Spring til indhold
Nyhed30-11-2020

Atea skal levere medicinrobotter til nordjyderne

Atea har netop underskrevet en kontrakt med MedicCare om at levere medicinalvirksomhedens digitale løsning, der hjælper borgere i kommunerne i Region Nordjylland med at huske deres medicin. Samarbejdet er samtidig ved at blive udvidet til hele Danmark.

Den 30. november 2020 – MedicCare og Atea har underskrevet en kontrakt, der betyder at Atea overtager rollen som underleverandør på leverancen af digital medicinpåmindelse til borgerne alle nordjyske kommuner.

Sideløbende med aftalen om leverance af den sundhedsteknologiske løsning til borgere til kommunerne i Region Nordjylland, er MedicCare og Atea i gang med at udvide samarbejdet, så Atea bliver hovedleverandør på løsningen i resten af Danmark. De to virksomheder har netop underskrevet et LOI (letter of intent) og forventer, at kontrakten bliver underskrevet endeligt inden for den næste måned.

”Vi er allerede meget tilfredse med samarbejdet med Atea i Danmark, og det føles naturligt for os at udvide med en kommerciel komponent. Ateas salgsorganisation og SKI-aftaler muliggør en markant forøgelse af vores kommercielle rækkevidde i Danmark,” siger Jan Andersson, VD i MedicPen, der er en del af MedicCare-konsortiet sammen med CareConsult.  

Helt konkret går aftalen til Region Nord kommunerne ud på, at Atea skal opsætte medicindispenserne og levere kassetter med medicin direkte til borgerne og indsætte dem i den intelligente løsning Medimi®Smart. På kassetterne er der en QR-kode, der sikrer, at medicinen doseres korrekt og i overensstemmelse med de senest opdaterede ordinationer.

Hvis en borger er ved at glemme sin medicin, har Medimi®Smart flere forskellige påmindelsesfunktioner. Hvis borgeren ikke reagerer på lys og lydsignalerne, bliver der sendt en SMS til borgeren og i sidste ende til Atea, som kontakter borgeren.

”Vi er meget stolte over at kunne være med til at levere en digital løsning, der gør det nemmere for borgere at huske deres medicin og tage den rette dosis. Der er i høj grad behov for en sådan løsning på det danske marked, og vi glæder os meget over at kunne bidrage til et endnu bedre sundhedsvæsen i Danmark,” siger Henrik Spang Andersen, der er Vice President for Kommuner, Regioner & Education i Atea.

For yderligere information

Maja Nordal Brenøe, Director, PR & Communication, Atea

E-mail: Maja.Nordal.Brenoe@atea.dk

Telefon: +45 4214 0246

 

Om Atea – Vi bygger Danmark med it
Sammen med vores kunder og samarbejdspartnere bygger vi et digitalt Danmark, vi kan være stolte af. Vi leverer skræddersyede it-løsninger, der fremtidssikrer og skaber værdi for vores kunders forretning. Vi gør det, fordi vi tror på, at it er og bliver den væsentligste drivkraft bag Danmarks succes. Med vores mere end 1.500 medarbejdere har vi en stærk lokal tilstedeværelse med afdelinger fordelt over hele Danmark. Atea Danmark har den højeste internationale antibestikkelsescertificering; ISO 37001. Atea-koncernen er repræsenteret i hele Norden og Baltikum og noteret på Oslo Børs.