyningskæder i verden. Fra minerne i det uroplagede Congo, hvor mange af kampene om de såkaldte ”konfliktmineraler” bliver udkæmpet på bekostning af basale menneskerettigheder, og helt frem til fingerspidserne på medarbejdere i tusindvis af virksomheder. 

Rapporterne fra menneskerettighedsorganisationer taler deres eget tydelige sprog: Korruption, illegal handel med mineraler, børnearbejde, militsangreb og systematisk voldtægt af kvinder ved minerne. Og så er vi ikke engang nået til Asien endnu, hvor ansatte på fabrikkerne ofte arbejder under urimelige​ forhold.

Det siger sig selv, at udfordringerne ikke bliver løst i morgen, og forsyningskæden er så kompleks, at ingen it-virksomhed i verden i dag vil kunne garantere 100% bæredygtige produkter.

​Men mens vi kæmper for at minimere vores negative aftryk i forsyningskæden, kan vi tilsvarende gøre vores afhængighed af konfliktmineraler mindre. Et af midlerne er at forlænge levetiden på så meget it-udstyr som muligt. Hos Atea tilbyder vi derfor både at købe din virksomheds aflagte udstyr, hente det og sikre enten gensalg eller genanvendelse af materialerne. Derved kan du sikre dit eget bæredygtige fingeraftryk, mens vi kæmper videre for en mere bæredygtig og transparent forsyningskæde.

goitloop

Gør din del af produktrejsen bæredygtig med GoItLoop

Uanset mængden af brugt it-udstyr, finder vi en GoItLoop-løsning, der matcher dit behov - fra den store enterprise organisation til den mindre virksomhed med få ansatte. 

Og alt tæller med. Vores ambition er, at hver gang vi sælger én enhed, så skal én enhed genbruges. Derfor er vi interesseret i alt dit udstyr – også selvom det ikke er købt hos os.

Både it-afdelingen og virksomhedens bundlinje vil takke dig

Ja, du får penge for dit udstyr – men for de fleste virksomheder ligger den gode økonomi også i at frigive it-ressourcer til kerneopgaverne. 

Med GoItLoop slipper it-afdelingen nemlig for at bruge tid på datasletning og afskaffelse af brugt udstyr. Vi sletter data og renser enhederne i overensstemmelse med GDPR-lovgivningen.

GoItLoop

goitloop

 

 

Den nemmeste opgave på produktrejsen bliver din

Når vi sammen har fået klarlagt dit behov, er proceduren nem: du bestiller et passende GoItLoop-bur via vores eShop og modtager penge for de brugte enheder, som vi afhenter efter dit behov. 

Kontakt os og hør mere om GoItLoop, og få indblik i hvad du kan tjene på dit aflagte it-udstyr. 

Vi sidder klar til at hjælpe dig i gang. 

 

Men hvad så med den anden ende af forsyningskæden…?​

Hvorfor er der brug for fokus på dit it-udstyr?

 

Appetitten på materialer stiger eksplosivt – på bare 2 år er forbruget steget med mere end 8%, mens genanvendelsen af ressourcer er faldet.

70 %

Ca. 70 % af CO2-udledningen fra små it-produkter stammer fra produktionen

 

52 mio 

Forventet affaldsmængde (mio. ton) fra brugt elektronik i 2021

17%

Forekomsten af guld i et ton smartphones er 17 gange større end i et ton malm

 

240 kg

Produktionen af én laptop kræver 240 kilo fossile brændstoffer, 22 liter kemikalier og 1.500 liter vand. Det genererer 1,2 ton affald

20%

Procentandelen af mineraler i vores elektronik, der bliver genanvendt ordentligt

 

55 mia

Den anslåede værdi af verdens elektroniske affald