Spring til indhold
Nyhed26-11-2018

International certificering giver Ateas kunder øget datasikkerhed

Atea er blevet ISO 27001-certificeret og lever dermed op til den internationale standard for forvaltning af informationssikkerhed.
iso27001

Kunder hos it-leverandøren Atea har fået en ekstra sikkerhed for, at deres informationer bliver behandlet og beskyttet efter de højeste standarder inden for sikkerhed. Atea kan således bryste sig af at være ISO 27001-certificeret efter at have gennemgået en international auditering foretaget af det internationalt anerkendte certificeringsfirma Bureau Veritas.

 

”Vi har store ambitioner med vores ISO 27001-certificering. Det er langt mere end et flot certifikat, men også en større adfærdsændring i vores organisation. Derfor har vi taget os den nødvendige tid til projektet, så vi er sikre på, at det er forankret. Vi har valgt at sætte overliggeren ekstremt højt og kan nu med ro i sindet kigge kunderne i øjnene og sige, at vi har styr på alle aspekter af sikkerheden,” siger Peter Forsting, SVP for Atea Operations & Services.

 

ISO 27001 er en international sikkerhedsstandard, som alle statslige danske institutioner siden 2014 har været forpligtede til at følge. Standarden er et udtryk for, at en organisation efterlever bedste praksis indenfor beskyttelse af data bakket op af en uafhængig eksperts vurdering, i dette tilfælde Bureau Veritas.

 

Atea A/S har et levende og velfungerende ledelsessystem for informationssikkerhed, der opfylder kravene i ISO 27001. Ateas medarbejdere viste sig at være motiverede, kompetente og ambitiøse. På alle niveauer i organisationen demonstrerede de et stort engagement med at implementere standardens krav. Jeg er glad for at have deltaget i certificeringsprocessen og kan kun sige: Godt arbejde og held og lykke i fremtiden!” siger Dragan Lacmanovic, Lead Auditor, Bureau Veritas Certification.

 

Kundernes sikkerhed er i højsædet hos Atea, og det er derfor naturligt, at virksomheden er blevet certificeret efter højeste standard. Atea er for nylig blevet valgt som leverandør på SKI 02.22, der omhandler drift og outsourcing, og her er ISO 27001 også et ekstra kvalitetsstempel for de offentlige kunder.

 

Ambitiøs målsætning skal sikre kunderne

Atea oplever en stigende interesse fra kunder, som også ønsker at leve op til ISO 27001, og det kan Atea nu være med til at sikre kunderne et ensartet sikkerhedsniveau. Hos Atea har det været afgørende at integrere ISO 27001-certificeringen i hele Ateas Operations & Services organisation for at tilsikre og udbygge det høje sikkerhedsniveau.

Certificeret på en række områder

For et år siden modtog Atea som den første virksomhed i Danmark den højeste internationale antibestikkelsescertificering, ISO 37001. ISO 27001 er en naturlig forlængelse af det store compliance-arbejde, som virksomheden har iværksat i forhold til procedurer, politikker og processer. Atea besidder også en ISO 9001-certificering inden for kvalitetsledelse og en ISO 14001-certificering på miljøledelse.

 

Atea skal auditeres årligt og re-certificeres efter tre år for at opretholde sin ISO 27001-sikkerhedscertificering.


For yderligere information:

Atea

Maja Nordal Brenøe, Director, Communication, Atea

Telefon: +45 42140246

E-mail: maja.nordal.brenoe@atea.dk

 

Bureau Veritas

Jørn Jensen

Brand & Business Developer

Telefon: +45 41191025

E-mail: jorn.jensen@dk.bureauveritas.com