01-06-2022

Er din it-arkitektur klar til videnstyring?

I en datadrevet organisation bruges data i ledelse, innovation, automatisering og fremtidssikring. Data bruges til at skabe nye services, opnå konkurrencefordele og give kunderne unikke personlige brugeroplevelser, på de bedst mulige måder. Den datacentrerede digitale revolution kræver nu, at virksomheder moderniserer deres it- og dataarkitektur – og effektivt udnytter data i forskellige former.

It-sikkerhed i virksomheder

“Data, automatisering og informationsstyring sigter mod at opnå en konkurrencefordel og opbygge ny forretning. Det er ikke tilfældigt, at kunstig intelligens, data og avanceret analyse er blevet topprioriteter for CIO's, ifølge IDC og Gartner.

I den traditionelle verden ser man typisk på i går, når man skal se på i morgen. Som et informationsteknologihus har vi længe erkendt, at videnstyring og automatisering giver betydelige fordele for virksomheder – og vi har bygget nøgleteknologier, der understøtter dette, dvs. software, hardware og services.

Brian Andersen, CTO, HPE Danmark

”"I den traditionelle verden ser man typisk på i går, når man skal se på i morgen."”

Gartner vurderer, at 75 procent af data genereres uden for det traditionelle datacenter og clouden. Der er mere og mere data og i mange forskellige formater. "De fleste virksomheder har information overalt," siger Brian Andersen og fortsætter: "Data skal være i stand til at oprette forbindelse til et datastyringssystem og producere data til den nye tids cloud-applikationer fra kanten af ​​netværket, skyen og det lokale datacenter."

Grænseflade til alle data

Moderne og sikre værktøjer, såsom datahåndtering, er nødvendige for at administrere information og bygge nye løsninger. Udover eget datacenter og cloud skal databehandlingen køre effektivt i kanten af ​​netværket, hvor data genereres i umiddelbar nærhed af eksempelvis en enhed, sensor, maskine eller bruger.

 ”En moderne dataplatform skaber en grænseflade for data i forskellige kilder og er i stand til at modtage og behandle data i alle former. Datahåndtering er effektiv,” siger Brian Andersen. "Uden disse evner vil videnstyring ikke være mulig."

 

Ud over udfordringer relateret til forskellige platforme, datasiloer, datasikkerhed og skalerbarhed, står virksomheder over for udfordringer relateret til datakvalitet, placering og datamobilitet.

 "Med de rigtige teknologier kan datamobilitet og datakompatibilitet forbedres markant. Det er vigtigt, at teams og forretningsenheder kan øge styrken af ​​deres dataressourcer såvel som brugen af ​​disse data. Virksomheden kan bringe en bred vifte af forskellige datatyper til den samme platform under samlet ledelse,” siger Brian Andersen. "Jeg har bemærket, at mange virksomheder får flere og flere datastyringsroller og 'ejere' af data."

 

Dataarkitektur opgraderet med en kvalificeret partner

Det er forretningsbehov, der driver konstruktionen af ​​en dataarkitektur, som igen understøtter viden-intensivt arbejde og datahåndtering i realtid – og byggeriet begynder med tekniske valg og fysiske løsninger.

 

Malene Østergaard Sørensen, VP, Information Management, Atea:

At bygge en arkitektur, der understøtter vidensledelse, er en langsigtet proces. Det betaler sig i høj grad at planlægge helhedsbilledet ud fra forskellige behov og i etaper med forretningsudviklingsprojekter. Erfarne fagfolk hjælper med planlægningen. Hvilken service vil din virksomhed gerne levere til jeres kunder? Hvilke muligheder har din virksomhed for at levere ydelser ved hjælp af forskellige datakilder? Ydelser, som giver en personlig brugeroplevelse og kombinerer data fra flere forskellige datakilder. It-infrastrukturen skal omfatte løsninger, der byder på værktøjer til effektiv databevægelse og datastyring.

Virksomheders behov er ofte individuelle og specifikke. Implementeringerne såvel som 'use cases' er også unikke. Partneren hjælper med design og implementering af en datacentreret arkitektur-køreplan. I it-udviklingsprojekter anbefaler jeg at være opmærksom på de muligheder, der understøtter informationsstyring og datakontrol. At øge evnen til at administrere information i virksomheder kræver forskelligartede og nye kompetencer og ofte et re-design af ansvar og roller – så vigtigheden af ​​en kompetent partner er virkelig afgørende.”

Vores kunder investerer massivt i digitale tjenester, og det afspejles faktisk i væksten i efterspørgslen efter vores ekspertydelser i alle brancher. Vi udvikler vores informationsstyringstjenester med information, og vi bruger avanceret teknologi til at implementere de miljøer, der udnytter dem,” siger Malene Østergaard Sørensen, VP, Information Management, Atea

 

Atea Cloud hybrid cloud-miljøet udnytter HPEs alsidige teknologiløsninger, og Atea forsyner også sine kunder med informationsstyrings- platforme og løsninger. HPE Ezmeral-softwareproduktfamilien omfatter dataplatforme, containerplatforme og kunstig intelligens, machine learning og avanceret analyse til opbygning af datadrevne arkitekturer.

 

¹IDC's Cloud Pulse Q220, juni 2020.

²Gartner, 2019 CIO-undersøgelse: CIO'er er vågnet op til vigtigheden af ​​AI.

³Gartner 2019. TOP10 strategiske teknologitendenser for 2020.