Spring til indhold
Pressemeddelelse 19-05-2014

Atea puster vind i fremtidens sejlsport

Danmark er det kun andet land i verden, som nu får en liga for sejlsport, der samler lokale klubber i en dyst om at kåre Danmarks bedste sejlklub. Som hovedsponsor for ligaen er Atea med i stævnen i en nyskabelse af dansk sejlsport.
sejlsportsliga sponsor atea

Ballerup, den 19. maj 2014 – Sejlsport er Danmarks mest vindende sportsgren gennem tiderne. Eliten hiver internationale medaljer hjem på stribe, og sejlads er også en stærk folkesport, drevet af massevis af aktive lokale klubber med sejlere i alle aldre og på alle niveauer. En helt ny national sejlsportsliga styrker nu klublivet ved at samle alle - professionelle som begyndere - i en kamp om at blive Danmarks bedste sejlklub, og Atea er med bag roret.

Ideen bag

Ideen til en landsdækkende sejlsportsliga stammer fra Tyskland, hvor ligaen på andet år allerede er udvidet med en 2. division. Ligesom i Tyskland foregår sejladsen i de hurtige J/70 sportsbåde, som er den hurtigst voksende bådtype i verden.

I forhold til mange andre sportsgrene herhjemme er der i sejlsporten langt mere fokus på enkelte besætningers præstationer end på klubberne. Så ved at lade klubber konkurrere mod hinanden, bliver ligaen et nyt sportsligt samlingspunkt for alle sejlsportsinteresserede. Både for dem, som skal udgøre klubbernes besætninger i konkurrencen, og for alle dem, som støtter og hepper på deres klub.

”Der er altid plads til superstjernerne. Men i ligaen skal de tage resten af klubben med om bord i præstationerne. Alle bliver samlet i et fællesskab omkring konkurrencen. Det er en nyskabelse af hele sejlsportsverdenen, som ikke var mulig uden Atea,” siger Mads Kolte-Olsen, generalsekretær, Dansk Sejlunion.

 

Nyskabelsen af dansk sejlsport ligger i tråd med Ateas evne til altid at være på forkant med fremtiden. I virkeligheden er der rigtig mange lighedspunkter mellem sejlsport og den disciplin, Atea udøver hver dag. Ateas kunder manøvrerer i uforudsigelige og komplekse situationer, hvor forholdene kan ændre sig på et splitsekund.

”For hele tiden at være på forkant med den næste udfordring, kræver det, at man har trænet målrettet og at udstyr er trimmet optimalt, så der er overskud til de strategiske beslutninger. Det er det, der skaber vindere,” siger administrerende direktør Morten Felding, Atea, der er glad for, at Atea kan tegne en ny fremtid for dansk sejlsport gennem et mangeårigt sponsorat.

18 sejlklubber fra hele landet konkurrerer i fire stævner hen over sommeren, som skal afsløre, hvem der er Danmarks bedste sejlklub. Startskuddet til ligaen lyder til det første stævne i Rungsted den 30. maj – 1. juni. Følg med i ligaen her: www.dansksejlunion.dk

 

Yderligere oplysninger

Torben K. Sørensen, Marketingdirektør, Atea A/S
Mobil 30 78 01 98           
E-mail tks@atea.dk
              
Peter Wolsing, Projektleder, Sejlsportsligaen
Mobil 21 16 74 00            
E-mail peter@sejlsport.dk