Spring til indhold
Nyhed04-07-2018

Orientering om tiltale

Retten i Glostrup har den 3. juli tiltalt syv tidligere ansatte i Atea for bestikkelse. Tiltalen af de tidligere medarbejdere betyder, at Atea igen tiltales for at være ansvarlig for medarbejderes bestikkelse begået i perioden januar 2009 til december 2014.

Tiltalen mod de syv tidligere ansatte gælder forhold, der tidligere har været fremme under navnet ’it-udstyrssagen’, så der er ikke tale om en ny sag. Flere tidligere offentligt ansatte er allerede dømt for at have taget imod elektronisk udstyr fra tidligere ansatte i Atea, og det er disse tidligere Atea-ansatte, som nu også tiltales i sagen.

Tiltalen af Atea skyldes, at Atea som virksomhed hæfter for handlinger begået af tidligere ansatte i tjenesten. Ingen i dagens Atea er sigtet, tiltalt eller dømt i relation til nogen af sagerne.

”Dette er ikke en ny sag, men en del af en eksisterende og kendt sag. Ingen af de tiltalte er længere ansat i Atea, og vi har hele vejen igennem støttet politiet i deres efterforskning, ligesom vi har foretaget en lang række tiltag, der skal forhindre, at noget lignende kan ske igen,” siger Morten Felding, administrerende direktør i Atea A/S.

Desuden efterforskes en sag hos Nordsjællands Politi, der involverer en tidligere Atea-ansat, som allerede er dømt i Atea-sagen omkring Region Sjælland. Også her kan Atea blive involveret igen.

Udviklingen er som følge heraf forventet. Atea har igennem hele forløbet samarbejdet med politiet i deres efterforskning af sagen samt løbende informeret SKI og Moderniseringsstyrelsen. Samtlige ovennævnte forhold fremgår af redegørelsen for Ateas self cleaning.