27-04-2022

Hvordan ser 2022 ud i en hybrid sky - hvilke slags løsninger efterspørges der nu?

Efterspørgslen efter ’hybrid cloud’ vokser med stormskridt, men hvilke løsninger vokser mest lige nu? Cloud-løsningernes supercomputere har i corona-perioden, ifølge IDC*, koncentreret sig om at levere SaaS-ydelser. Dette er Atea Cloud et godt eksempel på. Men den tendens har også affødt et behov for at samle offentlige og private cloud-miljøer – og virksomhedens lokale it-ressourcer – under én ledelse.

SaaS-ydelsernes popularitet har resulteret i et voksende behov for at sikre optimal tilgængelighed og pålidelighed af kritiske, digitale forretningssystemer. Mange it-miljøer er nu ved at være forældede, og det er tid til, at it-professionelle kommer tilbage for at slukke brandene. Nogle har svært ved at skabe it-miljøer, der opfylder forretningskrav, og som samtidig er agile over for markedsændringer. Desuden er viljen til at investere i sin egen it-infrastruktur blevet mindre.

Når forretningskrav til håndtering af data og kunstig intelligens-baserede applikationer føjes til pakken, bliver behovet for ny it-infrastruktur overvældende. Man indser ofte først problemet, når man opdager, at konkurrenterne gør tingene hurtigere og bedre.

Hvad køber kunderne hos Atea Cloud?

Vores kunder anskaffer sig kapacitet fra hybridskyen, så de kan håndtere belastningen fra ​​ERP og deres forskellige digitale tjenester samt deres databaser. Der er også et stort behov for at køre AD-miljøer. Produktionssystemer og endda hele forsyningskæder køres hos Atea Cloud. Mange sætter pris på, at vi ikke løber tør for kapacitet, selv når der er mange databaser. Sikkerhedskopiering udføres på få minutter i stedet for timer.

Det bliver mindre og mindre almindeligt, at en virksomhed bliver tvunget til at producere kapacitet udfra eget datacenter, eksempelvis ved siden af ​​et produktionsanlæg. Telekommunikationsforbindelserne inden for Danmarks grænser er allerede så effektive, at behovet, der er begrundet i ydeevnen, konstant falder. Erpin behøves ikke længere, og applikationsplatformene er tilgængelige direkte fra skyen. Friktionsløst fjernarbejde kræver, at ERP er tilgængeligt, når som helst og hvor som helst.

Nogle ønsker også at bruge deres eget datacenter, og i så fald vil vi integrere det i Atea Cloud. Derigo – en leverandør af digitale informationsstyringssystemer – outsourcede deres it-infrastruktur til os, for fleksibelt at udnytte den nyeste teknologi og fokusere på egne kernekompetencer. Selv en lille virksomhed, der leverer digitale løsninger, kan have et stort behov for ekstra kapacitet.

Det er dejligt at konstatere at multi-cloud orkestrering, supervision og ledelse fra ét samlet sted, tydeligvis er værdsat.

Et stort behov for cloud-vejledning

Behovet for vejledning er kommet i højsædet i løbet af det seneste år. Hver organisations digitale udviklingsrejse er forskellig, og det samme er de nødvendige it-ressourcer.

Med vores Atea Cloud Track-service skaber vi en styret cloud-overgang for virksomheder, uanset hvor cloud-moden den enkelte virksomhed er. Hvordan skalerer man sin it-infrastruktur, og hvordan optimerer man kapacitetsudnyttelsen? Hvor er det mest økonomisk, produktivt og fornuftigt at køre de forskellige arbejdsgange?

Vi kan udvide Atea Cloud til vores kunders eget datacenter, og tilbyder også mulighed for at udnytte kapaciteten fra førende offentlige cloud-udbyderes miljøer. Fordelene opnås, når hybridmiljøerne er lavet til at arbejde sammen, og er i umiddelbar nærhed af enhederne, når data behandles.

Datacentret har stor betydning

Datacentrets placering, de fysiske faciliteter, driftssikkerhed og sikkerhed er altid i højsædet hos vores kunder. Atea Cloud er fremstillet på en miljøvenlig måde, fra Europas mest moderne datacenter, som har topmoderne fysiske faciliteter og forbindelser inden for både ydeevne og sikkerhed. Datacentret er designet til at imødekomme kundernes skiftende behov, og har fire uafhængige fiberforbindelser. Vores kunder sætter også pris på, at datacentret er ISO 14001 certificeret og ISO 9001 kvalitetscertificeret. Centret er drevet med 100 % vedvarende energi.

Atea har opnået en omfattende ISO 27001 sikkerhedscertificering til produktion af kontinuerlige ydelser.

Atea Cloud bruger HPE’s nyeste datacenterløsninger og kunstig intelligens. HPE leverer også dybdegående teknisk ekspertise og HPE Datacenter Care til Ateas tjenester, der dækker en skræddersyet serviceplan for datacenter-vedligeholdelse og udvikling samt løbende rådgivning og forbedret problemløsning.

Evnen til at levere information i realtid om kapacitetsudnyttelse, lagerkomprimeringsforhold og ydeevne giver også betydelige fordele for vores kunder.

Vil du vide mere om bæredygtige datacentre? Download guiden til det ansvarlige datacenter her.

* IDC-undersøgelse.