Spring til indhold
Tilbage til eShop, logistik og genbrug

Genanvendelse og genbrug af it-udstyr sparer ressourcer og mindsker dit Co2-aftryk

Det it-udstyr vi alle benytter dagligt, har indvirkning på menneskerettigheder, affaldsmængder og Co2-forurening! Derfor er det vigtigt, at ALLE presser på, for en mere cirkulær it-branche!​​

 

Bæredygtig it – gjort nemt

 

Over 50 millioner tons e-waste i 2021, verdens hurtigst voksende affaldsstrøm og Danmark på en 3. plads over verdens mest e-waste producerende nationer pr. indbygger!

En smartphone indeholder mere end 62 forskellige metaller, 17 kritiske råstoffer, og op til 5 forskellige konfliktmineraler! Ved produktionen af en bærbar bliver der genereret 1.200 kg affald. Det har store konsekvenser for miljøet. 

Op til 95 % af miljøbelastningen forbundet med en pc, kan føres tilbage til produktionen. Det er således helt afgørende, at vi er i stand til at genanvende og genbruge enten hele enheden eller dele af den – så vi sikrer at vigtige metaller og mineraler benyttes cirkulært.

 

Atea Return

Cirkulær økonomi genopliver jeres brugte it-udstyr til fordel for samfund, miljø og jeres virksomhed. 

 

 

 

Cirkulær it-anvendelse er fremtiden

 

Genanvendelse og genbrug af it-udstyr mindsker den forurening og ødelæggelse, der opstår, når jomfruelige materialer – som ædle metaller – udvindes fra jorden.​

Dette gælder især for elektronik, som er verdens hurtigst voksende affaldsstrøm.​

Den klart største Co2-besparelse, som en virksomhed kan opnå i sin it-anvendelse, er, at sikre en ordentlig aftale for returnering! Hele 43% af Co2-aftrykket kan reduceres, hvis jeres it-udstyr bliver genbrugt og genanvendt.​

Atea står for processen for returnering, genanvendelse og genbrug, så I når jeres bæredygtighedsmål og har styr på dokumentationen.​

 

Gør jeres elektroniske affald til en indtjeningskilde.Miljørigtig genanvendelse af it-udstyret der ikke kan genbruges.

 

Udarbejde bæredygtighedsrapporter på genanvendt udstyr.


Kommunikere jeres arbejde op mod FN’s verdensmål!

 

Sikre at udstyret kan genbruges af en anden. 

 

 

 

 

 

 

Aktivér jeres medarbejdere i den grønne omstilling!

Klimarapport  ​- vi sørger for valid data til jeres CSR dokumentation

 

VL Svensk Miljöforskningsinstitut og Stena Recycling* har på vegne af Atea gennemført livscyklusanalyser der viser klimabesparelser ved genbrug af it-udstyr. 

Når i indgår aftale om Ateas genbrug og genanvendelses koncept for gammelt it-udstyr sørger vi for en rapport der visualiserer det positive klimaaftryk virksomheden og jeres medarbejdere har bidraget til.

Rapporten er baseret på oplysninger fra Ateas produktions- & værdikædeproces for returneret it-udstyr og klimadata inden for forskellige former for genanvendelse. 

"Climate benefits of material recycling - Inventory of Average Greenhouse Gas Emissions for Denmark, Norway and Sweden” by Karl Hillman (Associate professor in Sustainability Science at University of Gävle) and co-writers, A Damgaard, O Eriksson, D Jonsson. The report has been approved by Lars-Gunnar Lindfors, IVL Swedish Environmental Research Institute.

Klimaspådom!​

Sådan kommer i nemt videre!

Atea er med fra start til slut og sørger for at hele processen håndteres bæredygtigt, nemt og er økonomisk fordelagtigt for din virksomhed.


goitloop

​ Vi har det Loop, der passer bedst til din virksomhed​

 

LOOP1

Du modtager et åbent bur, som du selv kan fylde med brugt it-udstyr og elektronik. Efter opfyldning bortskaffer Atea det udtjente it-udstyr for dig. 

Vil du vide mere, klik her.

 

LOOP2

Du modtager et skab, som vil have fast plads hos jer. Det skab fyldes med it-udstyr, der har en økonomisk værdi, og som har data, der skal slettes. Atea afhenter dit it-udstyr, når behovet opstår og bytter skabet ud med et tomt. Derefter sikres datasletning, miljørigtig sortering og videresalg. Du modtager en omfattende rapport om it-udstyret inklusive regnskab. 

Vil du vide mere, klik her

 

LOOP3

Du modtager et aflåseligt skab, specialbygget til transport af it-udstyr. Skabet fyldes med it-udstyr, der har en økonomisk værdi, og som har data, der skal slettes. Atea afhenter dit it-udstyr efter 2 uger, og sikrer datasletning, miljørigtig sortering og videresalg. Du modtager en omfattende rapport om it-udstyret inklusiv regnskab. 

Vil du vide mere, klik her

 

LOOP4

Et livscyklusprodukt. Du kombinerer levering af nye, konfigurerede og pakkefrie enheder med afhentning af dit udfasede it-udstyr. Emballagefri levering betyder lavere fragtomkostninger og større miljøgevinst. Du kan bagefter fylde dette skab med it-udstyr og elektronik, som du vil have Atea til at håndtere.

Vil du vide mere, klik her

Hvad med sikkerheden?​ - vi sørger for sikker håndtering og datasletning

 

On-site

En sikker og god måde, hvor vi kommer til jer og datasletter enhederne hvor de befinder sig. Dermed skal de ikke ud på en længere rejse indeholdende eventuel følsom
og kritisk data.

 

Off-site

Udstyret bliver enten fragtet eller fremsendes til vores danske hovedlager i hovedstadsområdet. Herfra bliver det håndteret og dataslettet på god og sikker vis.

 

 

 

Hybrid

Løsningen til forskellige grader af behov for håndtering af databærende enheder. Med hybridløsningen får man en mere skræddersyet og tilpasset model, hvor vi både datasletter på kundelokationer og centralt hos os selv.

Vi har samlet det hele til dig her: Download whitepaper

Tilbage til eShop, logistik og genbrug