Spring til indhold
It-afdelingen i Nyborg Kommune har - i samarbejde med Atea - implementeret en hybrid backup-løsning, der effektivt følger med trusselsbilledet.
Nyborg Kommune
Cloud

”I Nyborg Kommune har vi ét grundlæggende krav; vi må ikke miste borgernes data.” 

Så enkelt ridser IT-driftskonsulent i Nyborg Kommune, Thomas Christensen, kommunens it-sikkerhedsstrategi op. Men i en verden, hvor selv globale virksomheder med svulmende it-budgetter må se i øjnene, at al it-infrastruktur kan kompromitteres, kan den sikkerhedsstrategi synes meget ambitiøs. 


Stærke trumfkort
 

Indenfor det seneste år har Thomas Christensen og it-afdelingen i Nyborg Kommune dog fået et par stærke trumfkort mod udefrakommende trusler og potentielle datatab. En ny og brugervenlig hybrid backup-løsning fra Veeam sørger sammen med en driftsaftale med Atea for, at Thomas Christensen sover roligt om natten. 

Atea har i en årrække været kommunens backup-leverandør, så da den gamle backup-løsning nærmede sig end-of-life, var det naturligt, at Atea blev involveret i udviklingen af et nyt backup-design, fortæller Thomas Christensen. Han pointerer, at kommunen altid har haft en kompromisløs tilgang til backup-sikkerheden omkring personfølsomme systemer. I dag er den helt store forskel de tidsbesparende features og den nye Veeam-løsnings intuitive brugervenlighed. 

Backup-softwaren fra Veeam understøtter et hybridt setup med en lokal backup-server samt en cloudkopi af data med Insider Protection i Ateas datacenter med 24/7 support. 

”Vi kan tydeligt mærke, at Veeam-løsningen har automatiseret nogle arbejdsgange, som vi tidligere skulle bruge meget tid på. Alt lige fra oprettelse af testmiljøer til automatisk indmelding af nye servere og uddelegering af rettigheder til service desk er blevet nemmere. Det betyder så, at vi kan bruge vores tid på andre vigtige opgaver,” siger Thomas Christensen. 


Backup as a Service viser sin værdi
 

Selvom Thomas Christensen har arbejdet med IT og sikkerhed i Nyborg Kommune i 18 år, er udskiftning af backup-systemet ikke hverdagskost. Derfor er han også glad for, at Atea igennem hele processen har været med på sidelinjen – herunder ved implementeringen af Veeam backup-løsningen med overlap af den eksisterende backup. 

Faktisk var en af betingelserne før implementeringen af den nye backup-løsning, at Thomas Christensen og hans kollegaer altid ville have adgang til kompetent support 24/7 hos en service desk bemandet af Veeam-specialister fra Atea. 

”Det giver tryghed, når vi ved, at vi altid kan få kompetent hjælp, hvis det haster. Vores samarbejde og driftsaftale med Atea er præget af super support, overvågning og sparring, der gør os i stand til, selv, at klare eventuelle udfordringer i fremtiden,” siger han og tilføjer: 

”Værdien af driftsaftalen viser sig, når vi sammen med Atea hele tiden er i stand til at imødekomme de nye og skærpede krav til backup, som fx Datatilsynet stiller til kommunerne. Med Veeam ved vi desuden, at systemet hele tiden bliver udviklet i takt med trusselsbilledet. Det giver os sikkerhed for, at vi har valgt en fremtidssikker backup-løsning, som borgerne i Nyborg Kommune kan føle sig trygge ved.” 

 

Sådan hjælper vi Nyborg Kommune:
  • Rådgivning omkring valg af nyt backup-design 
  • Implementering af ny backup-software fra Veeam 
  • Driftsaftale (Backup as a Service), herunder sparring og support 24/7 

Hvad betyder data-backup for dine kunder?

I samarbejde med: