Spring til indhold
Nyhed03-05-2021

Atea ansætter Sustainability Manager i Danmark

Forankret i toppen af den danske ledelse skal Andreas Schjølin som ny Sustainability Manager lede Ateas lokale bæredygtighedsindsats og yderligere styrke it-leverandørens position som førende nordisk aktør i den grønne omstilling af it-branchen og samfundet generelt.

Bæredygtighed og grøn it er et prioriteret fokusområde i Atea, som med sine initiativer og løsninger allerede sætter et væsentligt aftryk på nordisk plan. EcoVadis, som er et uafhængigt og globalt bureau, der vurderer leverandørers bæredygtighed, har senest givet it-leverandøren sin højeste platin-ranking, og med ansættelsen af Andreas Schjølin som ansvarlig for bæredygtighed opruster den danske del af Atea-koncernen nu yderligere i kampen for den grønne omstilling.

”Vi ønsker at gå forrest i Danmark i udviklingen af en bæredygtig dansk it-branche og leve op til det ansvar, vi har som den største it-leverandør i markedet med en central position i forsyningskæden. Den rolle og det ansvar kan og bør vi løfte, og derfor er vi glade for, at vi har fået Andreas Schjølin i spidsen for vores indsats og for at skabe en lokal forankring af vores ambitiøse nordiske målsætninger inden for bæredygtighed,” siger Annette Otto, Senior Vice President for People, Brand & Sustainability i Atea.

Ambitiøse med ikke urealistiske mål
Ateas bæredygtighedsmålsætninger frem mod 2030 er ambitiøse. It-leverandøren ønsker blandt andet at udligne forholdet mellem antallet af solgte enheder og genanvendte enheder samt at levere løsninger til kunderne, der reducerer kundernes CO2-udledning 100:1 i forhold til den CO2-udledning, Atea som virksomhed selv genererer. For Andreas Schjølin var de høje ambitioner en klar motiverende faktor:

”Jeg er meget inspireret af Ateas bæredygtighedsmål. Overliggeren er sat højt, og det i sig selv skaber en stor motivation hos mig, for jeg synes, det er vigtigt, at vi er ambitiøse uden at være urealistiske. De ambitiøse mål er også en nødvendighed, når man tager i betragtning at vores mobile dataforbrug stiger med 40% årligt, og forventningen de næste tre år er, at vi kommer til at producere mere data i denne periode, end vi har gjort de forrige 30 år,” siger Andreas Schjølin, Sustainability Manager i Atea, og fortsætter:

”Jeg glæder mig til at bidrage til at udbrede Ateas innovative teknologier og bæredygtige løsninger, så vi kan sikre, at Danmarks digitaliseringsproces sigter mod en mere bæredygtig fremtid. Det er også et vigtigt parameter for mig, at bæredygtighedsindsatsen er transparent og ærlig, og det er en tilgang, jeg tydeligt ser i Atea.”

Bæredygtige løsninger til kunderne
Når Andreas Schjølin ser ind i den opgave, der ligger foran ham, er han ikke i tvivl om, at Ateas muligheder for at skabe værdi ude hos kunderne skal findes i både at sikre genanvendelsen af kundernes it-udstyr og i udviklingen af digitale løsninger til at effektivisere kundernes forretning:

”Først og fremmest har Atea allerede et rigtig godt og gennemprøvet flow i forhold til genanvendelse og reparation af kundernes it-udstyr – GoITloop, hvor der samlet er genanvendt 500.000 enheder indtil videre,” siger Andreas Schjølin og fortsætter: ”Derudover er der er så utrolig mange muligheder inden for det digitale spektrum. Vi skal fortsætte med at udnytte vores egne interne ressourcer inden for IoT, Blockchain og AI og udvikle fremtidens bæredygtige løsninger, der hjælper vores kunder til en mere effektiv forretningsdrift og dermed et væsentligt reduceret aftryk på vores klode”.

Andreas Schjølin er uddannet fra RUC med en kandidat i virksomhedsledelse fra 2012. Sideløbende med studierne arbejdede han hos CSR Fonden, hvor interessen og passionen for bæredygtighed tiltog. Efter endt studie fortsatte Andreas Schjølin som CSR-konsulent i egen virksomhed med CSR-projekter hos kunder i både Danmark og udland. De seneste fire år inden sin start i Atea har han været den ledende drivkraft bag bæredygtighedsagendaen i Bacher A/S og er desuden mentor i UN Global Compacts Young SDG Innovator Programme 2021 i Danmark.

Andreas Schjølin startede som Sustainability Manager i Atea den 1. april.