Spring til indhold
Pressemeddelelse 10-03-2022

Jobcenter Aarhus, Microsoft og Atea vil opkvalificere højtuddannede ledige gennem intensivt forløb

Opkvalificering af digitale kompetencer skal hjælpe højtuddannede jobsøgende i Aarhus tættere på arbejdsmarkedet. Jobcenter Aarhus, Microsoft og Atea går derfor sammen om at tilbyde Microsoft-certificeringer og fysiske rammer til at hjælpe opkvalificeringen på vej.

Ballerup D. 10. marts - Digitale kompetencer er en mangelvare hos danske virksomheder. Danmark mangler akut 7.600 IT-specialister mens det forventes, at der i 2030 vil mangle op mod 22.000. Derfor indleder Jobcenter Aarhus, Microsoft og Atea nu et målrettet samarbejde om at få flere højtuddannede dagpengemodtagere i job ved at opkvalificere deres IT-kompetencer, så de matcher den stigende efterspørgsel hos virksomhederne.

Det forventes at omkring 70 højtuddannede ledige tager imod tilbuddet om at blive en del af projektet, som skal skabe et stærkere udgangspunkt for deres fremadrettede jobsøgning. En indsats, der vækker stor tilfredshed hos Anders Winnerskjold, social- og beskæftigelsesrådmand i Aarhus Kommune.

”Projektet skal åbne både virksomheders og lediges øjne for, at morgendagens it- eller tech-medarbejder kan findes inden for helt andre fagområder. Mange højtuddannede ledige er hurtige til at tilegne sig ny viden og nye kompetencer, og en certificering inden for software, kunstig intelligens eller automatisering kan være startskuddet til en karriere inden for brancher med stor efterspørgsel på arbejdskraft,” siger Anders Winnerskjold.

Som en del af projektet vil IT-virksomheden Atea tilbyde sine kontorfaciliteter i Aarhus en til to gange om ugen, hvor de ledige får en enestående mulighed for sparring med andre nyligt færdiguddannede i professionelle rammer.

René Lange, Senior Vice President i Atea, ser frem til at indgå i et samarbejde om et projekt, der forventes at blive en gevinst både for de jobsøgende og de virksomheder, der efterspørger kompetencerne.

”Der er stor mangel på den rette arbejdskraft i IT-branchen, og det kommer der til at være i meget lang tid fremover. Det her projekt er en fantastisk mulighed for potentielle brancheskiftere og nyuddannede jobsøgende, som kan tilegne sig nye efterspurgte kompetencer. Vi håber, at projektet kan være med til at åbne deres øjne for mulighederne indenfor it-branchen, som i det store hele kan rumme næsten alle slags fagligheder,” siger René Lange.

Certificering og kick-off

Projektet giver højtuddannede jobsøgende mulighed for at vælge mellem fire relevante Microsoft-certificeringer. Certificeringerne er et værktøj, der styrker de lediges digitale færdigheder og dermed hjælper dem med at blive bedre stillet i den digitale omstillet arbejdsmarkedet.

Mikael Ekman, politisk direktør hos Microsoft, er positiv over for samarbejdet, der tjener som et godt eksempel på, hvordan digitale færdigheder kan bidrage til dansk vækst og velfærd i fremtiden.

”Erhvervslivet mangler bredt set akut medarbejdere med digitale kompetencer. Hvis vi skal sikre vækstvilkårene for danske virksomheder er det afgørende med adgang til kvalificeret arbejdskraft, der kan hjælpe med at indfri potentialet i nye teknologier. Det gør vi bedst gennem øget offentlig/privat samarbejde, der gavner både virksomheder, myndigheder og ikke mindst de jobsøgende selv. Vi er derfor glade for at kunne intensivere samarbejdet med Jobcenter Aarhus og Atea om at løfte denne vigtige dagsorden,” siger Mikael Ekman.

Opkvalificeringsforløbet varer 6 uger og starter d. 10. marts, hvor Microsoft og Atea byder den udvalgte gruppe ledige velkommen ved et kick-off møde hos Atea i Aarhus. Her får gruppen mulighed for at møde kandidater fra både Microsoft og Atea, som giver oplæg om deres rejse i IT-branchen samt en introduktion til de fire certificeringer.

Fakta

 • Projektet henvender sig til ledige højtuddannede på dagpenge som har flair og interesse for IT og teknologi.
 • Samarbejdet startede i 2019 mellem Jobcenter Aarhus og Microsoft. I år er IT-virksomheden Atea blevet en del af projektet, som tilmed udvides med endnu en Microsoft certificering. Projektet tilbyder nu følgende fire certificeringer:
  • Microsoft 365 fundamentals
  • Microsoft Azure fundamentals
  • Microsoft Power Platform fundamentals
  • Microsoft Data & AI fundamentals

Kontakter

For yderligere information om projektet:

 • Pressechef i Microsoft Danmark, Morten Skøtt, tlf. 29 22 97 60, moskott@microsoft.com
 • Pressetelefonen i Sociale Forhold og Beskæftigelse, tlf. 89 40 99 00
 • Nicolai P. Elken, Communication & Marketing Director, Atea, E-mail: nicolai.p.elken@atea.dk Tlf:+45 3078 1291