Spring til indhold
Pressemeddelelse 23-08-2023

El-indkøbsaftale mellem Atea og Better Energy viser vejen for it-sektorens overgang til vedvarende energi

Den største leverandør af it-infrastruktur i Norden, Atea, har indgået en 10-årig el-indkøbsaftale med Better Energy. Med indkøbet af ny grøn elektricitet kommer Atea nærmere sin ambition om at være klimaneutral inden udgangen af 2030.

El-indkøbsaftalen (PPA’en) viser samtidig vejen for it-sektoren ved at sikre pålidelig og omkostningseffektiv vedvarende energi. Gennem partnerskabet bidrager Atea direkte til udviklingen af en ny solcellepark, der senere på året vil levere ny grøn elektricitet til det danske elnet.

Grønt lederskab i it-industrien

Atea er for andet år i træk blevet kåret som verdens mest bæredygtige it-infrastrukturvirksomhed af Global Knights, og har taget betydelige skridt for at reducere sit klimaaftryk. PPA’en med Better Energy kommer til at dække en tredjedel af Ateas el-forbrug i Danmark.

Med en langsigtet aftale om grøn elektricitet kan Atea fokusere på andre bæredygtighedsinitiativer - såsom at genanvende og genbruge elektroniske enheder.

”Ved at samarbejde med Better Energy bidrager vi til udviklingen af mere grøn elektricitet i stedet for blot at købe den strøm, der allerede findes på nettet,” siger Andreas Schjølin, bæredygtighedschef hos Atea:

”Ved direkte at indkøbe vedvarende energi gennem en PPA kan Atea som virksomhed vise vores engagement i bæredygtighed og miljølederskab. Det demonstrerer en reel indsats for at reducere CO2-udledninger og støtter udviklingen af rene energiteknologier.”

PPA’er designet til at støtte it-sektorens overgang til grøn elektricitet

Den stigende efterspørgsel efter it og digitale tjenester har gjort sektoren mere energiintensiv. It-virksomheder som Atea indgår PPA’er for at sikre en stabil og omkostningseffektiv forsyning af grøn elektricitet.

Gennem PPA’er kan virksomheder både hjælpe med at fremme udviklingen af nye projekter inden for grøn energi, forudse fremtidige energiomkostninger til elektricitet og indfri sine bæredygtighedsmål.

Better Energy samarbejder allerede med en mangfoldig gruppe af it-virksomheder, herunder Google og JN Data, og hjælper dem med at skifte til vedvarende energi.

”Atea er en prominent virksomhed indenfor it-branchen, og vi er glade for at byde dem velkommen som Better Energy-partner. Som så mange it- og softwarevirksomheder tager de vigtige skridt for at sikre sig, at den energi, de forbruger, er grøn,” siger Mikkel Thorup, direktør for PPA’er hos Better Energy:

”I takt med at vi skalerer produktionen af vedvarende energi, vil innovative virksomheder på tværs af alle sektorer fortsat få mulighed for at aftage ny, vedvarende elektricitet og påvirke og accelerere den grønne omstilling direkte.”

Bidrag til yderligere grøn energi

Ateas forpligter sig med en langsigtet PPA, der betyder, at de bidrager til udviklingen af en ny solcellepark. Når parken tilsluttes nettet senere på året, forventes den at producere 70 GWh vedvarende energi årligt.

Garantien for ny, vedvarende energi er en af ​​grundene til, at Atea valgte en PPA med Better Energy i stedet for at købe energi, der allerede er på elnettet. Grundet behovet samt den stigende efterspørgsel efter ny, vedvarende energi udvikles og bygges parken på markedsvilkår uden tilskud.

”Med en PPA fra Better Energy støtter Atea direkte udviklingen af et nyt projekt inden for vedvarende energi. Ved at indgå en langsigtet aftale om at købe den energi, der genereres fra en ny solcellepark, hjælper Atea med at øge forsyningen af grøn strøm i det danske elnet, og samtidig accelererer vi overgangen til ren energi,” tilføjer Andreas Schjølin.

 

For yderligere information
Nicolai P. Elken, Communications & Marketing Director, Atea
E-mail: nicolai.p.elken@atea.dk 
Telefon: +45 3078 1291