Spring til indhold
Nyhed02-06-2022

Deltag i den årlige ASF-undersøgelse og vær med til at påvirke bæredygtighed i it-industrien!

ASF - Atea Sustainability Focus’ årlige undersøgelse er netop sat i gang. Undersøgelsens formål er at informere den globale it-industri om, hvad købere i Norden ser som de vigtigste områder i forbindelse med en mere bæredygtig industri.

Din medvirken gør en forskel

Undersøgelsen henvender sig til dig, der har indflydelse på at gøre din organisations it-indkøb mere bæredygtig. Når du medvirker, bidrager du til at den bæredygtige udvikling går hurtigere i it-branchen.

”Norden er et af de markeder i verden, som de globale it-producenter lytter mest til. Det er yderst interessant at få indblik i hvordan it-købere på det nordiske marked prioriterer, og hvilke forventninger de har, fordi bæredygtighedsspørgsmål har så stort et fokus. Hvordan vi ræsonnerer og agerer i Norden har på mange punkter indflydelse på resten af ​​verden” siger Andreas Schjølin, ansvarlig for Sustainability i Atea Danmark.

At påvirke en global industri kan måske lyde overvældende, men når din stemme tæller sammen med hundredvis af andre i denne undersøgelse, så bliver der lyttet:

”Sammen kan vi give producenterne et klart billede af, hvor vigtige forskellige bæredygtighedskriterier er, når du og andre indkøbere vælger it-løsninger, og hvilke af dine krav og ambitioner, der er sværest at gennemføre. Det vil vi også gerne formidle. Når branchen ser det samlede billede, sender det et klart signal om at tilpasse sig og imødekomme behovene. Det er en lille indsats for mange, med stor betydning for fremtiden” fortæller Andreas Schjølin.  

I år vil du modtage værdifuld feedback på dine svar, og du vil kunne se, hvad andre har svaret på udvalgte spørgsmål. Det vil give dig et godt billede af, hvor du står i forhold til andre organisationer, og kan være et værdifuldt diskussionsgrundlag for dit videre arbejde med bæredygtig it. Det er også en måde for ASF at give værdi tilbage til alle jer, der ønsker at flytte industrien i en mere bæredygtig retning.

 Med andre ord giver de 10-15 minutter, det tager at lave undersøgelsen, indsigt, der er værdifuld både for dig og for branchen som helhed. Du ser dine branchekollegers svar umiddelbart efter, at du selv har svaret på spørgsmålene, og det er muligt at genbesøge resultatsiden senere for at se endnu flere svar. Alle svar er anonyme, inklusive dine. 

 

Undersøgelsen gør en forskel

Resultaterne for alle emner præsenteres i sin helhed i næste års ASF-rapport. Undersøgelsen har tidligere haft stor betydning, i 2020 førte den for eksempel til en række topmøder mellem Cisco, Microsoft, Dell Technologies, HP Inc og HPE samt nordiske organisationer som Ikea, H&M, Ericsson, Malmö Kommune og Nordea. Tanken er nu at udvikle en køreplan for en bæredygtig it-branche.

 

 

Om ASF-undersøgelsen

Undersøgelsen er opsummeret i den årlige ASF-rapport, som ASF Advisory Board årligt sender til den globale it-industris samarbejdsorgan om bæredygtighedsspørgsmål, Responsible Business Alliance (RBA).Rapporten giver også anbefalinger til, hvad branchen kan gøre for at imødekomme det nordiske markeds behov, ønsker og forventninger til mere bæredygtige it-indkøb. Rapporten offentliggøres til marts næste år.