Spring til indhold
Nyhed24-03-2017

Samfundsansvar i hele værdikæden

CSR

– Det gør mig stolt at se alt det arbejde, der bliver gjort i koncernen omkring vores forretningsansvar. Vores fokus er at drive en ægte bæredygtig forretning ved at satse på områder omkring vores kernevirksomhed, siger Andreas Rydell, CSR-ansvarlig i Atea-koncernen. 

Atea-koncernen har for nylig offentliggjort en CSR-rapport over projekter og initiativer, som den samlede Atea-koncern har arbejdet med i 2016.

Her er de vigtigste CSR-resultater i 2016:

  • Vi har reduceret vores CO₂-udslip med 7 %
  • 378.000 elektroniske enheder har været igennem vores goITloop (det er en stigning på 22% i forhold til 2015)
  • Vi er blevet udmærket med prisen som Årets grønne virksomhed
  • Vi er blevet anerkendt som virksomhedsledende inden for børns rettigheder af Global Child Forum og Boston Consulting Group

Anerkendelsen inden for børns rettigheder har vi fået, både fordi vi stiller krav til, hvordan produkter bliver produceret hos vores leverandører, men også på baggrund af vores skole- og samfundsprojekter i forskellige lande. Det viser, at Atea er på rette vej, siger Rydell.

Selv om Atea er en koncern, der strækker sig over landegrænser, har de forskellige lande sine lokale projekter. For eksempel donerede danske Atea 600 pc’er til uledsagede asylansøgere, i Norge har de støttet en pigeskole i Sierra Leone siden 2012, Finland samarbejder tæt med Røde Kors, og Baltikum bidrager til fattige familier i nærområdet.

 

I CSR-rapporten kan du læse om Ateas fem fokusområder:

  • Etik og Governance: Anti-korruption og persondatabeskyttelse
  • Miljø: Klima og genanvendelse
  • Produktionsansvar: Produktion af varer, som Atea distribuerer, er gjort med omtanke for arbejderne og efter officiel lovgivning
  • Mennesker: Medarbejdere og diversitet på arbejdspladsen
  • Samfund: Digitalisering og samfundsprojekter

Rydell fortæller, at fokusområderne samlet dækker hele værdikæden fra producent og helt ud til modtageren.

– Det er vigtigt for os, at pc’er og alt det andet, vi leverer, er bæredygtigt og sikkert lavet. Ikke bare for os selv, og dem, der modtager produktet, men også for dem, der rent faktisk producerer varerne, pointerer Rydell.

Han understeger desuden, at store virksomheder har stor påvirkningsevne og derfor også et stort ansvar overfor det samfund, de er en del af.

–  Atea gør jo ikke dette for at vinde priser, men når vi gør, er det er gode indikatorer på, at vi skal fortsætte ad denne vej. Det handler om langsigtet og systematisk planlægning, afslutter Rydell.

 

Rapporten følger GRI-rammesætningen for rapportering.

 

Læs hele Corporate Sustainability & Responsibility Report 2016 her.