Spring til indhold
Det it-udstyr vi alle benytter dagligt, har indvirkning på menneskerettigheder, affaldsmængder og Co2-forurening! Derfor er det vigtigt, at ALLE presser på, for en mere cirkulær it-branche!​​

 

Bæredygtig it – gjort nemt

 

Over 50 millioner tons e-waste i 2021, verdens hurtigst voksende affaldsstrøm og Danmark på en 3. plads over verdens mest e-waste producerende nationer pr. indbygger!

En smartphone indeholder mere end 62 forskellige metaller, 17 kritiske råstoffer, og op til 5 forskellige konfliktmineraler! Ved produktionen af en bærbar bliver der genereret 1.200 kg affald. Det har store konsekvenser for miljøet. 

Op til 95 % af miljøbelastningen forbundet med en pc, kan føres tilbage til produktionen. Det er således helt afgørende, at vi er i stand til at genanvende og genbruge enten hele enheden eller dele af den – så vi sikrer at vigtige metaller og mineraler benyttes cirkulært.

 

Inddrag medarbejderne aktivt i klimakampen

Medarbejderne er essentielle for, at virksomheden kan nå sine bæredygtighedsmål, og det starter med en øget bevidsthed. Og det kan vi hjælpe jer med. I Atea har vi de sidste mange år hjulpet både private og offentlige virksomheder med at genanvende og genbruge deres gamle it-udstyr. Processen er simpel – lad medarbejderne tømme skuffer, skabe, kælderrum og garager for deres aflagte it-udstyr. Herefter hjælper Atea med at få det genanvendt og genbrugt, samtidig med at jeres virksomhed får data til at styrke jeres CSR-profil og kommunikere jeres resultater op mod FN’s verdensmål.

Lad Atea Returns genbrugsprogram være startskuddet til at skabe en dialog og samarbejde om flere fremtidige initiativer omkring bæredygtighed.

Atea Return

Cirkulær økonomi genopliver jeres brugte it-udstyr til fordel for samfund, miljø og jeres virksomhed.I takt med et øget fokus på bæredygtighed tilbyder Atea brugte it-produkter som et supplement til vores almindelige produkt-sortiment. Disse produkter har allerede haft en første livscyklus, er blevet fuldstændig renoveret og nogle gange endda opgraderet. Disse produkter, som tilbydes inden for Atea Reuse, er primært bærbare, stationære, tablets og smartphones - færdigforberedte og funktionstestede. Alle produkter er installeret til fabriksindstillinger og standard operativsystemer. 


Atea Relocation er virksomhedens mulighed for at forlænge levetiden på det interne it-udstyr. I samarbejde med virksomhederne sikrer vi en ansvarlig håndtering af det interne it-udstyr og sørger for, at det lever så længe som muligt internt i virksomheden, inden det bliver solgt videre eller sendt på pension.Så lad Atea stå for arbejdet med at sikre korrekt datasletning og klargøring af laptops til nye medarbejdere 


Vores recycle services sikrer omfattende forædling, sporbarhed og beskyttelse af virksomhedens elektronikaffald. Gennem processen kan Atea bidrage til at styrke virksomhedens image og bæredygtigheds-profil. Effektiv og kontrolleret destruktion af følsomme oplysninger, samt genvinding af så meget materiale som muligt er både godt for miljøet og for virksomhedens grønne profil.

Genanvendelse og genbrug af IT-udstyr

 

Cirkulær it-anvendelse er fremtiden

 

Genanvendelse og genbrug af it-udstyr mindsker den forurening og ødelæggelse, der opstår, når jomfruelige materialer – som ædle metaller – udvindes fra jorden.​

Dette gælder især for elektronik, som er verdens hurtigst voksende affaldsstrøm.​

Den klart største Co2-besparelse, som en virksomhed kan opnå i sin it-anvendelse, er, at sikre en ordentlig aftale for returnering! Hele 43% af Co2-aftrykket kan reduceres, hvis jeres it-udstyr bliver genbrugt og genanvendt.​

Book en rundtur og oplev it-genanvendelse på tæt hold

Nu har du muligheden for selv at booke en rundtur og få et førstehåndsindtryk af, hvordan vi håndterer genanvendelse af udtjent it på vores splinternye ISO-certificerede facilitet i Albertslund.
Tag dine kollegaer under armen, og sammen få en oplevelse med vores bæredygtighedseksperter, hvor I lærer mere om, hvordan I nemt kan implementere en bæredygtig og rentabel it-returneringsordning, der lever op til de højeste NATO-godkendte standarder for datasletning og compliance. 

Aktivér jeres medarbejdere i den grønne omstilling!

Klimarapport  ​- vi sørger for valid data til jeres CSR dokumentation

 

VL Svensk Miljöforskningsinstitut og Stena Recycling* har på vegne af Atea gennemført livscyklusanalyser der viser klimabesparelser ved genbrug af it-udstyr. 

Når i indgår aftale om Ateas genbrug og genanvendelses koncept for gammelt it-udstyr sørger vi for en rapport der visualiserer det positive klimaaftryk virksomheden og jeres medarbejdere har bidraget til.

Rapporten er baseret på oplysninger fra Ateas produktions- & værdikædeproces for returneret it-udstyr og klimadata inden for forskellige former for genanvendelse. 

"Climate benefits of material recycling - Inventory of Average Greenhouse Gas Emissions for Denmark, Norway and Sweden” by Karl Hillman (Associate professor in Sustainability Science at University of Gävle) and co-writers, A Damgaard, O Eriksson, D Jonsson. The report has been approved by Lars-Gunnar Lindfors, IVL Swedish Environmental Research Institute.

Klimaspådom!​

Sådan kommer i nemt videre!

Atea er med fra start til slut og sørger for at hele processen håndteres bæredygtigt, nemt og er økonomisk fordelagtigt for din virksomhed.


​ Vi har det Loop, der passer bedst til din virksomhed​

 

LOOP1

Du modtager et åbent bur, som du selv kan fylde med brugt it-udstyr og elektronik. Efter opfyldning bortskaffer Atea det udtjente it-udstyr for dig. 

Vil du vide mere, klik her.

 

LOOP3

Du modtager et aflåseligt skab, specialbygget til transport af it-udstyr. Skabet fyldes med it-udstyr, der har en økonomisk værdi, og som har data, der skal slettes. Atea afhenter dit it-udstyr efter 2 uger, og sikrer datasletning, miljørigtig sortering og videresalg. Du modtager en omfattende rapport om it-udstyret inklusiv regnskab. 

Vil du vide mere, klik her

 

LOOP3-365

Du modtager et skab, som vil have fast plads hos jer. Det skab fyldes med it-udstyr, der har en økonomisk værdi, og som har data, der skal slettes. Atea afhenter dit it-udstyr, når behovet opstår og bytter skabet ud med et tomt. Derefter sikres datasletning, miljørigtig sortering og videresalg. Du modtager en omfattende rapport om it-udstyret inklusive regnskab. 

Vil du vide mere, klik her

 

LOOP4

Et livscyklusprodukt. Du kombinerer levering af nye, konfigurerede og pakkefrie enheder med afhentning af dit udfasede it-udstyr. Emballagefri levering betyder lavere fragtomkostninger og større miljøgevinst. Du kan bagefter fylde dette skab med it-udstyr og elektronik, som du vil have Atea til at håndtere.

Vil du vide mere, klik her

Hvad med sikkerheden?​ - vi sørger for sikker håndtering og datasletning

 

On-site

En sikker og god måde, hvor vi kommer til jer og datasletter enhederne hvor de befinder sig. Dermed skal de ikke ud på en længere rejse indeholdende eventuel følsom
og kritisk data.

 

Off-site

Udstyret bliver enten fragtet eller fremsendes til vores danske hovedlager i hovedstadsområdet. Herfra bliver det håndteret og dataslettet på god og sikker vis.

 

 

 

Hybrid

Løsningen til forskellige grader af behov for håndtering af databærende enheder. Med hybridløsningen får man en mere skræddersyet og tilpasset model, hvor vi både datasletter på kundelokationer og centralt hos os selv.

Vi har samlet det hele til dig her: Download whitepaper