Spring til indhold
Tilbage til Presse
Nyhed2018-07-04

Orientering om tiltale

Retten i Glostrup har den 3. juli tiltalt syv tidligere ansatte i Atea for bestikkelse. Tiltalen af de tidligere medarbejdere betyder, at Atea igen tiltales for at være ansvarlig for medarbejderes bestikkelse begået i perioden januar 2009 til december 2014.

Tiltalen mod de syv tidligere ansatte gælder forhold, der tidligere har været fremme under navnet ’it-udstyrssagen’, så der er ikke tale om en ny sag. Flere tidligere offentligt ansatte er allerede dømt for at have taget imod elektronisk udstyr fra tidligere ansatte i Atea, og det er disse tidligere Atea-ansatte, som nu også tiltales i sagen.

Tiltalen af Atea skyldes, at Atea som virksomhed hæfter for handlinger begået af tidligere ansatte i tjenesten. Ingen i dagens Atea er sigtet, tiltalt eller dømt i relation til nogen af sagerne.

”Dette er ikke en ny sag, men en del af en eksisterende og kendt sag. Ingen af de tiltalte er længere ansat i Atea, og vi har hele vejen igennem støttet politiet i deres efterforskning, ligesom vi har foretaget en lang række tiltag, der skal forhindre, at noget lignende kan ske igen,” siger Morten Felding, administrerende direktør i Atea A/S.

Desuden efterforskes en sag hos Nordsjællands Politi, der involverer en tidligere Atea-ansat, som allerede er dømt i Atea-sagen omkring Region Sjælland. Også her kan Atea blive involveret igen.

Udviklingen er som følge heraf forventet. Atea har igennem hele forløbet samarbejdet med politiet i deres efterforskning af sagen samt løbende informeret SKI og Moderniseringsstyrelsen. Samtlige ovennævnte forhold fremgår af redegørelsen for Ateas self cleaning.

Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer